500 de posturi neocupate in administratia botosaneana!

500 de posturi neocupate in administratia botosaneana!
Conform unei situatii centralizate privind posturile din unitatile administrativ-teritoriale, solicitata de prefectul judetului Botosani, dintr-un total de 2.154 de posturi, doar 1.660 sunt ocupate.

In aceasta situatie sunt incluse si posturile de la Consiliul Judetean, unde figureaza 118 locuri ocupate, din 155 de posturi prevazute in organigrama.

In municipiul Botosani, la 126.032 locuitori sunt 186 angajati, in organigrama fiind 210 posturi.

"Am luat comuna Blandesti si comuna Braesti, au un numar de locuitori sensibil egal, 2.272 si 2.222. Prima comuna are 11 angajati, cea de-a doua comuna are 14 angajati, avand prevazute in organigrama 15, respectiv 22 posturi. Deci, inca o data se justifica intentia Guvernului de a face aceste standarde de costuri si de performante in administratie. Un alt exemplu este comuna Concesti, cu 2.042 locuitori, avand 14 angajati, si comuna Cordareni, cu 2.076 locuitori, avand 16 angajati. Iar in organigrama la prima comuna este prevazut un numar de 23 posturi si 19 posturi la a doua", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mai prezentat un exemplu dintre o comuna si un oras, care au aproximativ acelasi numar de locuitori.

Este vorba despre comuna Vorona, cu 8.248 locuitori, cu 33 angajati si 34 posturi prevazute in organigrama, si orasul Saveni, cu 8.607 locuitori si 37 angajati, la tot atatea posturi prevazute in organigrama.

"La nivelul judetului, din totalul posturilor prevazute in organigramele autoritatilor locale, incluzand aici si Consiliul Judetean, si anume 2.154, sunt ocupate 1.660. Asta inseamna ca la situatia actuala sunt 494 de posturi neocupate", a spus prefectul judetului.

Potrivit situatiei prezentante de Cristian Roman, opt dintre primariile din judetul Botosani au agajati exact cat prevede organigrama, nefiind niciun post ramas vacant, fiind vorba despre orasul Saveni, comunele Avrameni, Hanesti, Lozna, Mileanca, Mitoc, Ripiceni si Roma.

Un caz mai special este la primaria Adaseni, unde nu este niciun functionar public, cei sapte angajati fiind personal contractual.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
70

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
27

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
84

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...