5 paşi care te pun pe lista scurtă a angajatorilor din străinătate

5 paşi care te pun pe lista scurtă a angajatorilor din străinătate
Visezi la un job în străinătate? Vezi mai jos cum poţi deveni vizibil pentru angajatorii din alte state.

1.Înregistrează-ţi CV-ul (actualizat) în baza de date a celor mai importante site-uri de recrutare. Studiile arată că una din cinci agenţii de plasare de forţă de muncă în străinătate îşi selectează candidaţii direct de pe site-urile de joburi fără a mai anunţa poziţiile vacante.

2.Aplică direct pe site-urile firmelor care fac angajări. Un procent important dintre companiile multinaţionale (aproape 90%) îşi acoperă anumite poziţii prin metoda recrutării pe cont propriu.

3.Verifică zilnic anunţurile de pe site-urile instituţiilor care promovează locurile de muncă vacante la nivelul UE (ANOFM, EURES, etc.). Pe site-ul Comisiei Europene la secţiunea EURES sunt postate toate locurile de muncă vacante din ţările membre şi sunt înregistraţi peste 21.000 angajatori.

4.Contactează comunităţile de români din străinătate. O relaţie bună cu românii care muncesc deja în alte state te poate ajuta să obţii informaţii preţioase cu privire la noi oportunităţi de angajare.

5.Fă-ţi cont pe un site de socializare. Jumătate dintre reprezentanţii departamentelor de resurse umane spun că au recrutat cu succes prin intermediul LinkedIn, Facebook şi Twitter. Mai mult, peste 90% dintre companiile din Europa vor folosi o reţea de socializare în procesul de indentificare şi selecţie a personalului în 2010.


Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
67

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
88

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
131

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...