5 combinatii inedite de ingrediente si cum sa le incerci
Stiri Botosani Monday, 12 August 2013 ActualitateMulta lume este reticenta la combinatii inedite, dar cum ne-am obisnuit deja cu ciocolata cu ardei iute sau salata de pepene rosu cu branzeturi, nu vedem de ce n-am putea experimenta si mai mult. Ne-au placut ideile bucatarilor Robert si Molly Krause in cartea The Cook’s Book of Intense Flavors in care prezinta 101 combinatii care sa te lase cu gusra cascata si dorinta de a incerca si mai mult. Noi le-am ales pe cele care ne-au facut pofta si iti explicam si tie de ce merg bine impreuna.
1.Mar, hrean si vanilie
O combinatie dulce, pregnanta si aromata. Acestea sunt elementele pe care fiecare ingredient le aduce. Iuteala hreanului este taiata de gustul de mar, iar vanilia adauga o nota exotica. Poti pregati pe baza celor trei un sos delicios pentru o friptura.
2.Porumb, ardei iute si rozmarin
Aceasta combinatie are toate elementele necesare pentru a fi echilibrata: porumbul - dulce, ardeiul - iute si rozmarinul - aromat. Poti lasa porumbul si ardeiul in varinata cruda sau le poti gati. Poti face porumb copt cu unt aromat cu ardei si rozmarin, le poti pune impreuna intr-o slasa sau intr-o supa crema, langa fripturi de pui sau somon.
3.Grepfrut, ceapa si patrunjel
Aromele dulci si amare, cum sunt cele din grepfrut, alaturate celei intepatoare a cepei si patrunjelului proaspat pot crea un efect delicios in farfurie. Gateste-le impreuna pentru un sos cald sau foloseste-le in varianta cruda pentru o salata cu texturi diferite. Sunt o combinatie perfecta langa fructe de mare sau si langa feluri cu ciuperci.
4.Gutuie, mango si ardei iute
Un fruct banal precum gutuia capata alta savoare langa exoticul mango si primeste o doza revigoranta de iuteala de la ardei. Aceste trei arome stimuleaza papilele gustative pe care le trec rapid prin spectrul amar-dulce-condimentat. Poti pregati un chutney cu ele pe care sa il servesti langa fripturi de rata, pui sau prepelita. Sau poti face o Tarte Tatin cu gutui si o crema cu mango si chili pentru servire.
5.Cafea, cardamon si fistic
Este o combinatie pe care o regasim frecvent in bucataria Orientului Mijlociu, unde cafeaua cu cardamon este o delicatesa. Adauga fisticul pe lista si ai deja un trio exotic. Il poti servi sub forma unor biscutiti cu fistic. Poti folosi aceleasi ingrediente si in retete de prajituri alaturi de portocala, sofran, miere sau smantana.
foodstory.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Incendiu la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Dorohoi. Pompierii acționează pentru lichidarea flăcărilor! (Video)
Un incendiu a izbucnit, în urmă cu puțin timp, în interiorul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Dorohoi. La fața locului intervin pompierii din cadrul Deta...
Zilele Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani – o săptămână plină de cărți, povești și creativitate!
143 de ani de lectură publică la Botoșani! De la inaugurarea sa în data de 14 noiembrie 1882, din inițiativa primarului Th. Boian, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” a fo...
Urșii care intră în localități pot fi împușcați. Hrănirea lor, sancționată cu amenzi de până la 30.000 de lei!
Cei care vor hrăni urșii vor fi primi o amendă între 10.000 și 30.000 de lei. Hrănirea urşilor va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 10.000 şi 30.000 de lei, în baza un...

Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.87 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici