5 combinatii inedite de ingrediente si cum sa le incerci
Stiri Botosani Monday, 12 August 2013 ActualitateMulta lume este reticenta la combinatii inedite, dar cum ne-am obisnuit deja cu ciocolata cu ardei iute sau salata de pepene rosu cu branzeturi, nu vedem de ce n-am putea experimenta si mai mult. Ne-au placut ideile bucatarilor Robert si Molly Krause in cartea The Cook’s Book of Intense Flavors in care prezinta 101 combinatii care sa te lase cu gusra cascata si dorinta de a incerca si mai mult. Noi le-am ales pe cele care ne-au facut pofta si iti explicam si tie de ce merg bine impreuna.
1.Mar, hrean si vanilie
O combinatie dulce, pregnanta si aromata. Acestea sunt elementele pe care fiecare ingredient le aduce. Iuteala hreanului este taiata de gustul de mar, iar vanilia adauga o nota exotica. Poti pregati pe baza celor trei un sos delicios pentru o friptura.
2.Porumb, ardei iute si rozmarin
Aceasta combinatie are toate elementele necesare pentru a fi echilibrata: porumbul - dulce, ardeiul - iute si rozmarinul - aromat. Poti lasa porumbul si ardeiul in varinata cruda sau le poti gati. Poti face porumb copt cu unt aromat cu ardei si rozmarin, le poti pune impreuna intr-o slasa sau intr-o supa crema, langa fripturi de pui sau somon.
3.Grepfrut, ceapa si patrunjel
Aromele dulci si amare, cum sunt cele din grepfrut, alaturate celei intepatoare a cepei si patrunjelului proaspat pot crea un efect delicios in farfurie. Gateste-le impreuna pentru un sos cald sau foloseste-le in varianta cruda pentru o salata cu texturi diferite. Sunt o combinatie perfecta langa fructe de mare sau si langa feluri cu ciuperci.
4.Gutuie, mango si ardei iute
Un fruct banal precum gutuia capata alta savoare langa exoticul mango si primeste o doza revigoranta de iuteala de la ardei. Aceste trei arome stimuleaza papilele gustative pe care le trec rapid prin spectrul amar-dulce-condimentat. Poti pregati un chutney cu ele pe care sa il servesti langa fripturi de rata, pui sau prepelita. Sau poti face o Tarte Tatin cu gutui si o crema cu mango si chili pentru servire.
5.Cafea, cardamon si fistic
Este o combinatie pe care o regasim frecvent in bucataria Orientului Mijlociu, unde cafeaua cu cardamon este o delicatesa. Adauga fisticul pe lista si ai deja un trio exotic. Il poti servi sub forma unor biscutiti cu fistic. Poti folosi aceleasi ingrediente si in retete de prajituri alaturi de portocala, sofran, miere sau smantana.
foodstory.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
”S-a întors roata”! Leo Grozavu, prima reacție după ce a dus-o pe FC Botoșani pe podium
Mailat (40) a marcat singurul gol al meciului. În minutul 17, Patrick de la Oțelul a ratat un penalty. Leo Grozavu: ”Nu am jucat cine știe ce” Leo Grozavu (58 de ani), antren...
Creștinii din Botoșani s-au rugat împreună în aspră zi de post: ”Crucea lui Hristos este un jertfelnic în care se naște o lume nouă, o lume a Iubirii!” (Foto, Video)
„Mântuiește, Doamne, poporul Tău și binecuvântează moștenirea Ta, biruință binecredincioșilor creștini asupra celor potrivnici dăruiește și cu Crucea Ta păzește pe popo...
Victorie mare la Galați: 0-1 și FC Botoșani urcă pe podium!
Formația antrenată de Leo Grozavu a luat trei puncte în deplasarea de la Galați și a urcat pe locul trei, după o nouă evoluție de excepție a echipei. Botoșănenii au pus punct seriei...

Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 2.59 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici