45.000 de kilograme de porumb boabe confiscate de politistii botosaneni!

45.000 de kilograme de porumb boabe confiscate de politistii botosaneni!
Transport ilicit de produse cerealiere depistat de poliţiştii botoşăneni! În după-amiaza zilei de 1 iulie, în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor a depistat şi oprit în trafic, pe raza comunei Santa Mare, judeţul Botoşani, două autotrenuri înmatriculare în judeţul Iaşi, care transportau porumb boabe.

La volanul celor două autovehicule au fost identificaţi V. Petru Cătălin şi respectiv G. Ioan, ambii din municipiul Iaşi, angajaţi la două societăţi comerciale din judeţul Iaşi.

Pentru marfa transportată conducătorii auto au prezentat ca documente justificative două avize de însoţire a mărfii, din care unul avea ca furnizor o societate comercială din judeţul Iaşi, iar ca beneficiar o altă societate din judeţul Ilfov (firmă fantomă, care nu figurează în baza de date Recom-online), pentru cantitatea de 23.000 kg porumb boabe, iar cel de-al doilea avea drept furnizor şi beneficiar societăţi comerciale din judeţul Iaşi, pentru cantitatea de 21.500 kg porumb boabe.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea reală transportată şi legalitatea documentelor de transport prezentate la control, au fost sesizaţi comisarii Gărzii Financiare – Secţia Botoşani, iar cele două autotrenuri au fost conduse şi parcate într-un spaţiu aflat în administrarea Consiliului Local Santa Mare, unde au fost încuiate şi asigurate de către cei doi conducători auto.  

Cu toate că la solicitarea organelor de poliţie la faţa locului s-au prezentat şi reprezentanţi ai Secţiei Drumuri Naţionale, cu sistemul portabil de cântărire din dotare, cei doi conducători auto şi administratorii celor două societăţi comerciale (sosiţi între timp), au refuzat cântărirea încărcăturii, atât pe sistemul portabil de cântărire cât şi pe alte cântare.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu comisarii Gărzii Financiare, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Santa Mare, Poliţiei oraşului Ştefăneşti precum şi Serviciului de Intervenţie Rapidă, s-a constatat că marfa nu era însoţită de documente care să ateste provenienţa licită a acesteia.
           
Faţă de reprezentanţii legali ai celor două societăţi, respectiv P. Vasile, de 48 de ani, şi P. Silviu-Ştefăniţă, de 26 de ani, ambii din municipiul Iaşi, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amenzi în cuantum de 5.000 lei fiecare.

Totodată s-a dispus confiscarea cantităţilor de boabe de porumb transportate, evaluate la 22.250 lei, precum şi a celor două mijloace de transport marca MAN, formate din cap tractor şi semiremorcă, evaluate la aproximativ 704.000 lei.

Bunurile indisponibilizate şi sigilate au rămas sub paza poliţiştilor din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, urmând ca în cursul zilei de astăzi, împreună cu comisarii Gărzii Financiare – Secţia Botoşani, să fie clarificată situaţia acestora, informeaza un comunicat al IPJ Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
14

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
103

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
19

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...