35% dintre angajații români susțin că lucrează într-un mediul de lucru rigid, sufocant și toxic. Angajatorii sunt preocupați doar declarativ de starea de bine a angajaților

35% dintre angajații români susțin că lucrează într-un mediul de lucru rigid, sufocant și toxic. Angajatorii sunt preocupați doar declarativ de starea de bine a angajaților

Mai mult de jumătate de salariaţii din România consideră că preocuparea companiilor pentru starea de bine a angajaţilor este mai mult declarativă și nu este susţinută de practici organizaţionale. Cel puțin asta susțin 62% dintre participanții unui sondaj realizat de platforma Undelucram.ro în luna iunie a acestui an, citat de adevărul.ro.

În aceste condiții, 17% dintre salariaţi resimt mediul de lucru ca fiind rigid şi sufocant, în timp ce 18% îl percep ca fiind cu adevărat toxic. Practic, aproape 4 din 10 din angajații din România(35 %), declară că sunt total nemulțumiți de mediul lor de lucru.

În schimb, rugaţi să descrie mediul în care lucrează, doar 33% de angajaţi l-au prezentat ca fiind dinamic şi pozitiv, în timp ce 31% îl consideră relaxant şi creativ.

Pe de altă parte, majoritatea angajaţilor s-au declarat insuficient mulţumiţi de măsura în care angajatorul se asigură că le sunt respectate programul de lucru şi viaţa personală, aproximativ 70% dintre aceştia acordându-i maxim 7 puncte din 10.

De asemenea, în ceea ce priveşte echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională, aproximativ 45% dintre angajaţi au punctat acest indicator cu nota 6 din 10.

Doar 4% dintre angajaţii din România sunt mulţumiţi de echilibrul dintre viaţa personală şi profesională.

În schimb, doar jumătate dintre angajaţi se simt apreciaţi la locul de muncă. Aproximativ 52% dintre angajaţi au răspuns „Da” când au fost întrebaţi dacă se simt apreciaţi la locul de muncă.

În ceea ce priveşte relaţiile cu colegii de muncă, 4 din 10 angajaţi au ajuns să aibă doar o relaţie strict profesională cu colegii lor, în timp ce 27% au o relaţie de prietenie bazată pe încredere cu aceştia, iar aproape 28% se simt chiar apropiaţi de colegii lor.

Pentru acest sondaj au răspuns 2.122 de angajaţi, cu vârste de peste 18 ani, majoritatea absolvenţi de studii universitare şi postuniversitare.

 

Spune-ne opinia ta