340 de cadre didactice au depus dosare pentru cele aproape 200 de gradatii de merit!

340 de cadre didactice au depus dosare pentru cele aproape 200 de gradatii de merit!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Profesorii se intrec pentru acordarea gradatiilor de merit! Conform informatiilor furnizate de inspectorul scolar general, Ada Macovei, 343 de dosare au fost depuse de angajatii din sistemul de invatamant, pentru cele 197 de gradatii de merit disponibile in acest an.

"Graficul desfasurarii concursului pentru acordarea gradatiilor de merit este respectat, suntem in calendar la perioada de depunere a dosarelor care contin decumentele justificative privind activitatea cadrului didactic, respectiv la registratura ISJ, acest lucru s-a realizat in cursul zilei de ieri, pana la ora 16.00. Primirea unei gradatii de merit inseamna 25% din salariul de baza, pe o perioada de cinci ani", a declarat Ada Macovei, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Cei mai multi candidati sunt la disciplinele tehnice, fiind 27 de cadidati pe 10 locuri, apoi la limba romana, unde sunt 22 de candidati pe 10 locuri, pentru educatori sunt 38 de candidati pe 15 locuri, pentru invatatori 63 de candidati pe 20 de locuri, pentru engleza si franceza 16 candidati pe 10 locuri, pentru educatie fizica 14 candidati pe 10 locuri, iar atat la matematica, precum si la chimie sunt cate 13 candidati pentru 10 locuri pentru fiecare disciplina.

In perioada 15-20 aprilie se face analiza dosarelor de catre comisia de coordonare a concursului in vederea acordarii gradatiei de merit.
In perioada 26 aprilie-7 mai se verifica dosarele de catre reprezentantii federatiilor sindicale reprezentative din invatamant si refacerea punctajelor.
Intre 10-12 mai, Consiliul de administratie al ISJ aproba lista cuprinzand punctajele acordate in urma evaluarii
13 mai – afisarea listei la avizierul ISJ
13-17 mai - depunerea contestatiilor
18-20 mai – rezolvarea contestatiilor
24 mai - validarea rezultatelor finale
30 iulie - elaborarea ordinului Ministrului Educatiei, pentru acordarea gradatiilor de merit

"Ne-am asteptat la un numar foarte mare de gradatii de merit, ma asteptam sa depaseasca 500 numarul dosarelor depuse, avand in vedere ca au disparut salariile de merit din invatamant. In schimb, asteptarile noastre, pe de o parte, au fost prea optimste, pe de alta parte, consider ca cei care au depus dosarele au fost realisti intrucat cei care au mai putin de 50 puncte nu pot intra in lista gradatiilor de merit acordate, fiecare si-a depus dosarul acolo unde indeplinea conditiile si criteriile", a spus Ada Macovei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
71

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
101

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
162

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...