300 de politisti botosaneni au acordat peste 300 de sanctiuni, in doar 48 de ore!

300 de politisti botosaneni au acordat peste 300 de sanctiuni, in doar 48 de ore!
Pentru prevenirea si combaterea cu fermitate a faptelor antisociale si cresterea gradului de siguranta publica, in ultimele 48 ore, pe raza judetului Botosani au fost efectuate 258 actiuni si controale la care au participat 300 de politisti, in cooperare cu alte efective de jandarmi, politie de frontiera si alte forte.

Au fost constatate si aplicate 302 sanctiuni contraventionele, valoarea totala a amenzilor aplicate fiind de 44.730 lei, fiind totodata confiscate bunuri in valoare totala de 2923 lei.

Dintre sanctiunile contraventionale aplicate, 106 au vizat incalcari ale prevederilor Legii nr.61/1991 care reglementeaza convietuirea sociala, ordinea si linistea publica.

"In cadrul unei actiuni desfasurata in noaptea de 28.02./01.03.a.c., pe raza comunelor Trusesti si Albesti, in vederea prevenirii si combaterii cu fermitate a faptelor cu violenta, la care au participat politisti din cadrul Biroului de Politie Rurala al Politiei Municipiului Botosani, politistii din comunele Trusesti si Albesti in colaborare cu jandarmi si politisti din cadrul D.P.I.R. Botosani, au fost desfasurate activitati specifice, fiind legitimate 41 de persoane, controlate 25 autoturisme si 2 societati comerciale. Totodata, au fost verificati 2 suspecti, fiind aplanate doua stari conflictuale", a mentionat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Astfel, in jurul orei 23.10, pe D.J.282, in localitatea Trusesti, a fost identificat in trafic conducatorul auto C. Daniel-Marius, de 25 de ani, din comuna Blindesti, judetul Botosani, in timp ce conducea un autoturism cu toate ca avea permisul de conducere suspendat pentru consum de alcool. Si cu ocazia acestei depistari, conducatorul auto emana halena alcoolica.

Cu toate acestea, a refuzat sa-i fie recoltate probele biologioce de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Fata de conducatorul auto au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice in perioada de suspendare a permisului de conducere si refuz de recoltare a probelor biologice.

Oamenii legii au fost solicitati si de S. Elena, de 76 de ani, din comuna Trusesti, judetul Botosani, care a reclamat ca, dintr-o magazine, i-au fost sustrase circa 100 kg lemne de foc.

Activitatile desfasurate au condus la identificarea cu operativitate a suspectului in persoana numitei C. Elena, de 40 de ani, vecina partii vatamate, fata de care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Pentru comiterea de fapte antisociale, au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 1.960 lei.

In cadrul unei actiuni desfasurate sambata pe raza comunei Roma in vederea prevenirii si combaterii faptelor ilicite de comert, pe D.J. 296, a fost identificat in trafic un autoturism condus de M. Stefan, de 54 de ani, din comuna Dimacheni, judetul Botosani, care transporta 150 de pachete cu tigari netimbrate si 5 litri de alcool, pentru care nu detinea documente de provenienta. Fata de conducatorul auto s-a dispus sanctionarea contraventionala conform Legii nr. 12/1990, intreaga cantitate de bunuri fiind confiscata.

In vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica pe raza judetului Botosani,asemenea activitati vor continua si in perioada urmatoare, orice fapte antisociale urmand a fi combatute cu fermitate de catre politisti, se arata in comunicatul IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
125

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
422

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
97

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...