3 alimente care NU te ajuta sa lupti cu caldura. Iti ridica temperatura corpului pe timp de vara

3 alimente care NU te ajuta sa lupti cu caldura. Iti ridica temperatura corpului pe timp de vara
Vrei sa te racoresti mancand o inghetata sau savurand o bere la o terasa? Foarte gresit, avertizeaza expertii in nutritie. Iata care sunt alimentele nerecomandate pe canicula.
 
Revista Time a consultat un expert de la Universitatea din Washington, iar acesta a spulberat miturile in ceea ce priveste alimentatia de vara. Desi ne gandim ca alimentele reci ne racoresc cel mai bine, in realitate acestea ne incalzesc corpul si mai tare.
 
1. Inghetata
 Chiar daca ai impresia ca te racoreste si ca te ajuta sa lupti cu canicula, inghetata nu face altceva decat sa-ti incalzeasca corpul si mai tare. In momentul in care corpul tau incepe sa o digere, acesta produce energie, iar  temperatura creste.
 
2. Orezul
Carbohidratii complecsi, cum sunt orzul si alte cereale integrale, sunt greu de digerat, ceea ce inseamna ca cer foarte multa energie pentru procesul de digestie.
 
3. Berea
 Alcoolul deshidrateaza si duce la vasodilatatie, adica la largirea vaselor de sange. Acest proces provoaca incalzirea pielii, iar asta iti da senzatia de caldura si transpiratie.

foodstory.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
187

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
377

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
106

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...