28 de intervenţii ale pompierilor în 24 de ore

28 de intervenţii ale pompierilor în 24 de ore
Ultimele 24 de ore au fost de foc pentru pompierii botoşăneni, solicitaţi să intervină în nu mai puţin de 28 situaţii de urgenţă. Este vorba de intervenţii SMURD pentru transportul a 16 botoşăneni cu diferite afecţiuni la spital, căutarea a două persoane dispărute în apele curgătoare de pe raza comunei Frumuşica, două intervenţii pentru transportul unor persoane supraponderale din apartamentele proprietate la ambulanţă, stingerea a 7 incendii, salvarea unei persoane căzute în beciul casei şi îndepărtarea unei bucăţi de tablă de pe acoperişul unei clădiri din municipiul Botoşani, care a fost desprinsă de vânt şi putea să cadă în orice moment peste trecători.

Ceartă cu scântei la Adăşeni

O femeie din comuna Adăşeni a rămas fără o parte din hrana pentru animale după ce aceasta a fost făcută scrum într-un incendiu provocat chiar de concubinul ei. S-a întâmplat luni, 5 decembrie 2011. Aflat în stare de ebrietate, bărbatul, în vârstă de 56 ani, a incendiat depozitul de furaje. Speriată că flăcările s-ar putea extinde şi la clădirile din gospodărie, proprietara a solicitat sprijinul pompierilor. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni, cu  o autospecială cu apă şi spumă. Pentru stingerea incendiului au intervenit şapte pompieri şi patru membri ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din comuna Adăşeni, timp de aproape două ore. Flăcările au distrus cca. 10 tone de furaje. Au fost salvate şi protejate de foc bunuri materiale în valoare de 50.000 lei.

Focuri scăpate de sub control

Şase focuri aprinse pentru distrugerea resturilor vegetale adunate din gospodăriilor unor localnici din Broscăuţi, Gulioaia (comuna Dângeni), Botoşani, Izvoare (comuna Suharău), Răchiţi şi Loturi (comuna George Enescu) s-au transformat în incendii ce au mistuit vegetaţia uscată de pe cca. 10 ha şi o parte din acoperişul din stuf al unei case părăsite. Evenimente nu s-ar fi produs dacă proprietarii ar fi supravegheat focurile. Pentru stingerea incendiilor au intervenit 26 de pompieri. Incendiul produs pe raza localităţii Broscăuţi a fost stins de membrii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din comună. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca valoarea pagubelor să fie limitată la cca. 1000 lei. 

Pentru evitarea producerii unor incendii ca urmare a igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale se impune colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată. Este interzisă executarea arderii în zone care permit propagarea focului la fondul forestier sau construcţii ori la reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile. Se recomandă, de asemenea, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri şi  desfăşurarea arderii numai pe timp de zi. Mai mult decât necesare sunt asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanentă a arderii şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.
        
Reamintim cetăţenilor că arderea miriştilor, stufărişurilor sau vegetaţiei ierboase se realizează numai după îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
-obţinerea permisului de lucru cu foc eliberat de primării;
-obţinerea acceptului autorităţii competente pentru protecţia mediului;
-informarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă;
-realizarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului.
         


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul din Botoșani unde oamenii merg să ajute alți oameni își mărește echipa, ce posturi sunt disponibile!

astăzi, 13:40
2

Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani caută să angajeze doi asistenți medicali generaliști. Pentru unul dintre aceste posturi, candidatul ideal trebuie să aibă vechime de minimum 5 ani, ...

Workshop extraordinar cu Zoltán Veres la Botoșani!

astăzi, 13:20
12

Pe 22 mai, începând cu ora 08:45, BIZZ.CLUB Botoșani, organizează o întâlnire extraordinară la Hotel Rapsodia din Botoșani, dedicată atât membrilor, cât și no...

Botoșănean dispărut în Germania, familia cere ajutorul Poliției din România! (Foto)

astăzi, 13:08
63

Iulian Ciulica este născut în Coțușca, județul Botoșani, figurând cu domiciliul în Crasnaluca.În cursul zilei de astăzi, 20 mai 2024, la nivelul Poliției Brăila a f...