260 de elevi au medii de admitere la licee aproape de nota maxima!

Conform datelor centralizate privind mediile de admitere la liceu a elevilor absolventi de clasa a VIII-a,  dintre cei 4.798 de absolventi, 38% au medii mai mari de opt, 60% dintre ei au medii cuprinse intre cinci si opt, in timp ce un procent de 2% figureaza cu medii sub cinci.

Cele mai multe medii, respectiv 614, sunt cuprinse intre 7,00 si 7,49, la o diferenta mica sunt mediile cuprinse inre 7,50 si 7,99, care sunt in numar de 611, un numar mare de medii sunt cuprinse si intre 8,00 si 8,49, fiind vorba despre 580 de medii, iar aproape de nota maxima sunt 260 de medii - cuprinse intre 9,50 si 9,99, iar la coada clasamentului sunt 17 medii cuprinse intre 4,00 si 4,49, precum si o medie  cuprinsa intre 3,50 si 3,99.

"Suntem multumiti de rezultatele mediilor de admitere, puteau fi bineinteles mai bune, dar situatia este una care sa reflecte adevarata valoare a copiilor nostri si nivelul lor de pregatire. Le dorim mult succes absolventilor de gimnaziu si speram sa completeze fisele cu mare atentie, cu un numar cat mai mare de optiuni astfel incat niciun elev sa nu ramana nescolarizat incepand cu clasa a IX-a", a spus Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani.

In perioada 17-24 iunie absolventii de gimnaziu vor trebui sa completeze fisele de inscriere, iar pe data de 3 iulie vor fi afisate rezultatele finale ale admiterii la liceu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
18

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
17

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
36

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...