249 de declaratii false in dosarele pentru achizitionarea unui calculator prin programul Euro 200

249 de declaratii false in dosarele pentru achizitionarea unui calculator prin programul Euro 200
Aproape 250 de elevi botosaneni care au declarat venituri zero in vederea obtinerii ajutorului financiar pentru achizitionarea unui calculator detin surse de venit pe care nu le-au cuprins in actele dosarelor.

"In urma discutiilor purtate cu reprezentantii autoritatilor locale au fost desfasurate anchete sociale de catre primarii, constantandu-se ca, din 1077 de cazuri in care s-au declarat venituri zero, 249 de dosare contin declaratii false, intrucat solicitantii dispun de venituri putin mai mari de zero - parintii au animale, terenuri, dar si alocatiile copiilor", a precizat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

Celelalte 828 de dosare cu venit zero au ramas in continuare in evidenta ISJ. La nivelul judetului Botosani, 2704 elevi vor beneficia de cei 200 de euro.

"In cazul celor cu declaratii false ISJ nu poate lua masuri drastice, intrucat fapta este de competenta organelor specializate. De asemenea, alti 49 de solicitanti au fost stersi din baza de date intrucat nu se incadreaza in baremul de 150 de lei pe membru de familie", a specificat Ada Macovei.

Desi listele finale cu beneficiarii ajutorului financiar de 200 euro pentru achizitionarea unui calculator ar fi trebuit sa se afiseze la inceputul lunii mai, responsabilii din minister au decis suspendarea programului pana la efectuarea anchetelor sociale in cazul elevilor care au declarat venituri zero.

Inspectoratele scolare judetene au solicitat autoritatilor locale efectuarea de anchete sociale, in conditiile legii, pana la data de 8 iunie 2009, urmand ca listele cu beneficiarii programului Euro 200 sa fie afisate ulterior acestei date.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
271

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
320

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
254

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...