240 de muncitori s-au îmbolnăvit de cancer, 80 au murit. Ce le-a transmis compania angajaților

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume și-a cerut scuze angajaților săi.

240 de muncitori s-au îmbolnăvit de cancer, 80 au murit. Ce le-a transmis compania angajaților

Gigantul sudcoreean Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global, a cerut, în mod oficial, scuze angajaţilor care s-au îmbolnăvit sau au murit după ce au lucrat în fabricile companiei, informează BBC.

Preşedintele Samsung, Kim Ki-nam, a declarat că personalul şi familiile "au suferit", pentru că firma sud-coreeană a acţionat prea lent, scrie Mediafax.

La începutul acestei luni, Samsung a fost de acord să ofere compensaţii lucrătorilor care s-au îmbolnăvit. Scuzele vin după o campanie derulată de Hwang Sang-ki, tatăl unui lucrător Samsung, care a murit.

"Colegii şi familiile iubite au suferit mult timp, dar Samsung Electronics nu a reuşit să se ocupe de această chestiune mai devreme", a spus Kim. Samsung Electronics nu a luat în consideraţie, în mod complet, riscurile potenţiale asupra sănătăţii ce apar pe liniile de producţie a microprocesoarelor şi ecranelor LCD.

”Astăzi, dorim să exprimăm scuze sincere lucrătorilor care suferă de boli, precum şi familiilor lor", a spus Kim.

Hwang Sang-ki, care a condus campania, a declarat că scuzele nu sunt suficiente. "Sincer, scuzele prezentate de un CEO al Samsung Electronics nu sunt de ajuns pentru victimele bolilor profesionale", a declarat el agenţiei de ştiri Yonhap.

Cu toate acestea, a spus el, va lua în calcul oprirea protestelor.

Hwang a început campania de compensare în 2007, după ce fiica sa, Hwang Yumi. a murit pe drumul spre spital, după ce s-a îmbolnăvit de leucemie. El a încercat să determine compania să acorde compensaţii lucrătorilor care au suferit de aceeaşi boală sau care au contractat alte boli după ce au lucrat pentru Samsung.

El a înfiinţat asociaţia „Susţinătorilor pentru sănătatea şi drepturile oamenilor din industria semiconductoarelor” (Sharps) şi a organizat proteste şi manifestări publice pentru a exercita presiuni asupra Samsung.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
72

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
183

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
43

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...