24 septembrie pe Știri Botoșani. Nova Apaserv dată în judecată pentru sporurile tăiate, lucrările la "podul lui Cozmâncă" nu vor fi finalizate și… o minune țigănească!

Bătaie în cuşti, între femei, la Botoşani! Interpelare în Consiliul Local pentru intersecția morții. Și directori din cadrul Consiliului Județean, audiați la DNA!

24 septembrie 2008

Minune... tiganeasca!

Parca pentru a accentua nemultumirile autoritatilor fata de comportamentul sinistratilor din Radauti Prut, romii din Baranca nu mai contenesc cu munca, uimindu-i pe sefii judetului cu cheful de munca de care dau dovada.


Vrem, nu vrem, pana la 21 noiembrie terminam casele. Dar daca ei nu depun efort alaturi de noi, nici nu o sa poata locui in ele. Oamenii de la Baranca au inteles acest lucru. Pun mana, sapa, dau la mana materialele constructorilor. Lucru pe care nu as putea sa il spun despre cei de la Radauti Prut, a subliniat subprefectul Salgau. Subprefectul nu face referire la sinistratii care isi ridica locuintele in regie proprie.

24 septembrie 2009

Nemultumiri in randul angajatilor de la Spitalul Judetean Mavromati

A avut loc o intalnire intre liderii de sindicat din sistemul sanita, managerii de spitale din judetul Botosani, presedinta Casei de Asigurari si sefa Directiei de Sanatate Publica Botosani. Potrivit managerului Spitalului Judetean Mavromati, intalnirea a avut un singur scop, o analiza foarte critica, a nivelului in care este respectat protocolul intre sindicate si managerii de spitali din judet.  Pe langa nemultumirile salariale, potrivit managerului, o are parte din angajatii Spitalului Judetean sunt dezamagiti de felul in care comunica veche conducere cu ei, intrucat din cele afirmate de medicul Cornel Enache, de cele mai multe ori angajatii nu primeau raspuns la solicitarile lor, sau chiar mai mult decat atat, conducerea le vorbea foarte urat.  “Zilnic am cate 30-40 solicitari prin care toate tipurile de personal solicita recalcularea salariului, asezarea in grila de salariu corespunzatoare conform vechimii, gradului de pregatire, ba mai mult ca au dat un examen sau doua in ultimii ani”, spune medicul Enache.

24 septembrie 2010

Facturile E-On, o reala problema pentru botosaneni!

Botosanenii au aflat deja ca facturile la energia electrica sau la gaz se achita numai la banca. Ce se intampla insa atunci cand in cutia postala nu ajunge factura pe baza careia se poate face plata? Raspunsul reprezentantilor E-On este simplu: mergeti la Centrul de Relatii cu Clientii, solicitati o noua factura, dupa care va prezentati la banca pentru a face plata! Schimbarea modului de achitare a facturilor E-On Gaz si E-On Electrica, fapt care ii determina pe clienti sa faca de multe ori cale intoarsa de la sediul E-On, situat pe Calea Nationala, intrucat facturile se achita doar la banci, da din nou batai de cap botosanenilor, care se plang ca facturile nu ajung in cutiile postale.  Din aceste motive, clientii E-On isi fac griji ca le poate fi sistat curentul electric sau gazul daca nu intra in timp util in posesia facturii, pe langa faptul ca li se adauga si penalitati pentru intarziere la plata, fara a avea vreo vina.

24 septembrie 2011

Absolventii de la Textil, neinteresati de locuri de munca in domeniul confectiilor!

Absolventii care termina un liceu cu profil textil nu sunt interesati sa se incadreze in campul muncii in acest domeniu. Anul acesta s-a produs o situatie nemaintalnita, un singur absolvent al Liceului Textil s-a prezentat la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru a fi luat in evidente. Si asta in conditiile in care, cel putin la nivelul muncipiul Botosani, cele mai multe locuri de munca sunt in domeniul confectiilor.

24 septembrie 2012

Demersuri pentru redeschiderea punctului de trecere a frontierei de la Racovat!

Autoritatile ucrainene fac demersuri pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Vama Racovat, a declarat Vasyl Boiechko, consulul general al Ucrainei la Suceava, prezent luni la Botosani. Pentru redeschiderea punctului de trecere a frontierei de la Racovat este nevoie de incheierea unui tratat bilateral intre autoritatile romane si cele ucrainene. Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, punctele de trecere a frontierei de mic trafic, cum era si cel de la Racovat, nu au mai putut functiona, iar pentru a fi redeschise trebuie transformate in puncte pentru traficul obisnuit de persoane si marfuri.

24 septembrie 2013

Nova Apaserv, dată în judecată pentru sporurile tăiate

Zeci de anagajaţi ai societăţii Nova Apaserv, cărora le-au fost tăiate sporurile în anul 2011, au deschis acţiune în instanţă, solicitând plata acestora. Preşedintelui Consiliului Judeţean nu i se pare normală atitudinea angajaţilor care au dat în judecată societatea, date fiind problemele financiare cu care se confruntă operatorul de apă. Sporurile pentru condiţii deosebite de muncă au fost tăiate angajaţilor pe vremea când la conducerea CJ se afla Mihai Ţâbuleac, pentru reducerea bugetului de salarii.

24 septembrie 2014

Lucrările la "podul lui Cozmâncă" nu vor fi finalizate, pe motiv că nu sunt finanţate şi de CJ Botoşani

Lucrările la un pod peste râul Siret care face legătura între localitatea suceveană Zamostea cu cea botoșăneană Talpa nu vor mai fi finalizate pe motiv că CJ Botoșani nu finanțează proiectul.


Consiliul Județean Suceava a luat această măsură chiar dacă a obținut un credit de 1,5 milioane de lei pentru finanţare. Potrivit unui proiect de hotărâre a CJ Suceava, ce urmează să fie aprobat în şedinţa din 29 septembrie, suma de 1,5 milioane de lei alocată, dintr-un credit, pentru finalizarea lucrărilor la podul de peste râul Siret, va fi realocată pentru finanţarea altor investiţii. Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, din cele 1,5 milioane de lei, 720.000 de lei vor fi alocaţi pentru plata TVA la achiziţii efectuate de CJ Suceava pentru dotarea Aeroportului Suceava, iar 620.000 de lei vor fi alocaţi pentru asfaltarea unui drum judeţean, între localitatea Probota şi limita cu judeţul Iaşi.

24 septembrie 2014

Bătaie în cuşti, între femei, la Botoşani!

Eveniment inedit organizat la Botoşani de Primărie, în parteneriat cu un promoter. RXF 13, cel mai important eveniment de MMA (arte marţiale mixte) din România, va avea loc în data de 6 octombrie, începând cu ora 19.00, la Sala Polivalentă Botoşani.

RXF 13 va alinia la start cei mai cunoscuţi luptători de MMA ai Moldovei, având ca principal punct de atracţie debutul în cuşca RXF a cunoscutului luptător Ionuţ Pitbull Atodiresei.

De asemenea, în cuşca RXF 13 vor intra sportivi moldoveni de renume care vor da piept cu luptători experimentaţi de peste hotare.

24 septembrie 2015

Interpelare în Consiliul Local pentru intersecția morții. "Am sărbătorit șase luni de la moartea șoferului de pe ambulanță"

Intersecția morții din municipiului Botoșani a fost, din nou, motiv de interpelare în plenul Consiliului Local. Consilierul Gheorghe Ursuleanu a cerut să fie periodic informat despre stadiul demersurilor privind realizarea unui sens giratoriu la intersecția Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Petru Rareș, unde frecvent se produc accidente. "Revin cu solicitarea către Executivul Primăriei de a fi informat lunar privind stadiul investiției din intersecția morții. Lună de lună, acumulăm accidente, răniți, morți. De curând am sărbătorit 6 luni de la moartea șoferului de pe ambulanță. Nu văd acolo o organizare de șantier, acesta va fi o interpelare a mea periodică", a spus Ursuleanu.

”Sărbătorim?", a întrebat contrariat un alt consilier municipal.

Gheorghe Ursuleanu a revenit imediat cu completarea "sărbătorim, celebrăm, comemorăm, cum doriţi dumneavoastră".

Viceprimarul Cosmin Andrei a precizat că se află în faza de licitație lucrările pentru sensul giratoriu din intersecția morții.

24 septembrie 2015

Directori din cadrul Consiliului Județean, audiați la DNA!

Doi funcționari din cadrul Consiliului Județean Botoșani au fost citați la Direcția Naționaliă Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, pentru a fi audiați în urma descinderilor procurorilor de miercuri. Potrivit lui Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean, este vorba despre Magda Didii, directorul Direcției buget-finanțe și Antonela Pătrașcu, directorul Direcției investiții și achiziții publice. “Sunt chemați la DNA la audieri cei doi directori. Au fost chemați pentru lămuriri", a precizat președintele Consiliului Județean. Procurorii au ridicat de la Consiliul Județean documente ce țin de contractul încheiat cu firma PowerLine.

24 septembrie 2016

Gigi Mulțescu: "Botosaniul e o echipa foarte puternica, foarte agresiva, un fel de Atletico Madrid a Romaniei"

CSU Craiova a învins pe FC Botoșani, scor 1-0 și a egalat-o pe Steaua în clasament, cu 20 de puncte. Antrenorul oltenilor spune ca a avut emotii mari in timpul meciului cu botosanenii.


"Am avut emotii, pentru ca am ratat in continuare si am in continuare emotii, dar nu stiu ce sa mai zic, ca ajung sa ma obisnuiesc cu ratarile. E imposibil in final sa nu isi dea pasa unul la altul si fiecare sa joace pentru el , asta nu inseamna atitudine de echipa! Trebuie sa fii altruist. Daca isi dadeau unul la altul pasa mai dadeam 3-4 goluri. Vreau sa felicit echipa pentru maturirtatea pe care a avut-o, sa joace tactic cu o echipa foarte puternica, foarte agresiva, un fel, pastrand proprotiile, de Atletico Madrid a Romaniei", a declarat Mulțescu la Dolce Sport.

24 septembrie 2017

Un pas în urma serafimilor. Când tot ce e lumesc se prăbușește, rămâne Credința!

Un pas în urma serafimilor. Botoșani, ploaie rece, ora 20.00. O sfârșeală de toamnă scufundată în întunericul umed și zgribulit. Sun îndelung la toate firmele de taxi. Unele răspund doar ca să spună că nu au mașini. Altele nu răspund deloc. În sfârșit, găsesc un taxi. E deja fix 20.00 și îl rog pe taximetrist să mă lase mai aproape de trecerea de pietoni, ca să ajung mai repede la cinema. Păi așa, mergeți singură la cinema, nu scapă prilejul tinerelul care tocmai îmi explicase că nu sunt taxiuri pentru că ăi de-s mai bătrâni s-au retras. Se aburesc geamurile de n-ați văzut, nu mai fac față ăștia bătrâni, de asta nu sunt destule mașini. Un pas în urma serafimilor. Nu-i lăsa pe ceilalți să îți povestească filmul! Cam așa suna un fel de promo pe FB.


Dacă nu mergi să vezi cu ochii tăi, ai putea crede necrezute. Pentru că, dacă cineva credea că Biserica se va prăbuși după un astfel de film, stați liniștiți, nu s-a clătinat, dimpotrivă. Dacă cineva spera că va sminti pe cei nesmintiți încă, ei bine, pe unii cred că i-a întărit. Sunt multe de spus, de la faptul că e un film dur, abraziv, dar cu umor bine strecurat, până la acuzații de corupție, de manipulare, de distrugere/autodistrugere. Dar sunt realitățile societății, iar a crede că seminarul este o falie care trăiește în alt univers ar însemna să ne ascundem în negații și în naivități distructive. Mai mult…

24 septembrie 2018

Responsabilitatea cu privire la ce se întâmplă în Piața Mare, minge pasată între autorități

Având în vedere că cea mai mare parte din responsabilitatea privind alimentarea micilor contrabandiști din Piața Centrală a municipiului Botoșani aparține Poliției de Frontieră, s-a solicitat exprimarea unei poziții față de această situație din partea instituției. Răspunsul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani neagă, pe de o parte, legătura cu activitățile de comercializare ilicită a unor mărfuri de proveniență străină din reședința județului și trimite, pe de altă parte, către ANAF.

24 septembrie 2019

Micul talent de aur al Botoșanilor a venit acasă cu un nou trofeu internațional

Weekend-ul trecut, 21-22 septembrie a.c., o mică solistă din Botoșani a revendicat trofeul Festivalului Internațional „Constelația Necunoscută”, eveniment desfășurat la Vaslui, pentru cea de a 49-a oară. În festivalul concurs au evoluat 124 de numere ale artiștilor cu vârste între 4 și 32 ani, iar micuța Tiana Cilibiu a reușit să impresioneze juriul și să se întoarcă acasă cu trofeul de aur, la numai cei nouă ani ai săi.


Competiția a adunat concurenți din România,Ucraina, Republica Moldova, Slovenia și Germania. Momentul Tianei a fost foarte apreciat, aceasta împărțind podiumul cu: Iarina COZMA (16 ani, din Târgu Neamț), care a revendicat bronzul, Petronela DONCIU (R. Moldova, 16 ani), care a luat argintul și Ulyana NISTEROVSKAIA (R.Moldova, 17 ani), care a luat aur.

24 septembrie 2020

Percheziții la Botoșani. Arme ridicate de polițiști, într-un dosar de evaziune

Miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Botoșani au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, la imobile din comuna Bălușeni, ce aparțin unui bărbat de 46 bănuit de evaziune fiscală, constând în aceea că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin nedeclararea veniturilor realizate din prestarea de serviciii agricole, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani. Potrivit reprezentanților instituției, în urma perchezițiilor, la locațiile vizate, prin folosirea cititorului de microcipuri s-a procedat la identificarea celor 685 de ovine deținute de către persoana în cauză și membrii familiei în exploatația agricolă, iar în urma citirii directe a crotaliilor aferente, au fost identificate 75 de bovine cu privire la care, în urma confruntării cu cererea unică de plată depusă la APIA în luna iunie a.c., au rezultat neconcordanțe.

24 septembrie 2021

Drama fraților din Botoșani care au ajuns imobilizați la pat după un accident produs de un șofer beat

Frații Doru și Lucian, din Botoșani, ajungeau în luna mai la centrul din satul bihorean Dumbrava, construit de bunul samaritean Viorel Pasca. Ambii erau imobilizați la pat în urma unui accident cumplit de mașină și, pentru că nu avea cine să-i îngrijească, au fost trimiși  la Dumbrava, acolo unde Viorel și oamenii din jurul lui oferă un cămin cald celor vulnerabil și readuc liniștea bolnavilor pentru care spitalele nu mai au soluții.


Aproape zilnic, la poarta lui Viorel Pașca oprește câte o ambulanță care aduce un bolnav din orice colț îndepărtat al țării. Sunt printre ei oameni cu boli incurabile, persoane cu dizabilități psihice, oameni care au locuit pe străzi toată viața, persoane foarte bolnave care au avut cândva familii, însă din diferite motive au pierdut totul.

24 septembrie 2022

Anchetă la Spitalul Municipal din Dorohoi, unde o pacientă a filmat gândaci

Este anchetă la Spitalul Municipal din Dorohoi, acolo unde o pacientă a filmat gândaci. Femeia era internată alături de băiețelul ei, iar imaginile au fost postate pe internet. Spitalul se apără și spune că în acel salon se făcuse dezinsecție cu două zile înainte, însă cum sectorul pentru copii funcționează într-un pavilion vechi de 37 de ani, apar și asemenea situații. Direcția de Sănătate Publică anchetează situația. Femeia în vârstă de 20 de ani a ajuns la Spitalul Municipal Dorohoi la începutul săptămânii, și a rămas internată cu băiețelul ei de un an. Nu a trecut mult și, la câteva ore după internare, a descoperit că gândacii mișună nestingheriți în salon, în baie și chiar în pat!

Tânăra a filmat gândacii și a postat imaginile pe o rețea socială. În câteva ore, atât conducerea spitalului, cât și Direcția de Sănătate Publică s-au autosesizat și au început să facă propriile anchete.

24 septembrie 2023

Paraclisul Seminarului Teologic din Dorohoi, sfințit la 100 de ani de la înființare

În orașul botoșănean Dorohoi au loc zilele acestea diferite evenimente deosebite cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Seminarului Teologic și a 30 de ani de la reactivarea liceului.

Paraclisul Seminarului Teologic din Dorohoi, sfințit la 100 de ani de la înființare (video)

Astfel, sâmbătă, 23 septembrie, Centenarul a fost marcat prin sfințirea paraclisului școlii, slujba fiind oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 1 octombrie: Acoperământul Maicii Domnului; Sf. Ap. Anania; Sf. Cuv. Roman Melodul; Sf. Cuv. Iosif şi Chiriac de la Bisericani

astăzi, 07:00

Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului datează din timpul împăratului Leon cel Înţelept (886-911). La privegherea de sâmbătă noaptea, în Biserica „Prea...

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani angajează medici pentru Botoșani, Săveni și Darabani: Lista locurilor de muncă a AJOFM Botoșani

Monday, 30 September 2024

Pentru medici primari specializați în Medicină internă este scos la concurs un post. Candidații trebuie să aibă studii superioare. Salariul este de 17162 lei. Postul este pe perioadă n...

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

Monday, 30 September 2024

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...