24 octombrie la Botosani - De la Tudor Gheorghe, la... recensamantul nevestelor de politiceni!

24 octombrie la Botosani - De la Tudor Gheorghe, la... recensamantul nevestelor de politiceni!
Un viceprimar face recensamantul nevestelor de politicieni. "In cantec este vorba despre comunisti. Dumneavoastra puteti sa spuneti in gand orice partid doriti. Toate se potrivesc!", spunea Tudor Gheorghe la Botosani, intr-o zi de 24 octombrie. Magistrala de gaz se blocheaza... la mal, iar in Consiliul Judetean, suspansul si improvizatia starnesc imaginatia consilierilor: "Cand se organizeaza un spectacol in Consiliul Judetean, sa se puna taxa la intrare!".

24 octombrie 2011

Oprişanu: "Dacă PDL garantează locurile de muncă de la Spitalul de Psihiatrie, sunt dispus să îmi dau demisia"

Managerul Spitalului de Psihiatrie Botoşani, Gabriel Oprişanu, a declarat luni că va accepta să îşi dea demisia dacă liderii PDL din conducerea unor instituţii cu atribuţii de control vor garanta locurile de muncă ale angajaţilor din unitatea spitalicească.

"Războiul de gherilă declanşat împotriva Spitalului de Psihiatrie are un centru de comandă politică la şeful PDL Botoşani, domnul Cătălin Flutur. Miza e să mă forţeze să dau oamenii afară, pentru a arăta că Oprişanu nu poate face locuri de muncă, aşa cum am propus în programul meu electoral pentru Primărie. Dacă eu sunt problema, atunci îmi dau demisia, dar să-i lase în pace pe angajaţi, că ei nu au nicio vină", a declarat medicul Gabriel Oprişanu.

"Dacă şeful PDL Botoşani şi aghiotanţii săi care au asaltat cu controale angajările de la Spitalul de Psihiatrie vor promite public că nu vor da oamenii afară după ce plec eu, atunci îmi dau mâine demisia din funcţia de manager", a adăugat Oprişanu.


24 octombrie 2010

Tudor Gheorghe la Botosani, spectacolul si istoria neamului sau!

"In cantec este vorba despre comunisti. Dumneavoastra puteti sa spuneti in gand orice partid doriti. Toate se potrivesc!". O sala arhiplina, o atmosfera de sustinere reciproca si de complicitate artist-public, aplauze meritate si un spectacol periculos de actual, despre o Romanie a anilor 30-40 din secolul trecut, care seamana intocmai cu Romania chinuitoare a anului 2010.

Greu de crezut ca, la 20 de ani de la caderea comunismului, un spectacol de muzica romaneasca poate capata un caracter subversiv prin mesajul cantecelor. "Cavalerii felinarelor tarzii", un regal muzical cu cele mai frumoase melodii ale lui Zavaidoc si Jean Moscopol, a trecut de la un aparent periplu prin societatea interbelica la un extrem de dur atac la adresa celor care au stapanit un popor starpindu-i valorile. Indiferent ca acei stapanitori au fost din afara sau dinlauntrul Romaniei.

Tudor Gheorghe a fost acompaniat de orchestra Arkadia, sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu.

"Asta-seara incheiem, elegant, un ciclu obsedant pentru mine, cel al muzicii interbelice. Mi se pare ca este cel mai bine reprezentat prin doi titani ai muzicii, reprezentand astfel si organizarea sociala din acea perioada. Clasa de mijloc, oamenii care mergeau in carciumile obisnuite, mancau mititei, beau bere si il admirau pe Zavaidoc. Dincolo, elitele, cuconeturile elegante, frumos mirositoare, domni distinsi, in sali alese, unde canta Moscopol. In spectacolul acesta se vede cum era societatea romana in perioada interbelica. Astazi nu mai este asa. Astazi suntem o masa de indivizi. Clasa de mijloc nu exista, iar elitele... Atunci erau Eliade, Nae Ionescu, Tutea, Cioran, diferenta e de la cer la pamant pana la Becali de astazi, pe care il consideram o elita. Patapievici e departe… Departe de numele pe care le-am spus eu mai devreme", a spus artistul pe scena de la Botosani.

"Tot ce e romanesc nu piere", "Violete pentru fete", "Da-mi gurita s-o sarut", "Te-astept diseara-n Cismigiu" ale lui Jean Moscopol, sau "Dragostea e ca si-o raie" si "Daca ea nu ma iubeste" ale lui Zavaidoc, sunt cantece cau starnit ropote de aplauze.


24 octombrie 2009


Lucrările la magistrala de gaz blocate înainte de final

Lucrările la magistrala de gaz Hârlău-Botoşani s-au împotmolit cu doar 260 de metri înainte de finalizare. Ionuţ Jora, angajat al Poliţiei şi proprietar de teren în zona podului de la Hudum, pe unde trece conducta de gaz, a adus un excavator cu care să sape până la spaţiul amenajat pentru montarea conductei în pământ, pentru a se convinge dacă muncitorii au forat pământul pentru montarea magistralei la o adâncime de 15 metri.

Bărbatul este unul dintre botoşănenii cărora li s-au promis despăgubiri încă de la începutul lucrărilor. Apoi, proiectul a fost modificat, în sensul că magistrala a fost îngropată la 15 metri şi nu la 1,80 de metri, cum s-a stabilit iniţial, întrucât de la adâncimea respectivă terenul este în proprietatea statului.

Ionuţ Jora a declarat că nu a primit niciun leu despăgubire şi că nu s-ar fi ajuns la conflicte dacă ar fi existat comunicare. Botoşăneanul a precizat că este de acord cu faptul că magistrala este o necesitate, însă a solicitat să fie recompensat pentru teren, întrucât doreşte să-şi construiască o casă. "De o parte şi de alta a magistralei nu pot să construiesc nimic la o distanţă de 50 de metri", a spus Ionuţ Jora, adăugând că s-a panicat atunci când a văzut utilajele de forat îndreptându-se spre terenul său.

"Această persoană a solicitat o despăgubire de 100.000 de lei, însă vom putea soluţiona problema abia în cursul zilei de luni", a arătat Teofil Ciobanu, şef sector Transgaz Iaşi.

Reprezentanţii firmei care fac lucrările spun că s-a procedat corect. "S-a discutat cu proprietarii înainte de efectuarea oricăror lucrări de săpat sau forat pe terenul lor", a menţionat Mircea Târnăveanu, administratorul societăţii de forat din Târgu Mureş, contractată de Transgaz.

Persoane apropiate contestatarului susţin însă, ca şi alţi proprietari de teren, că muncitorii de la Transgaz au intrat în mod abuziv pe terenul lor, fără a li se cere permisiunea.


24 octombrie 2008

Viceprimarul Ghiorghita inventariaza nevestele de politicieni

Florin Ghiorghita face, inaintea inceperii campaniei electorale, recensamantul nevestelor de politicieni. Chiar daca nu le contesta capacitatile intelectuale, viceprimarul municipiului Botosani isi manifesta indignarea cu privire la inaltimea porturilor publice in care acestea s-au instalat.

Prima care s-a bucurat de atentia lui Ghiorghita este sotia prefectului Gheorghe Sorescu, cooptata de curand in Consiliul de Administratie al SC Apa Grup.

"Asteptam cu totii de acum si reducerea datoriilor, a penalizarilor si ca societatea sa devina rentabila fiindca beneficiaza in momentul de fata de un membru in CA extrem de valoros", a spus viceprimarul.

Urmatoarea pe lista, sotia deputatului Liviu Campanu, consiliera prefectului Sorescu: "Este vorba despre un economist extraordinar de bun, care consuma foarte mult din banii publici", este de parere Ghiorghita.

Chiar daca nu a ajuns inca intr-un post public, Florin Ghiorghita o are in vedere si pe Ana Maria Turcanu, sotia lui Mihai Turcanu, directorul Oficiului Judetean de Protectie a Consumatorilor.

"Din pacate, aceasta are o functie mai mica. A fost, mai nou, angajata ca sofer la Protectia Consumatorilor. Serviciul de Politie Rutiera ne-a comunicat, in urma unei adrese facute de organizatia PD-L, ca sotia sa a fost implicata intr-un accident rutier, soldat cu pagube materiale, pe Calea Nationala, la data de 22 octombrie, ora 9.30, in timp ce conducea autoturismul marca Logan, apartinand OJPC", a declarat astazi Florin Ghiorghita.

Si cum, de cand e lumea, pentru boacanele femeii trebuie musai sa traga barbatul, Mihai Turcanu este somat sa demisioneze in graba.

"Cer public demisia domnului Turcanu! Este absolut jenant sa iti lasi sotia sa conduca masina institutiei in interes personal. Probabil Ana Maria Turcanu, un consumator care a fost in piata la ceva cumparaturi, necesita o protectie speciala din partea protectiei consumatorului", a mai adaugat Florin Ghiorghita.

Cum, coincidenta sau nu, toate femeile amintite sunt si neveste si liberale, asteptam ca Florin Ghiorghita sa continue telenovela si in alte culori.

Liberalii au schimbat tabara!

Spectacol politic in Consiliul Judetean! Daca la inceputul mandatului alianta PNL-PSD functiona aproape fara cusur, astazi, in Sedinta Extraordinara a Consiliului Judetean Botosani, liberalii au votat alaturi de PD-L, in acelasi mod procedand si peremistii.

Din aceasta cauza, incercarile PSD-ului de a amana sau respinge proiectele de pe ordinea de zi a sedintei au esuat, doar consilierii pesedisti fiind de partea celor propuse de Constantin Contac.

"Am o satisfactie extraordinara! Dupa foarte multi ani, PSD a intrat, astazi, oficial in opozitie!", a fost strigatul de bucurie al pedelistilor. Replica la care au reactionat dur pesedistii, prin vocea Manuelei Zarug.

Deranjat de situatia creata si de schimbul de replici a fost, insa, Dumitru Codreanu, peremistul venind cu o propunere: "Cand se organizeaza un spectacol in Consiliul Judetean, sa se puna taxa la intrare".

Contac recunoaste ca i se cam clatina scaunul in CJ

Zvonuri de schimbare au inceput sa circule din nou prin Palatul Administrativ! De aceasta data nu este vorba despre o functie de subprefect din cadrul Institutiei Prefectului, ci despre o functie de vicepresedinte din Consiliul Judetean Botosani.

Zvonurile il privesc pe social-democratul de la conducerea Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac. Acesta a recunoscut ca au ajuns si la urechile lui asemenea informatii, dar ca, in momentul in care zvonurile se vor adeveri, va contesta in instanta.

"Stiu ca s-a discutat ceva. Daca ma destituie ma duc si deschid proces. De ce sa imi dau eu demisia? Daca imi dau demisia pierd orice drept de a mai da in judecata. Am avut o intelegere cu PNL, pana acum ne-am tinut de cuvant. Eu am vorbit cu domnul Campanu. Nu am nimic cu el, vad ca domnul Turcanu de o luna si ceva tot vorbeste de mine", a declarat vicepresedintele Constantin Contac.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
1

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
114

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
26

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...