24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane. Traian Basescu, asteptat la lasi

Luni, 24 ianuarie, se implinesc 152 de ani de la Unirea Principatelor Romane: Moldova si Tara Romaneasca, act de mare insemnatate in istoria tarii, care a deschis calea modernizarii statului si a societatii romanesti. In tara si in Bucuresti se desfasoara manifestari culturale, militare si religioase. Ca in fiecare an, centrul de greutate al manifestarilor dedicate Unirii de la 24 ianuarie 1859 este Iasul, scrie Agerpres.

La evenimentele din capitala Moldovei vor fi prezenti, printre altii, presedintele Traian Basescu, dar si liderii principalelor partide din opozitie, Victor Ponta si Crin Antonescu. Primarul municipiului, Gheorghe Nichita, a facut un apel la oficialitatile care vor veni la Iasi, sa nu politizeze evenimentul, scrie Hotnews.

Astfel, conform programului, luni, intre orele 9,00 si 9,50 in Piata Unirii din Iasi va fi organizat un moment folcloric intitulat "Noi suntem romani", sustinut de Sofia Vicoveanca, Elisabeta Turcu, Veta Biris si sotii Rednic.

Seara, de la ora 17,45 la ora 18,00, 100 de militari vor marsalui cu torte aprinse pe traseul Piata Unirii - Palatul Culturii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...