24 de primarii amendate in urma controlului la registrul agricol, efectuat de Prefectura Botosani

Institutia Prefectului Botosani a verificat intre 9 si 24 septembrie, la toate cele 78 de unitati administrativ-teritoriale din judet, registrele agricole, avand in vedere ca anul viitor se va realiza recensamantul agricol.

Comisiile care au efectuat aceste controale au constatat ca unele primarii nu respecta prevederile H.G. nr. 175/2007 cu privire la formularele aprobate pentru perioada 2007 – 2011.
 
Sunt unităţi administrativ-teritoriale care utilizează formularele vechi, aprobate în anul 2006, fiind vorba de urmatoarele localitati: Dîngeni, Rădăuţi Prut, Păltiniş, Darabani, Bucecea, Corni, Tudora, Hilişeu Horia, Văculeşti, Havîrna, G.Enescu, Călăraşi, Gorbăneşti, Unţeni, Prăjeni, Frumuşica, Flămânzi, Hudeşti, Brăeşti, Mitoc, Avrămeni, Suliţa, Dersca, Stiubieni, Cristeşti, Vorona, Curteşti. 
Persoană răspunzătoare de acesta abatere este primarul unităţii administrativ-teritoriale si are ca termen de remediere data de 31 decembrie 2009.
 
O alta neregula gasita la primariile din judet este nerespectarea prevederile art. 9 din O.G. nr. 28/2008 privind desemnarea persoanei care efectuează completarea si ţinerea la zi a registrului agricol. Primariile in care s-a costatat aceste lucruri sunt: Mihai Eminescu, Dobarceni, Hlipiceni, Răuseni, Todireni, Brăeşti, Suiliţa, Stăuceni, Roma, Santa Mare, Româneşti, Stefăneşti, Ştiubieni.
        
Registrele agricole nu sunt gestionate corespunzător la primariile din localitatile: M. Eminescu, Tudora, Havîrna, G.Enescu, Răuseni, Hlipiceni, Unţeni, Prăjeni, Lunca, Băluşeni, Copălău, Brăeşti, Corlăteni, Ştiubieni, Mihăileni.

Nu s-a procurat programul în format electronic in: Corni, Vlădeni, Durneşti, Cîndeşti, Vf.Cîmpului, Darabani, Rădăuţi Prut, Ripiceni, Mileanca, Unţeni, Prăjeni, Albeşti, Mitoc, Adăşeni, Avrămeni, Corlăteni, Şendriceni, Romîneşti, Mihăileni, Cristeşti. Primarii acestor unităţii administrativ-teritoriale au ca termen de remediere a situatiei data de 15 octombrie 2009.
 
Nu au fost aduse la cunoştinţa cetăţenilor obligaţiile cu privire la registrul agricol in localitatile: M. Eminescu, Ibăneşti, Cîndeşti, Durneşti, Dobîrceni, Tudora, Hlipiceni, Călăraşi, Todireni, Adăşeni, Suliţa, Stăuceni, Santa Mare, Româneşti, Ungureni. Iar persoana răspunzătoare de acest fapt este secretarul unităţii administrativ-teritoriale.

"Am zis sa nu dam sanctiuni, dar nu s-a putut pentru ca am gast lucruri grave la primariile din judet. Au fost amendate 24 de primarii, fiind aplicate 28 de sanctiuni, intrucat au fost unitati administrativ-teritoriale care au primit si doua amenzi. Un numar de 16 primarii au primit amenzi in valoare de 100 lei fiecare, 5 primarii au primit amenzi in valoare de 200 lei fiecare, o primarie a primit amenda de 300 lei si sase primarii au primit amenzi de 400 lei fiecare", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
3

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
298

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
221

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...