2234 de ucraineni au intrat în România în ultimele 12 ore prin punctele vamale Stânca-Costești și Rădăuți-Prut (fotogalerie)

2234 de ucraineni au intrat în România în ultimele 12 ore prin punctele vamale Stânca-Costești și Rădăuți-Prut (fotogalerie)

De vineri dimineață, ora 08:00, până seara la ora 20:00, prin punctele de trecere a frontierei Stânca-Costești și Rădăuți-Prut au intrat în țară un număr de 2234 de persoane, se arată într-o comunicare a Instituției Prefectului din Botoșani.

Prin P.T.F. Rădăuți-Prut au intrat în România un număr de 1172 de persoane și 308 autoturisme. Dintre acestea, 58 de persoane au declarat că rămân în județul Botoșani, iar ceilalți sunt doar în tranzit.

În același interval orar, prin Punctul de Trecere a Frontiere Stânca, au intrat în țară un număr de 1.062 de cetățeni ucraineni și 170 de mijloace de transport.

Polițiștii și jandarmii verifică identitatea persoanelor care se oferă să transporte cetățeni ucraineni spre diferite locații (cazări temporare, gări, autogări, aeroport).

Totodată, la nivelul județului Botoșani, în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca funcționează două puncte de comandă pentru soluționarea operativă a tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor.

În apropierea acestora, au fost amenajate spații pentru reprezentații societății civile care doresc să sprijine cetățenii care trec frontiera, cu apă, alimente, medicamente și produse de primă necesitate.

De asemenea, două echipaje SMURD sunt pregătite să acorde primul ajutor medical persoanelor care au nevoie.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91, care aparțin Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani.

Totodată, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului  funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link https://bit.ly/3K1mb3s poate fi accesată de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.





(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
176

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
140

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
39

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...