21 august pe Știri Botoșani: Fierbe Centrul Vechi, actorii se mută în ”casa veche”, sute de oameni la înmormântarea Alexandrei (Foto)

Vă oferim o retrospectivă a zilei de 21 august pe Știri.Botoșani.Ro, din 2008 și până în 2023. Tramvaie blocate pe strada Primăverii, actori care se mutau ”pentru un an” în sediul de la Casa Tineretului, pacienți sfătuiți să nu mai dea șpagă la spital, dar și despre protestele care începeau să ia amploare în Botoșani, după moartea Alexandrei Ivanov.

21 august 2008

Meci de adio

Meciul de sambata contra Prefab Modelu se va disputa tot la Dorohoi. Este ultima partida pe care FC Botosani o va juca pe stadionul din al doilea municipiu al judetului, urmand ca de pe 6 septembrie FC Botosani sa se reintoarca pe Municipal. Pentru a beneficia de o galerie cat mai numeroasa transportul suporterilor va fi asigurat de 4 autocare, in mod gratuit. Acestea vor pleca din fata Stadionului Municipal, sambata la ora 9. Arbitrii intalnirii au fost desemnati Stefan Erdei din Oradea, Horia Bochis din Cluj si Carmen Neagu din Oradea.

21 august 2009

Siguranta cetatenilor din Botosani, la mana lucratorilor E-on!

Iluminatul orasului Botosani a ajuns, la propriu, la… mana E-on-ului! Cel putin asta reiese din cele precizate vineri de viceprimarul municipiului, Florin Ghiorghita, care spune ca intarzierea cu care se aprind luminile in Botosani are drept cauza faptul ca angajatii E-on trebuie sa aprinda manual lumina in unele zone din oras. Întarzierea, chiar si de o ora in unele zone din oras, este din cauza faptului ca o singura echipa trebuie sa aprinda lumina de la fiecare comutator. "Lucrul acesta nu poate fi remediat decat printr-o investitie a E-on-ului", a incheiat viceprimarul.

21 august 2010

Orange, sanctionat cu 5.000 lei de Protectia Consumatorului Botosani!

Operatorul de telefonie mobila Orange Romania a fost reclamat saptamana trecuta de un botosanean care ar fi trimis un telefon in service, pentru reparatii, iar perioada de 15 zile, in care trebuiau sa-i returneze telefonul reparat, a fost depasita. In plus, Orange nici nu i-a oferit consumatorului un telefon in schimb, pe toata aceasta perioada. "Comisarii au facut cercetari si informatia s-a dovedit a fi intemeiata. Au aplicat operatorului de telefonie mobila sanctiunea minima prevazuta de Legea 449, respectiv 5.000 lei, si ca masura suplimentara au dispus reducerea abonamentului cu aceeasi perioada cat telefonul a stat in service, fiind vorba de peste 20 zile", a spus Sanda Constantinica, juristul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Botosani.

21 august 2011

Mihai Tabuleac, membru in comisia de evaluare a directorilor PDL doar cu numele!

Desi a fost nominalizat de Biroul Politic Judetean al PDL sa faca parte din Comisia de evaluare a directorilor de deconcentrate, presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, sustine ca doar a fost informat ca face parte dintr-o astfel de comisie. Cel care a anuntat ca si Tabuleac va face parte din aceasta comisie a fost chiar presedintele organizatiei judetene a PDL, Catalin Flutur. Tabuleac spune ca nu a participat la sedinta in care s-a desemnat componenta Comisiei, iar ulterior doar a fost anuntat ca face parte din aceasta, fara a i se solicita sa participe la vreun fel de discutie privind evaluarea directorilor. Evaluarea directorilor democrat-liberali a inceput in luna iulie.

21 august 2012

Prefectul, neumultumit de cum arata scolile inainte de inceperea anului scolar

Continuându-şi vizitele în judeţ, prefectul Adrian Constantinescu a ţinut să vadă personal care este stadiul de pregătire a unităţilor de învăţământ pentru începerea anului şcolar. Însoţit de Mihaela Huncă, inspectorul şcolar general, acesta a păşit, marţi, pragul mai multor şcoli şi grădiniţe din comunele Truşeşti, Stăuceni, Gorbăneşti şi Albeşti. Oficialii aflaţi în vizită au constatat că lucrările de pregătire se desfăşoară superficial, iar cauza ar putea fi fondurile insuficiente alocate de primărie pentru acesete activităţi.

21 august 2013

Pacienții din Spitalul Județean, încurajați să reclame dacă li s-a cerut șpagă!

Conducerea Spitalului Județean Mavromati a pus gând rău cadrelor medicale care așteaptă atenții de la pacienți pentru a-i îngriji. Managerul Spitalului Județean recomandă tuturor cetățenilor care se adresează spitalului și cărora li se pretind bani sau alte atenții să reclame acest lucru. “În momentul în care se pretinde și se dovedește că s-a pretins vom lua măsuri. Încurajez pacienții cărora li se pretinde orice pentru actul medical condiționat, să vină și să reclame. Cealaltă poveste, că vrea pacientul să îi dea", e treaba lui”, a spus Viorel Iliuță, managerul Spitalului Județean.

21 august 2014

Scandal in Centrul Vechi intre cetatenii romi! Un barbat a ajuns la spital injunghiat

Politistii, jandarmii si un echipaj de la Serviciul Judetean de Ambulanta au fost solicitati sa intervina in jurul orei 13:50, atunci cand o femeie a sunat la 112 si a anuntat ca un barbat este injunghiat in apropiere de Biserica Uspenia din Centrul Vechi.



Cand au ajuns acolo, oamenii legii au gasit un barbat, de etnie roma, injunghiat in umar, cel mai probabil cu un cutit, acesta fiind preluat de cadrele medicale si transportat la Unitatea de Primiri Urgente, unde a fost pansat, rana nefiind foarte adanca. Imediat dupa ce a primit ingrijiri medicale, barbatul a iesit in curtea spitalului, fiind luat la intrebari de politisti, insa acesta a refuzat sa spuna ce s-a intamplat, declarand ca s-a lovit singur.

Actorii Teatrului Mihai Eminescu s-au mutat la Casa de Cultura a Tineretului: "Trebuie sa ne obisnuim cu totii"

Actorii de la Teatrul Mihai Eminescu Botosani si-au mutat activitatea la Casa de Cultura a Tineretului, din Bulevardul Mihai Eminescu. Directorul Teatrului Mihai Eminescu, Traian Apetrei, spera ca publicul, dar si actorii, sa se obisnuiasca cu noua locatie.



"Sper ca publicul să fie obișnuit cu această nouă locație, cu acest nou spațiu, cărările tuturor să meargă înspre Casa de Cultură a Tineretului, acolo avem o sală care oferă condiții absolut rezonabile pentru spectacole de teatru. Trebuie să ne obișnuim cu toții că pentru o perioadă, până pe 25 septembrie 2015, vom fi acolo", a declarat Traian Apetrei.

21 august 2015

Tramvaie blocate pe strada Primăverii!

Circulația tramvaielor pe linia 102, pe strada Primăverii, este blocată. Potrivit directorului Eltrans, Paul Șmit, s-a produs o avarie, după ce s-a rupt un pantograf, elementul care face legătura între tramvai și fire.



Directorului Eltrans a estimat că avaria va fi remediată în cel mult jumătate de oră, echipele de intervenție fiind deja la fața locului.

Romii din Centrul Vechi, deranjați de acțiunea în forță a oamenilor legii! "Atâtea forțe pentru o chestie minoră"

Acțiunea în forță a polițiștilor locali și a jandarmilor de joi seara, din Centrul Vechi, i-a deranjat pe cetățenii de etnie romă care locuiesc acolo. Semiramida Balan susține că nu este necesară o astfel de desfășurare de forțe de ordine, pentru că în Centrul Istoric din municipiu nu se comit infracțiuni și consideră că astfel de acțiuni ar trebui concentrate în zonele unde sunt cu adevărat probleme. Semiramida Balan recunoaște că unii cetățeni de etnie romă au probleme în ceea ce privește comportamentul în societate, făcând referire la cei care mănâncă semințe și aruncă pe jos cojile, dar nu crede că trebuie să dea năvală peste ei poliția și jandarmii.

21 august 2016

Iulian Rotariu, botoşăneanul de la triatlon care luptă alături de Iulian Rotariu, pompierul-maratonist!

Amândoi botoşăneni, purtând acelaşi nume: IULIAN ROTARIU. Competiţii diferite, acelaşi ţel: copiii cu autism din Botoşani. Doi oameni pentru care distanţele devin cărare de la un suflet la altul, doi sportivi pentru care zilele de pregătire, orele de efort, sacrificiile fiecărei clipe capătă un alt sens. Şi o lecţie pentru fiecare dintre noi!

Dacă suntem dispuşi să privim cu ochii inimii, şi nu doar să preluăm într-o inerţie păguboasă tot ceea ce canalele media ne oferă, dacă ştim să întindem mâna la timp, s-ar putea ca la capătul celălalt să aflăm o poveste care poate fi şi a noastră, despre generozitate, sacrificiu, despre firescul omenesc. S-ar putea ca Viaţa să devină miracolul de care toţi avem nevoie. Citește aici interviul...

21 august 2017

Nervi la Spitalul Judeţean! Zeci de pacienţi şi aparţinători iritaţi de timpul de aşteptare la internare

Câteva zeci de pacienţi şi aparţinători au aşteptat luni ore întregi la ghişeele Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati finalizarea documentaţiilor de internare, criticând lipsa de personal. Cu un singur ghişeu de internări deschis, unde pacienţii şi aparţinătorii transmiteau documentaţiile de internare, dar şi cu o durată mare de operare a acestor documentaţii, la parterul spitalului s-au format cozi la care oamenii pierdeau ore întregi.



Unul dintre pacienţii care aştepta internarea se plângea că de patru ore aşteaptă să ajungă la ghişeu. Aparţinătorul unui pacient care abia se ţinea pe scaun din cauza stării precare de sănătate critica faptul că nu se poate suplimenta numărul de ghişee. "Îşi bat joc de noi, de bolnavi, nu se gândesc să mai pună câteva cadre medicale aici, sunt atâtea gemuleţe", spunea botoşăneanul.

Managerul Spitalului Judeţean, Corneliu Mihai, a dispus deschiderea celorlalte ghişee, însă susţine că nici personalul nu este la capacitate.

21 august 2018

OMV Botoșani rebranduit, transformat în PETROM

Incepand din 10 august, una din statiile OMV din Botosani, cea aflata pe Calea Nationala nr. 31, a trecut printr-un proces de rebranding, iar in prezent functioneaza sub brandul PETROM. ”Am luat aceasta decizie pentru a raspunde mai bine specificului local al pietei, oferind clientilor carburantii de incredere PETROM la preturi accesibile”, au transmis oficialii companiei.

21 august 2019

Secția de Psihiatrie din Botoșani va fi controlată de Direcția de Sănătate sau de ministrul Pintea

Ministerul Sănătăţii va efectua controale la toate spitalele de psihiatrie din ţară, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ceea ce înseamnă că inclusiv personalul Secției din Botoșani se va axa, în următoarea perioadă, pe rezolvarea oricăror eventuale disfuncționalități. Decizia vine în contextul în care a fost prezentat raportul anchetei efectuate de Ministerul Sănătăţii, cu privire la incidentul provocat de bărbatul de 38 de ani internat cu sevraj etilic la Secția din Săpoca.

21 august 2020

Botoșani: 1% dintre testele COVID prelucrate în ultimele 24 de ore au rezultat pozitiv

Trei cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost depistate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1263, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP. Numărul cazurilor active în prezent este 79, întrucât, de la debutul pandemiei până în prezent, au fost vindecați 1090 de botoșăneni. Bilanțul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați este 94.

21 august 2021

Schimbare la nivel de conducere în cadrul Spitalului Județean

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” are un nou director de îngrijiri. Este vorba despre chiar fostul ocupant al acestui post, Coca Crîșmaru. Până la jumătatea lunii august postul a fost ocupat de Camelia Caliniuc. Acesteia i-a expirat mandatul de interimar, iar în locul ei a fost numită Coca Crîșmaru. Postul va fi scos la concurs în scurt timp, urmaând ca în decurs de câteva zile să se publice şi procedura de concurs. Coca Crîșmaru a mai ocupat această funcție și în trecut.

21 august 2022

Neurochirurgul Leon Dănăilă și-a donat casa natală Primăriei Darabani: Devenită muzeu, ea are și o Cameră a Credinței

Cele mai valoroase bunuri din colecția personală a medicului Leon Dănăilă, părintele neurochirurgiei românești, sunt expuse în muzeul care îi poartă numele și care este deschis în localitatea natală a acestuia, Darabani, din județul Botoșani.



Muzeul are patru încăperi: Camera Științei, Camera Artei, Camera Credinței și Camera Istoriei. „Această casă este donată cu acte notariale orașului și toate obiectele din această casă – picturi, documente, medalii, trofee – au fost, de asemenea, donate orașului. Noi am vrut să punem în valoare personalitatea omului Leon Dănăilă, prin ceea ce a fost el și prin ceea ce a deținut el, chiar artă dedicată lui”, a explicat bibliotecarul Ionel David.

21 august 2023

Sute de oameni au plâns-o pe Alexandra la groapă, cu durere, regrete și revoltă

Aproximativ 250 de oameni au condus-o pe ultimul drum pe Alexandra, tânăra care a murit la Maternitatea din Botoșani, ca urmare a unor complicații în timpul unei sarcini. Femeia în vârstă de 25 de ani a lăsat în urmă trei copii, o durere fără margini, regrete și revoltă, comunitatea solidarizându-se cu suferința unei mame chinuite, pe care medicii nu au putut sau nu au depus suficient efort să o salveze.



Trupul neînsuflețit al Alexandrei a fost depus în cimitirul de lângă Biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, luni, sub privirile compătimitoare și în aplauzele mulțimii. Numeroși botoșăneni au asistat la ritual de după gard. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoți, care au predicat despre lecțiile pe care Alexandra le-a transmis comunității prin propria tragedie.

Cadrele medicale aflate de serviciu în noaptea morții Alexandrei, suspendate din activitate

Cadrele medicale de pe Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati”, care erau de serviciu în noaptea de 17 spre 18 august, au fost suspendate din activitate, au anunțat, luni, reprezentanții unității sanitare. Măsura a fost luată în urma unei cercetări administrative desfășurate în cursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, având în vedere situația gravă generată de decesul pacientei.

Conducerea SJU a dispus contractarea unui serviciu de audit medical extern „care să evalueze cu celeritate activitatea şi procedurile medicale aplicate în cadrul Secției Exterioare Obstetrică și Ginecologie”. De asemenea, au fost sesizate Comisia de disciplină şi Consiliul etic al SJU „pentru elucidarea cazului”. În același timp, toate înscrisurile medicale existente la nivelul secției respective au fost puse la dispoziția procurorilor care anchetează acest caz.

Protest în fața Prefecturii și marș de solidaritate pentru Alexandra

Zeci de persoane au participat, luni după-amiază, la un protest în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani în semn de omagiu faţă de Alexandra, tânăra de 25 de ani care a murit, vineri dimineaţă, în Maternitatea Botoşani, după ce a fost neglijată de cadrele medicale.

Manifestanţii au cerut „Să se facă dreptate!” şi „Vinovaţii să plătească”.

„Suntem alături de Alexandra şi nu numai. Suntem alături de toate mămicile care au suferit în Maternitate. Este groaznic ce se întâmplă astăzi. Să se facă dreptate pentru Alexandra!”, a declarat o tânără participantă la protest.

„Medicii uită ce jurământ depun şi totul este o afacere. Nu intervine un alt doctor peste altul. Asta e o afacere. Dacă eşti de gardă, trebuie să îţi faci datoria. Măcar alţii să nu mai sufere, pentru că moarta oricum nu mai învie”, a afirmat, la rândul său, un bărbat care a afişat o pancartă pe care scria „Vinovaţii să fie pedepsiţi!”.

Membrii familiei Alexandrei au depus în faţa Prefecturii jerbe de flori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...