200 de jurnalişti din 30 de ţări, trataţi regeşte în Bucovina! Mesajul ziariştilor: "Reparaţi-vă drumurile!"

Peste 200 de jurnalişti de turism din circa 30 de ţări se află de luni în judeţul Suceava, într-o vizită de documentare organizată de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism.

Mâncare, muzică şi băutură pe săturate!

Gheorghe Flutur i-a întâmpinat pe jurnaliştii adunaţi din toate colţurile lumii cu plăcinte şi afinată tradiţională, precum şi muzică populară, atmosfera fiind întreţinută de Ansamblul Ciprian Porumbescu. De altfel, rapsozii bucovineni i-au impresionat pe musafiri, artiştii din Suceava primind deja invitaţii să cânte în ţări precum Tunisia sau Liban.

Ziariştii au văzut cum se potcovesc caii şi au fost plimbaţi circa 10 kilometri în faetoane. Pe traseul stabilit dinainte de autorităţi, la multe case oamenii erau îmbrăcaţi în costume populare şi aveau scoase la poartă covoare făcute de mâna lor. "Cred că Bucovina este România adevărată. Pentru că aceasta este ceea ce turiştii vor să vadă. Vor să vadă tradiţiile şi nu ceea ce este modern. Turiştilor le-ar plăcea să vadă tradiţiile, locurile străvechi şi moştenirea culturală. Această parte a României ar trebui explorată de turişti şi ar trebui să fie promovată pentru turişti ca o nouă piaţă", a declarat preşedintele FIJET, Tijani Haddad.

Mesajul jurnaliştilor străini: "Reparaţi-vă drumurile"

Tijani Haddad a mărturisit şi că autorităţile ar trebui să mai repare drumurile, subliniind şi necesitatea unui aeroport internaţional la Suceava. "Le voi spune prietenilor mei să vină aici, dar şi celorlalţi prin ceea ce vom scrie după această vizită. Şi vor fi foarte multe articole despre Bucovina", a dat asigurări la final preşedintele FIJET.

Bucovina a fost prima destinaţie a celor peste 200 de jurnalişti de turism care au participat săptămâna trecută la Congresul FIJET care a avut loc la Bucureşti. Astăzi, ziariştii pe turism au vizitat comuna Ciocăneşti. "În urma discuţiilor avute cu ei, mi-au spus că Bucovina se diferenţiază de celelalte zone prin tradiţii, cu totul şi cu totul aparte, prin gastronomia extraordinară, căldura oamenilor şi monumentele UNESCO care sunt unice", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care a şi primit o plachetă specială din partea FIJET.

evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „Votați oamenii care au un plan real de dezvoltare a Botoșaniului!”

Thursday, 28 November 2024

„Oameni care știu exact ce proiecte să demareze pentru a transforma potențialul nostru agricol într-un adevărat motor de dezvoltare economică și nu numai. Echipa Valeriu Iftime (E...

Doina Federovici: Cooperarea internațională, cheia atragerii fondurilor pentru dezvoltarea județului (foto)

Thursday, 28 November 2024

„Echipa PSD a pus pe primul plan dezvoltarea județului și promovarea acestuia la nivel european. Ceea ce am făcut în ultimii patru ani a fost doar începutul unui drum care trebuie...

Vești bune pentru botoșănenii cu pensii mai mici de 2000 de lei: Medicamente compensate în proporție de 90%!

Thursday, 28 November 2024

După recalculare, plafonul de pensie minimă pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% a crescut de la 1.830 lei la 2.020 lei, scrie realitatea.net. Programul guvernamental e activ din ...