20 de localități din județul Botoșani, sub Cod Galben de vânt

20 de localități din județul Botoșani, sub Cod Galben de vânt

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare meteorologică Cod Galben de vânt, valabilă până la ora 16.30.

Sunt vizate localitățile: Flămânzi, Frumușica, Albești, Trușești, Ștefănești, Lunca, Copălău, Călărași, Gorbănești, Hlipiceni, Todireni, Prăjeni, Sulița, Santa Mare, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Blândești, Românești și Răuseni.

Sunt prognozate intensificări ale vântului cu rafale de 55-65 km/h.

„Recomandăm cetățenilor ca, în perioada în care se  fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panouri publicitare sau copacilor.

Totodată, îi sfătuim pe botoșănenii să nu parcheze autovehiculele în astfel de zone și să-și închidă bine ușile, geamurile sau orificiile pentru ventilație de la locuințe sau anexe gospodărești. De asemenea, le recomandăm să nu atingă firele căzute la pământ, să asigure elementele de construcție și să nu se adăpostească lângă construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare”, a declarat locotenent Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta