2 septembrie pe Știri Botoșani. Dorohoienii au talent, botoșăneni răniți în Franța, mândria romilor din Botosani ajunge în Parlamentul European!

Un microbuz în care se aflau mai mulți polițiști de frontieră a luat foc în mers, naționala de tineret a României joacă la Botoșani, un medic renunţă la funcţia de director medical al Spitalului Judeţean și apar fotografiile pe stâlpii din Centrul Vechi.

2 septembrie 2008

FC Botoşani revine sâmbătă pe Municipal

După un retur de campionat în care meciurile de pe teren propriu le-a disputat la Dorohoi, FC Botoşani va reveni pe stadionul Municipal, un stadion care timp de nouă luni a fost în reabilitare fiind refăcută suprafaţa de joc, montate scaune, refăcută pista de atletism şi înlocuit gardul ce desparte terenul de tribună. Viceprimarul Florin Ghiorghiţă a spus că în momentul de faţă principala problemă o reprezintă porţile de pe terenul de joc care încă nu au ajuns din Italia, acolo unde au fost comandate. Cât priveşte restul lucrărilor ce au rămas de executat, edilii locali susţin că până la finele acestui an se va finaliza tribuna oficială, urmând ca în 2009 să fie reabilitate cele două peluze.

2 septembrie 2009

Naţionala de tineret va juca la Botoşani

Stadionul "Municipal" va găzdui un joc oficial al naţionalei de fotbal a României pregătite de Emil Săndoi. Este vorba de meciul dintre reprezentativele de tineret ale României şi Insulele Feroe, partidă ce va avea loc pe 13 octombrie, contând pentru preliminariile Campionatului European de tineret "Under 21", ediţia 2009-2011.



Primarul Cătălin Mugurel Flutur a recunoscut că prin acest meci, Botoşaniul va avea foarte mult de câştigat la capitolul imagine. Primarul a recunoscut că un merit important în decizia Federaţiei Române de Fotbal (FRF) îi aparţine lui Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, ales recent în Comitetul Executiv al FRF.

2 septembrie 2010

Fermierii picheteaza Prefectura Botosani

Peste 100 de fermieri picheteaza Prefectura Botosani! Protestatarii reprezinta in special sindicatul Asociatiei Cultivatorilor de Cereale si Plante tehnice. Actiunea de protest este programata sa se desfasoare in intervalul orar 10.00-12.00. Daca nu rezolva nimic, fermierii au de gand sa mearga pana la blocarea drumurilor nationale si a vamilor. Revendicarile se refera la lipsa subventiilor pentru teren din partea statului, cadrul legislativ actual, precum si absorbtiile greoaie ale fondurilor europene.

2 septembrie 2010

Dorohoieni in super show-ul "Romanii au talent"!

Botoşănenii care vor fi anunţaţi de către organizatori că s-au calificat pentru etapa următoare a competiţiei, cea a concursului propriu-zis, vor participa la un super-show "Românii au talent", care se va desfăşura sâmbătă şi duminică, la Hotelul Tineretului din Piatra Neamţ. Deocamdată, a fost confirmată participarea Grupului Voces din Dorohoi, care s-a prezentat marţi la preselecţii cu melodia "Să-i cunoaştem pe români", compozitor Cristian Alivej, versuri Viorela Filip.



"Ne-am prezentat cu o melodie pe care noi am cântat-o şi în turneul pe care noi l-am făcut în Franţa, la care au participat 8 ţări, de pe 3 continente. Preselecţia a fost grea, a durat foarte mult, de marţi, de la ora 10.00 dimineaţa, până miercuri la ora 2.00", spus Paul Ciprian Mihai, coordonatorul Grupului Voces din Dorohoi, care a confirmat că a fost sunat de către organizatori, în vederea participării la show-ul de la Piatra Neamţ.

2 septembrie 2011 

"Domnul Tabuleac este o nuca foarte tare pentru domnul Turcanu", crede liderul PDL Botosani

Presedintele organizatiei judetene a PDL, Catalin Flutur, sustine ca in sondajele pe care partidul le va face pentru desemnarea candidatilor pentru alegerile locale de la anul, la Consiliul Judetean, actualul presedinte, Mihai Tabuleac, va fi primul trecut in sondaj. In plus, liderul democrat-liberalilor botosaneni a avut numai cuvinte de lauda vizavi de activitatea derulata de Mihai Tabuleac la Consiliul Judetean.

"Am vazut candidatii USL-ului pentru Consiliul Judetean, care este miza cea mai importanta in alegerile locale, si pentru Primaria Botosani. (…) Domnul Tabuleac este o nuca foarte tare pentru domnul Turcanu. Va incepe sondajul la CJ cu domnul Mihai Tabuleac care este presedintele in functie si care a avut si rezultate notabile intr-un Consiliu ostil, si astea sunt lucruri care trebuie recunoscute, vorbim de rezultate notabile pe care nu putem sa le trecem cu vederea", a declarat Catalin Flutur, presedintele PDL Botosani.

2 septembrie 2011 

PSD intra in cursa cu Oprisanu si Alexandrescu, dar pregateste si vicepresedintii la CJ!

Conform protocolului si deciziilor stabilite la nivel central in cadrul USL, la Botosani, PSD a convenit ca, la alegerile locale din 2012, sa intre in cursa cu doi candidati la cele doua orase importante din judet. Astfel, pentru Primaria Botosani a fost desemnat drept candidat Gabriel Oprisanu, directorul Spitalului de Psihiatrie Botosani, iar pentru Primaria Dorohoi - Dorin Alexandrescu, actualul primar al dorohoienilor.



De asemenea, conform protocolului, cele doua functii de vicepresedinti ai Consiliului Judetean Botosani revin tot PSD. In interiorul USL s-a stabilit ca functia de presedinte al Consiliului Judetean Botosani sa revina PNL, candidat in acest sens fiind desemnat liderul liberal Florin Turcanu. Gheorghe Marcu nu a inaintat, deocamdata, niciun nume pentru cele doua functii de vicepresedinti CJ.

2 septembrie 2012 

Botosaneni in autocarul care s-a rasturnat in Franta!

Autocarul care s-a rasturnat duminica dimineata in sud-estul Frantei transporta si botosaneni, dinspre Madrid catre tara. Autocarul aparţinea unei firme din Bistriţa şi fusese închiriat unei firme din Suceava, deplasându-se din direcţia Madrid spre România, a informat duminică Ministerul român de Externe. "Din datele pe care le avem până în prezent de la Centrul Operaţional Naţional din Paris care ţine legătura cu autorităţile de la faţa locului, ar fi vorba despre aproximativ 20 de răniţi grav şi 20 de persoane rănite uşor", menţionează MAE în precizarea remisă agenţiei Mediafax, în care nu se face referire la persoane decedate. De asemenea, potrivit MAE, din informaţiile preliminare rezultă că este vorba despre un autocar al unei firme din Bistriţa, care a fost închiriat unei firme din Suceava.

2 septembrie 2013

Medicul Gina Puflea renunţă la funcţia de director medical al Spitalului Judeţean!

Medicul Gina Puflea renunţă la funcţia de director medical al Spitalului Judeţean Mavromati, după ce a promovat concursul pentru funcţia de şef secţie obstetrică şi ginecologie II din cadrul Maternităţii Botoşani.

“Mă retrag din funcţia de director medical şi rămân şef secţie şi medic coordonator. În cursul acestei săptămâni îmi voi da demisia din funcţia de director medical. Urmează să am o întâlnire cu domnul manager Viorel Iliuţă", a declarat medicul Gina Puflea. Locul acesteia la Spitalul Judeţean, ca director medical, ar putea fi luat de medicul pediatru Aurel Tinca.

2 septembrie 2014

Stâlpii din Centrul Vechi, ornați cu fotografii

Firma care a câștigat licitația organizată de Primărie a realizat deja fotografiile care vor alcătui galeria expozițională din zona pietonală a Centrului Vechi. Câțiva muncitori au trecut deja la montatul fotografiilor pe stâlpii de iluminat, galeria foto urmând a fi una permanentă. Pentru această galerie, municipalitatea a plătit din bugetul local suma de 5.076 de lei, fara TVA, contractul fiind câștigat de firma Tehnocon SRL.



Pe cei 36 de stalpi de iluminat vor fi postate cate doua imagini de epoca, cu obiective din zona respectiva surprinse de-a lungul timpului, cat si obiective de interes municipal din alte zone.

2 septembrie 2014 

Dolineaschi, despre Țurcanu: "A devenit un mic Băsescu de Botoșani"

Președintele PSD Botoșani, deputatul Andrei Dolineaschi, a reacționat dur la acuzațiile formulate de șeful PNL, Florin Țurcanu, împotriva primarului PSD Ștefănel Rusu, din orașul Ștefănești, despre care a afirmat că ar fi folosit ilegal materiale de construcții de la o serie de obiective dezafectate ale societății Nova ApaServ.

Liderul social-democrat a spus că Florin Țurcanu copiază modelul Băsescu de intimidare a adversarilor politici prin sugestia că ar deține informații compromițătoare la adresa acestora, fără a avea însă dovezi în acest sens. "Domnul Țurcanu a devenit un mic Băsescu de Botoșani", a declarat Dolineaschi.

2 septembrie 2015 

Mândria romilor din Botosani ajunge în Parlamentul European! Perla pleaca la Bruxelles

Perla pleaca la BruxellesPerla Scripcariu, tânără de 19 ani, de etnie romă, din municipiul Botoşani, va ajunge sa lucreze, la Bruxelles, in cadrul biroului unui europarlamentar. Părăsită de părinţi, ea a ajuns să fie acceptată la cinci universităţi de top din Marea Britanie, iar acum să i se ofere un post in Parlamentul European.

Mama ei a abandonat-o la naştere, iar tatăl ei a plecat în Germania la muncă. Ea a rămas în grija unei mătuşi absolventă de Litere şi profesoară de limba romani. Aşa a ajuns Perla Scripcariu să citească mult şi să-i fie drag să meargă la şcoală. S-a lovit de multe prejudecăţi, dar a continuat să înveţe. A dat Bac-ul anul acesta şi obţinut o medie mare.

Şi-a dorit să ajungă în Regatul Unit, aşa că a aplicat şi a fost acceptată de cinci centre universitare din Marea Britanie. Şi cum fata a zis că vrea să ajungă în Parlamentul European şi să devină activist pentru drepturile persoanelor defavorizate, recent, eurodeputatul PNL Daniel Buda i-a oferit şansa să lucreze la Bruxelles.

2 septembrie 2015 

Iftime face dezvaluiri: "Toti jucatorii, cu exceptia unuia, il vor in continuare pe Leo". Vezi despre cine este vorba!

Finantatorul celor de la FC Botosani sustine ca a purtat discutii cu toti jucatorii in ultimele doua saptamani, inainte de a lua decizia daca va continua sau il va demite pe antrenorul Leo Grozavu. Tot lotul, cu exceptia unui jucator, l-a vrut in continuare pe tehnician, iar cel care este cel mai suparat pe Leo Grozavu este atacantul Attila Hadnagy, care in multe partide a fost tinut pe banca, asta desi echipa avea nevoie de el.

"Doua saptamani am avut discutii cu lotul in particular, cu totii, pe grupuri si 100 %, cu exceptia unui singur jucator, il vor in continuare pe Leo. Nu pot sa spun ca Attila (n.red. Hadnagy) e impotriva antrenorului, dar e un blazat ca nu mai este cel care chiar facea meciuri exceptionale. Imi pare rau pentru el ca-l prinde finalul de cariera intr-un asemenea moment. Am vazut niste meciuri de pregatire si Attila este suparat. La Cluj trebuia sa joace in ultimele 30 de minute, dar pentru ca a fost eliminat Cucu, nu a mai intrat. El inca mai poate juca, dar trebuie sa inteleaga asta, sa se pregateasca, sa creeze atmosfera la echipa, sa fie pro-grup si totusi trebuie sa-i dam crezare antrenorului. Joaca 20 de minute si da un gol si atunci antrenorul te mai baga", a spus Valeriu Iftime.

2 septembrie 2016 

Diferențe salariale uriașe între funcționari cu aceleași atribuții

Funcționari cu aceeași fișă a postului dar cu salarii diferite! Se întâmpălă în sistemul de asistență socială unde există mari inechități salariale, după cum susțin sindicaliștii care îi reprezintă pe salariații din acest sector. La fel ca și în alte domenii de activitate, cum ar fi învățământ sau sănătate, Ordonanța 20 privind salarizarea, intrată în vigoare de la data de 1 august, a adâncit și mai tare discrepanțele în ceea ce privește salarizarea din sistemul bugetar. Camelia Socianu, președintele Sindicatului Impact, a ridicat această problemă în cadrul ultimei ședințe a Comisiei de Dialog Social de la Instituția Prefectului. Ea a spus că prin aplicarea noilor prevederi se ajunge la diferențe uriașe de câteva sute de lei între salariați cu aceleași sarcini.

2 septembrie 2017

Câini otrăviţi la Săveni!

Mai mulţi câini din oraşul Săveni au fost otrăviţi, după cum spun proprietarii şi oamenii care îi îngrijeau. Reprezentanţii primăriei spun că s-a mai întâmplat o astfel de faptă şi în urmă cu ceva ani, dar într-un alt cartier. Cititori ai Ştiri.Botoşani.Ro au transmis un semnal de alarmă, prin care atenţionează proprietarii de câini din Săveni să aibă grijă pe unde îi lasă să se plimbe pentru că, în ultimele zile, în jur de 10-12 câini au fost otrăviţi. Primarul oraşului Săveni, Relu Târzioru, nu fusese informat de incidente şi nici nu ştia care ar putea fi motivul. "Noi nu avem serviciu de ecarisaj, e drept, dar nu-mi dau seama ce s-ar fi putut întâmpla. Mi-e greu să cred că cineva ar putea otrăvi câini, poate o fi fost cineva căruia nu-i plac câinii, nu ştiu. Îmi amintesc că s-a mai întâmplat un caz similar în urmă cu ceva ani, dar în zona Spitalului. O să mă informez şi vom vedea ce este de făcut", a spus Relu Târzioru.

2 septembrie 2018

Prof.univ.dr. Leonard Azamfirei: Putem avea în stomac fluturi sau putem avea în stomac molii. Ce vrem să cultivăm este, până la urmă, opțiunea noastră!

”Zona în care trăiți dumneavoastră, și de unde provenim și noi, este una care și mie mi se pare de multe ori a fi paradoxală. Este o zonă în care întâlnești o foarte accentuată polaritate. Este locul în care găsești oameni inteligenți, sensibili, creativi, este poate cel  mai puternic leagăn al spiritualității românești. Și această creativitate deosebită - sigur, uneori poate vine la pachet și cu o bunătate mai mare decât a altora, cu o încredere în altții mai multă decât în altă parte, uneori poate cu o credulitate, cu un pic de naivitate - toate acestea fac din acest loc unul complet diferit de altele și foarte aproape de inima mea.



Vreau să spun câteva cuvinte dintr-o analiză poate mai mult din zona socială, deși formația mea este medicală. Vă provoc la un soi de matematică, poate e mult spus matematică, mai degrabă de artimetică socială. În urmă cu 28 de ani, un antropolog britanic a făcut un calcul foarte interesant care a stârnit la vremea lui controverse, dar care a rămas ca formă de reper de-a lungul timpului, el stabilind care este numărul de ființe umane cu care cineva poate să interacționeze constant și eficient de-a lungul vremii. Au fost studii sociologice, proceduri după toate regulile științei. Și acest antropolog a dedus că un om ajuns deja la vârsta maturității și aflat într-un context social mediu poate să întrețină relații sociale eficiente cu 150 de persoane simultan. Vi se pare că un cerc de prieteni sau apropiați de 150 de persoane este unul mare sau este unul mic? Putem să luăm o teorie a cercurilor concentrice și să spunem că avem un cerc mai mic – cei foarte apropiați, familia și prietenii foarte buni – și așa mai departe”. Mai mult...

2 septembrie 2019

Un microbuz a luat foc la Gorbănești în timpul mersului! În mașină se aflau 7 polițiști de frontieră!

Un microbuz a luat foc în mersîn satul Silișcani din comuna Gorbănești. Inițial s-a anunțat că acesta nu avea călători și nici nu a existat pericol de propagare a flăcărilor la alte autoturisme sau construcții. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială cu apa și spumă.



La sosirea forțelor de intervenție, microbuzul ardea în totalitate, iar focul a fost stins. Cercetările pompierilor au scos la suprafață un lucru șocant: în microbuz erau 7 persoane și șoferul! Aceștia s-au autoevacuat la timp! Totuși, când au sunat după ajutor, au spus ca nu sunt călători în autocar(!), au explicat pompierii de la Botoșani. Cauza probabilă rămâne un scurtcircuit electric. Mașina aparține societății comerciale Lyk SRL, iar în interior se aflau mai mulți polițiști de frontieră care lucrează la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești.

2 septembrie 2020

Cel mai tânăr candidat la funcţia de primar în Botoșani are 24 de ani, iar cel mai în vârstă 75

Cel mai tânăr candidat la o funcţie de primar la alegerile din 27 septembrie are 24 de ani, iar cel mai în vârstă are 75 de ani, potrivit datelor centralizate de birourile electorale de circumscripţie din cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Botoşani. Cel mai tânăr dintre competitorii electorali se numeşte Alexandru Cătălin Iosub, are 24 de ani şi este candidat la Primăria comunei Viişoara din partea Partidului Mişcarea Populară. Alţi doi candidaţi înscrişi la alegerile din această lună au vârsta de 25 de ani. Unul dintre ei, Alexandru Viorel Dulgheru, candidează la Primăria municipiului Botoşani din partea Partidului România Mare, iar cel de-al doilea, Teofil Vreme, participă la alegerile pentru funcţia de primar al comunei Viişoara din partea Partidului Mişcarea Populară. La polul opus, cel mai în vârstă dintre candidaţii înscrişi în cursa electorală are 75 de ani. El se numeşte Constantin Ţăruş şi candidează din partea Alianţei Împreună pentru Botoşani Partidul Verde - PNŢCD.  Al doilea cel mai în vârstă candidat este Stelian Vrabie, are 73 de ani şi şi-a depus candidatura pentru Primăria Unţeni din partea Partidului Pro România.

2 septembrie 2021

Plantație de cannabis descoperită în Flămânzi. Un tânăr de 20 de ani a fost arestat

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat, duminică, o percheziție domiciliară în orașul Flămânzi, unde a fost descoperită o plantație de cannabis. Un tânăr de 20 de ani a fost arestat, iar în dosar este implicată și o minoră, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ). Potrivit sursei citate, din cercetări a reieșit că tânărul ar fi comercializat drogurile în Flămânzi. Anterior percheziției, a fost efectuată o acțiune de prindere a acestuia în flagrant delict.

2 septembrie 2022

Încă un deces pus pe seama Coronavirusului

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani au raportat încă un deces pus pe seama infectării cu virusul SARS-COV-2, de ieri și până astăzi. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din Vorona, care nu era vaccinat și se afla internat pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Pe lângă infecția cu Covid-19, pacientul mai suferea de hipertensiune arterială, sechele de la infarct miocardic, plus alte afecțiuni.

2 septembrie 2023

Antrenorul Dan Alexa anunță că mai are nevoie de întăriri la FC Botoșani

Noul antrenor principal al echipei de fotbal FC Botoşani, Dan Alexa, a anunţat, vineri, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial, că penultima clasată mai are nevoie de întăriri.



”Mulţumesc pentru oportunitatea oferită, sunt foarte motivat. Într-adevăr, nu este un moment foarte fericit, dar am încredere că putem să o scoatem la capăt. Am apucat să văd echipa la meciul de cupă şi încep să cunosc lotul mai în amănunt. Cred că sunt necesari, până luni noaptea, când se închide perioada de transferuri, doi-trei jucători. Cred că avem nevoie de lucrul ăsta şi sper îl să şi reuşim'', a declarat Alexa. „Îmi doresc foarte mult să creăm o echipă foarte motivată, o echipă cu o atitudine foarte bună şi sper să nu dezamăgesc”, a subliniat tehnicianul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat mort, iar altul grav rănit în timp ce lucrau la construirea unui bloc de apartamente!

astăzi, 16:00

În cursul zilei de joi, în jurul orei 13:30, Poliția Orașului Gura Humorului a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe un șantier de pe raza orașului, unde se constru...

Plan Roșu în serviciile de urgență din România. Legătura cu NATO!

astăzi, 13:58

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, Dr. Angelica Hristea, a confirmat pentru presa locală că în perioada 19-21 septembrie va fi testată capacitatea de reacție a angajațilo...

Poliția vrea să-și cerceteze angajații care strică imaginea instituției prin postări pe Facebook. ”E o vânătoare de vrăjitoare!”

astăzi, 13:12

Polițiștii care prejudiciază imaginea instituției prin intervenții publice sau postări pe rețelele sociale vor fi cercetați și pot fi sancționați disciplinar, reiese dintr-un document inter...