19 octombrie - Ce se intampla prin Botosani!

19 octombrie - Ce se intampla prin Botosani!
Un medic cercetat de comisia de etica a spitalului, un om de afaceri condamnat la 6 ani de inchisoare. Un viceprimar care ducea dorul guvernarii Tariceanu, cand castiga 58 de milioane lei in mana, fata de 22 milioane lei, in 2010. Administratia locala in pragul colapsului si replici acide intre Gabriel Oprisanu si Liviu Contac. Afla ce se intampla in Botosani, pe 19 octombrie, in anii din urma.

19 octombrie 2011

Medic de la Maternitate, anchetat de comisia de etica a spitalului!  

Sefa Sectiei de Neonatologie a Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Botosani, medicul Rodica Tanasache, este anchetata de comisia de etica a spitalului, dupa ce mai multi medici din unitate au depus o reclamatie prin care o acuza ca au fost denigrati, iar colega lor a lezat imaginea unitatii.

Nemultumirea cadrelor medicale de la Maternitate a pornit de la declaratiile pe care medicul Rodica Tanasache le-a facut in ultima sedinta de Consiliu Judetean, cand s-a discutat despre comasarea spitalelor. In plus, potrivit conducerii unitatii, in ziua in care a fost sedinta, Rodica Tanascahe era de garda si a plecat la Consiliul Judetean fara sa anunte sefii. In cadrul sedintei de Consiliu Judetean Rodica Tanasache a uimit asistenta printr-un discurs extrem de dur.

Ea a acuzat managementul defectuos de la unitatea in care activeaza, precizand ca, din cauza subfinantarii, Maternitatea nu poate folosi la capacitata optima tehnologia avansata de care dispune.

Mai mult, medicul de la Maternitate a facut referiri si la faptul ca directorii unitatilor sanitare sunt sprijiniti politic, fapt care ii determina sa nu mai dea dovada de transparenta si sa apara astfel deficiente in comunicare si in desfasurarea actului medical.


Cuciureanu, condamnat la 6 ani de inchisoare!  

Tribunalul Botosani trebuie sa emita mandatul de executare! Omul de afaceri Constantin Cuciureanu a fost condamnat la sase ani de inchisoare, cu executare, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sentinta a fost data de Sectia Penala a ICCJ, care a respins recursul formulat de afaceristul botosanean.

Magistratii Curtii de Apel Suceava au decis in luna martie a acestui an ca omul de afaceri sa faca sase ani de inchisoare, fiind judecat intr-un dosar de inselaciune, cu cupoane agricole.
Potrivit sentintei data de magistratii suceveni, Cuciureanu trebuie sa achite statului roman peste 400.000 de lei, bani pe care i-ar fi incasat in urma cu 11 ani din decontarea cupoanelor, prejudiciind astfel bugetul de stat.

Potrivit anchetatorilor, la inceputul anului 2000, Constantin Cuciureanu ar fi cumparat de pe piata neagra 42.000 de cupoane agricole, pe care ulterior le-a decontat ilegal la o agentie bancara.

In baza sentintei data acum de Inalta Curte de Casatie si Justitie, urmeaza ca in cel mai scurt timp Tribunalul Botosani sa emita mandatul de executare, iar Constantin Cuciureanu va ajunge in spatele gratiilor, dupa zece ani de procese.
  

19 octombrie 2010

Criza economica il afecteaza si pe viceprimarul Florin Ghiorghita!

GHIORGHITA: "Pe vremea lui Tariceanu am avut o perioada cand luam un salariu, cu tot cu sporuri, 58 de milioane lei vechi in mana, acum iau 22 milioane lei vechi".

Executivul Primariei Botosani, alaturi de consilierii locali, trebuie sa depuna in aceasta perioada noi declaratii de avere, in urma unor modificari legislative.

Potrivit viceprimarului Florin Ghiorghita, veniturile au scazut in acest an chiar si pentru el, in conditiile in care primeste un salariu de numai 2.200 lei, fata de 5.800 lei cat primea cand erau liberalii la guvernare. Mai mult, pe langa indemnizatia de viceprimar, au scazut semnificativ si veniturile din afacerile sale.

"Din pacate, sunt mai sarac anul acesta, financiar vorbind. Pe vremea lui Tariceanu am avut o perioada cand luam un salariu, cu tot cu sporuri, 58 de milioane lei vechi in mana, acum iau 22 milioane lei vechi. In plus au scazut si veniturile din chirii, pentru ca le-am redus ca nu le merg afacerile agentilor economici si decat sa pierzi un client si sa nu iei nimic, mai bine iei mai putin", a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.


19 octombrie 2009

Administraţia locală, în pragul colapsului  

Primăriile nu funcţionează din lipsă de fonduri. Angajaţii nu şi-au primit salariile cu lunile. Calitatea serviciilor publice scade, iar actele de corupţie se înmulţesc Administraţia publică locală a ajuns în pragul colapsului din cauza crizei politice şi a problemelor financiare. În lipsa unui Guvern cu puteri depline, tot mai multe primării, din toate judeţele ţării, încep să rămână fără bani de funcţionare, iar angajaţii susţin că nu şi-au primit salariile cu lunile.

În aceste condiţii, tot mai mulţi funcţionari publici nu pot să-şi mai desfăşoare activitatea eficient, cetăţenii devin nemulţumiţi de calitatea serviciilor publice oferite, iar sistemul riscă un blocaj total.

Gabriel Chifu, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică "Publisind", avertizează că "în teritoriu va fi un haos generalizat, dacă în cel mai scurt timp nu vom avea un Guvern stabil care să poată rezolva problemele financiare".

Chifu a subliniat, in Bursa, că "sunt foarte multe primării care cu greu mai fac faţă cheltuieilor curente şi de plată a salariilor".

Un blocaj al administraţiei publice locale ar presupune, practic, că nu ar mai avea cine să soluţioneze problemele curente ale cetăţenilor şi nici cine să asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale.

Întrebat de jurnalistii de la Bursa dacă, în aceste condiţii, funcţionarii publici mai au vreo motivaţie să-şi desfăşoare activitatea şi să servească cetăţeanul, Gabriel Chifu a replicat: "Când nu mai sunt bani de salarii, când sunt restanţe la plata acestora şi când lucrezi în condiţii nu tocmai optime, oare cine mai poate să-şi desfăşoare eficient activitatea?".

Primăriile au restanţe la plata salariilor şi la utilităţi De aceeaşi părere este şi Iacob George, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), resposabil de administraţia publică locală, care a subliniat că pentru deblocarea situaţiei avem nevoie de un Guvern cu puteri depline, care poate să rectifice bugetul de stat sau să realizeze Legea bugetului pentru 2010.

Viceliderul SNFP mai atrage atenţia că funcţionarii publici sunt obligaţi să returneze sporurile de dispozitiv de 25% din salariile încasate.


Au declarat in scris ca nu isi vor obliga fata de 17 ani sa se marite!  

Dupa ce fata lor, in varsta de 17 ani, a ajuns intr-un centru de plasament pentru ca o obligau sa se casatoreasca cu un barbat instarit, parintii tinerei au realizat ca au gresit si si-au chemat fiica acasa.

"Fata a fost cu masura de plasament in regim de urgenta. In acest timp, parintii au luat legatura cu fata, au rugat-o sa vina inapoi in familie, in cele din urma minora a considerat ca este necesar sa se intoarca in familie. Pentru o prima intrevedere la Directie, am discutat si noi cu ei, pentru a-si lasa fata sa-si continue studiile. Fata merge la scoala, sta in gazda in oras, intrucat parintii nu sunt din municipiul Botosani. Parintii au fost consiliati si au contientizat ca nu-si pot casatori fata cu forta, au precizat acest lucru si in scris catre DGASPC", a declarat Cecilia Spataru, director ajunct pe probleme de copil din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani.

Reamintim ca parintii fetei de 17 ani o obligau sa se casatoreasca cu un baiat bogat, in varsta de 28 de ani, si chiar au si retras-o de la scoala, in vederea casatoriei.

Dupa ce a stat trei nopti in centru, minora este din nou in sanul familiei, situatia revenind acum la normal.


19 octombrie 2008

Oprisanu: Ma mira ipocrizia lui Liviu Contac de a bate la fundulet Consiliul Local pentru majorarea de taxe  

Liberalii i-au atacat astazi dur pe Constantin Contac si pe fiul sau, Liviu Contac, dupa ce pesedistii au contestat majorarea taxelor la salubritate, dar si gigacaloria.

"Ma mira ipocrizia morala a unor politicieni care ies acum la lumina. Familia Contac, cu buzunarele pline, contesta poate justificat majorarea taxelor. Catalin Flutur a castigat alegerile cu aceaste promisiuni. Dar nu pot fi de acord cu ipocrizia tanarului Liviu Contac. Masinile sale au facut deszapezire si pe vreme frumoasa pentru a-si rotunji profiturile. Nu am auzit sa faca galagie atunci. Acum bate la fundulet Consiliul Local pentru ca nu ia nici o masura in legatura cu majorarea taxelor", a precizat liberalul Gabriel Oprisanu.


LIVIU CONTAC: Oprisanu face politica de duminica!  

Liviu Contac ii recomanda lui Gabriel Oprisanu, dupa atacurile asupra sa din aceasta dimineata, sa isi gestioneze problemele din Sanatate, precizand ca, in curand, activitatea directorului ASP va fi analizata la sange.

"Restul sunt divagatii politice. Cat de curand o sa analizam cat costa intrarea la Spitalul Judetean. Domnul Oprisanu face politica de duminica. Vreau sa ii mai amintesc ca, in mandatul lui, un batran internat in spital a trebuit sa sune la 112 ca sa vina cineva sa ii scoata perfuzia", a completat Liviu Contac.

In conferinta de presa a PNL, Gabriel Oprisanu a spus despre Liviu Contac faptul ca da dovada de ipocrizie morala dupa ce acesta a atacat mai multe hotarari ale Consiliului Local.


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
109

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
304

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
103

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...