170 persoane și-au găsit de muncă în Ianuarie prin intermediul AJOFM Botoșani

170 persoane și-au găsit de muncă în Ianuarie prin intermediul AJOFM Botoșani

Nu mai puțin de 170 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 78 femei, în luna ianuarie 2021, ca urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de  AJOFM Botoșani.

Într-un comunicat, AJOFM a anunțat că din totalul persoanelor ocupate, 62 au peste 45 de ani 19 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani 27 au între 25 și 35 de ani, iar 62 sunt tineri sub 25 de ani (din care 62 tineri NEETs).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 87  provin din mediul urban, iar 83 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale 65 persoane (38,24%), urmate de cele cu învățământ profesional 38 persoane(22,35%). Numărul celor cu învățământ gimnazial este de 33 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 15 persoane, a mai precizat sursa citată.

“Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani , 94 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în luna ianuarie 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 579 persoane”, a mai adăugat directorul executiv a AJOFM, Teodor Dimitriu.

 

Spune-ne opinia ta