17 octombrie - Ce se mai întâmpla prin Botoșani!

17 octombrie - Ce se mai întâmpla prin Botoșani!
Scoli fara bani de salarii, incendiu la discoteca unui viceprimar, angajati cercetati de ANI, disperare la DGASPC din cauza lefurilor si vesnicele dispute politice: "Prefectul se comporta ca un Ghita!".

17 octombrie 2011

Ovidiu Mihalache, (din nou) sef la Statistica!  

Ovidiu Mihalache, sef serviciu in cadrul Directiei Judetene de Statistica, a preluat prerogativele directorului general al institutiei, dupa ce Ecaterina Niculaes s-a transferat la Prefectura Iasi. Mihalache este cel care, de fiecare data cand institutia a ramas fara sef, a preluat conducerea interimara. Acesta va ocupa functia de director interimar pana ce postul va fi scos la concurs.

"Potrivit regulamentului de organizare si functionare, am preluat sarcinile de conducere a Directiei Judetene de Statistica, pana cand va fi transmis un ordin, de catre presedintele Institutului National de Statistica", a declarat Ovidiu Mihalache, director interimar al DJS Botosani.
  

Patru angajati ai Directiei Agricole Botosani, anchetati de ANI!     

Patru angajati ai Directiei Agricole Botosani sunt anchetati de Agentia Nationala de Integritate, dupa ce verificarile efectuate de Corpul de Control al ministrului Agriculturii la aceasta institutiei au scos la iveala faptul ca sunt incompatibili in functiile pe care le detin. Si asta deoarece, pe langa faptul ca sunt salariati ai Directiei Agricole, acestia ar fi lucrat si pentru o firma de consultanta din Bucuresti.

Cei patru angajati care au intrat in vizorul ANI sunt
Rodica Sarariu, consilier principal la Compartimentul financiar-contabilitate, Carmen Savin, consilier superior, si Paul Abuziloaie, consilier principal in cadrul Serviciului inspectii, implementare politici si strategii agricole, dar si Didina Zara, consilier superior.

Cei patru salariati ai Directiei Agricole au dat deja note explicative si se asteapta de acum finalizarea anchetei.

"Fiecare salariat, in parte, a dat nota explicativa, si functie de ce a spus fiecare in nota explicativa si argumentele ce au fost mentionate in constatarea corpului de control, se va da si o solutie. Masuri administrative nu se pot lua pentru ca nu au adus atingere institutiei. In notele explicative, salariatii au spus ca lucrurile nu au fost chiar asa cum le-a gasit corpul de control, in sensul ca nu au fost gasite nereguli atat de mari, incat sa poata fi aplicate sanctiunile administrative", a declarat Florin Martolea, director adjunct in cadrul Directiei Agricole Botosani.
  

90 la suta din scolile judetului Botosani raman fara bani de salarii!  

 Sindicalistii din educatie trag un semnal de alarma si spun ca, incepand de luna viitoare, 90% dintre unitatile de invatamant din judetul Botosani vor avea probleme cu asigurarea salariilor cadrelor didactice!  Maria Tiprigan, liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, sustine ca angajatii din sistem s-au obisnuit deja cu aceasta situatie, in conditiile in care in ultimele luni au tot fost facute artificii financiare pentru plata lefurilor, din cauza fondurilor insuficiente.

"Sunt sigura ca vor fi mari probleme cu salariile, din cauza ca au fost si pe perioada de vara si s-au mutat dintr-un trimestru in altul fondurile. 90% din unitati vor avea probleme. Nu este o curiozitate, suntem obinsuiti cu aceasta surpriza, pentru ca banii nu au ajuns niciodata. Dar acum ar trebui sa ajunga din moment ce suplinitorii s-au prezentat dupa 15 septembrie, s-au facut economii in perioada 1-15 septembrie, nu mai spun de calificatii care au fost incadrati cu 12 septembrie si aici s-au facut economii. In plus, au taiat din banii pe concediu, pentru care noi acum de judecam", a spus Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani.
  

17 octombrie 2010

Flacari la discoteca viceprimarului Catalin Rotundu!  

Viceprimarul din Dângeni a avut parte de o seara "incendiară", după ce barul-discotecă pe care îl deţine a fost cuprins de flăcări! Pompierii s-au luptat 30 de minute cu focul, pagubele fiind estimate la 50.000 lei. Poliţia a început o anchetă, pentru început stabilindu-se că focul a fost pus intenţionat, de o persoană necunoscută.

Vineri, 15 octombrie 2010, puţin după ora 21.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre faptul că arde un bar-discotecă din sat Iacobeni, comuna Dângeni.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la parterul clădirii, existând pericolul să se extindă şi la etajul I al construcţiei. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului. Intervenţia a durat mai bine de 30 minute.

Flăcările au distrus bunurile aflate la parterul clădirii, pagubele fiind estimate la 50.000 lei. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 lei.

"În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a fost provocat cel mai probabil cu intenţie de o persoană necunoscută. Cazul a fost preluat de poliţişti", a precizat plt.mj. Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.
  

17 octombrie 2009

Fara ghirlande cu becuri colorate iarna acesta!  

Anul acesta, municipalitatea botosaneana s-a gandit sa schimbe vechile ghirlande cu becuri colorate cu niste plase cu led, care se pare ca sunt si mai spectaculoase si consuma si mai putina energie electrica decat vechile decoratiuni de iarna.

"Acele ghirlande cu becuri colorate, imprastiate in tot orasul, se ardeau foarte multe becuri de la an la an, schimbam 15 mii de becuri in fiecare an. Aveam probleme foarte mari cu ele, cu doua luni inainte de fi montate, oamenii trebuiau sa schimbe becurile. Sunt si foarte mari consumatoare de energie, intrucat sunt cu becuri de 12 wati. Am luat decizia sa scoatem ghirlandele respective", a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.

Odata cu montarea noilor decoratiuni de iarna, edilii municipiului Botosani au decis ca doar zona centrala sa fie luminata, intrucat nu este nici posibilitate tehnica, nici financiara.

"Ghirlandele vor fi inlocuite cu plase cu led, si mai frumose si mai spectaculoase, consuma mai putina energie, nici nu trebuie atat de multa intretinere, nici cheltuieli de montaj. Pentru vechile ghirlande, spre exemplu, cheltuielile de montaj ajungeau undeva la un miliard jumatate lei vechi", a adaugat viceprimarul Ghiorghita.

Pentru achizitionarea acestor plase cu led, municipalitatea va aloca o suma intre doua sau trei miliarde lei vechi.


Sefii AJOFM, chemati la Bucuresti pentru a fi evaluati  

Directorii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani nu au primit ordine de revocare din functie, dar au primit in schimb ordin pentru evaluarea activitatii in institutia pe care o conduc.

Directorul coordonator al AJOFM Botosani, Teodor Dimitriu, a incercat sa evite vineri acest subiect, in schimb Sorin Sologan, director adjunct AJOFM, a recunoscut faptul ca s-a primit un ordin de la Bucuresti ca luni dimneata sa fie prezenti pentru a fi evaluati.

"Am primit un ordin de la Bucuresti, pentru evaluarea activitatii noastre pentru data de 19 octombrie, la ora 9.00, altceva nu stim", a precizat Sorin Sologon, director coordonator adjunct AJOFM.

Desi presedintele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, Silviu Bian, a fost prezent vineri la Botosani pentru inaugurarea noului sediu AJOFM, aceasta problema nu a fost discutata mai deloc de sefii institutiei cu superiorul lor de la Bucuresti.

"In aceasta perioada trebuie sa se faca niste rapoarte de evaluare, monitorizate de o comisie si in functie de rezultatele de performanta pe care le are fiecare se poate discuta, noi discutam de performanta, nu de politica aici", a declarat Silviu Bian, presedinte Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca.

Cu toate acestea, in urma discutiilor cu superiorul sau, dupa plecarea acestuia din institutie si finalizarea activitatii, Teodor Dumitriu le-a adus la cunostinta colegilor ca luni, 19 octombrie, isi va inainta demisia, astfel ca evaluarea sa la Bucuresti nu va mai fi necesara.
  

17 octombrie 2008

Tabuleac: Suntem deschisi la dialog! Orosanu: Oamenii sunt dusi cu zaharelul!  

Presedintele Consiliului Judeetan, Mihai Tabuleac, a anuntat ca problema angajatilor de la DJASPC este in curs de rezolvare. De asemenea, Tabuleac a precizat ca nu era cazul ca oamenii sa iasa in strada, desi le intelege atitudinea si disperarea.

Conform celor declarate de presedintele CJ, directorul Directiei pentru Protectia Copilului a obtinut promisiuni de la Guvern ca se va adopta o hotarare in vederea alocarii fondurilor necesare.

In replica, liderul Sindicatului Impact, Marius Orosanu, a precizat ca oamenii sunt dusi cu zaharelul de luni de zile. Totodata, Orosanu spune ca situatia risca sa scape de sub control, autoritatile fiind avertizate ca in curand vor aparea manifestari disperate ale salariatilor, inclusiv greva foamei.
  

Turcanu: Imi asum responsabilitatea pentru 60% din voturi    

Liberalul Florin Turcanu, inscris in lupta electorala pentru un post de deputat in Parlamentul Romaniei, pe Colegiul Saveni, si-a inaugurat astazi sediul de campanie.

La eveniment au participat membri de partid, directori de institutii liberali, dar si seful organizatiei botosanene, Liviu Campanu. Electoral sau nu, mesajul a fost clar: Campanu si Turcanu fac parte din aceeasi echipa.

Florin Turcanu a anuntat ca rolul cabinetului de la Botosani este acela de a facilita relatia cu presa, urmand ca in curand sa deschida un sediu mai mic si la Saveni.

"Misiunea mea este clara. Voi face tot ce depinde de mine. Vreau sa-mi asum responsabilitatea pentru 60% din voturi atat la Senat, cat si la deputati", a declarat Florin Turcanu.

Director de campanie a fost desemnat primarul de Saveni, Relu Tarzioru.

Liviu Campanu, care candideaza la randul sau pe Colegiul Saveni - Darabani, la Senat, s-a aratat mandru si multumit de optimismul lui Turcanu.
  

Catalin Flutur: Prefectul se comporta ca un Ghita!  

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a lansat mai multe acuzatii la adresa prefectului Gheorghe Sorescu, dupa ce acesta a anulat nu mai putin de trei hotarari ale Consiliului Local, si anume cele cu privire la taxa de salubritate, la gigacalorie si la pamantul pe care municipalitatea a decis sa il acorde revolutionarilor.

"Este stupefiant acest servilism pe care prefectul il adopta fata de adresele facute de PSD Botosani, prin Constantin Contac sau Liviu Contac. Probabil constata ca mai are de stat o luna si un pic in scaunul de prefect si vrea sa plateasca niste polite. In vara a candidat pentru fotoliul de primar si a iesit abia pe locul 3. Prin aceste actiuni, prefectul se comporta ca un Ghita", a declarat Catalin Flutur.

Primarul considera ca Sorescu face, in acest fel, jocurile familiei Contac.

Taxa de salubritate nu este o taxa fiscala, deci ea poate fi marita in functie de interesele sociale. Prefectul este finantist si ar fi trebuit sa stie acest lucru. Se pare, insa, ca este acolo doar un om de conjunctura, a conchis Flutur.
 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
94

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
872

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
407

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...