17 facultati de la Universitatea Spiru Haret functioneaza fara acreditare

17 facultati de la Universitatea Spiru Haret functioneaza fara acreditare
17 facultati, cu forma de invatamant la distanta, din cadrul Universitatii Spiru Haret, functioneaza ilegal. Desi nu au acreditare, acestea inscriu anual sute de studenti si elibereaza diplome false.

Printre acestea se numara Facultatea de Geografie si Geografia Turismului, Facultatea de limbi straine si Facultatea de muzica, toate cu forma de invatamant la distanta si apartinand Universitatii Spiru Haret, informeaza Realitatea Tv.

Desi Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) a luat la cunostinta despre aceasta situatie inca de acum doi ani, masurile nu au venit inca.

Cei de la ARACIS spun ca de vina e legislatia, deoarece unei institutii de invatamant superior care organizeaza cursuri in mod ilegal Legea privind calitatea in invatamantul din Romania aplica pedepse civile, contraventionale sau penale.

ARACIS sustine ca aceeasi universitate organizeaza ilegal si masterate de tip Bologna.

Persoanele interesate de cursurile Universitatii Spiru Haret ar fi indicat sa consulte lista facultatilor acreditate publicata pe site-ul Ministerului Educatiei, este sfatul oficialilor din invatamant.

La nivel national exista 87 de institutii de invatamant superior acreditate, de stat si private, si 25 avizate sa functioneze provizoriu. (Ziare.com)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
346

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
368

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
222

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...