15-16 august: Doua zile libere pentru bugetari!

15-16 august: Doua zile libere pentru bugetari!
Ziua de vineri, 16 august, a fost declarata zi libera pentru bugetari, a anuntat premierul Victor Ponta in prima sedinta de guvern dupa intoarcerea din concediu.  

 "O sa adoptam hotararea de Guvern ca vineri sa fie zi libera, ceea ce se va recupera in una din zilele urmatoare", a declarat premierul Victor Ponta in sedinta de guvern.    

Ziua de 15 august, cand este Adormirea Maicii Domnului, este zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza. Aceasta zi a fost stabilita ca sarbatoare legala in 2008, prin Legea 202 de completare a Codului Muncii.    

Astfel, bugetarii vor avea parte de un mic concediu de patru zile incepand de joi, 15 august, pana dumnica, 18 august.  

 Nu este prima oara cand guvernul Ponta decide in favoarea unei zile libere in plus. S-a mai intamplat pe 10 decembrie, atunci cand au fost alegerile parlamentare iar decizia i-a vizat numai pe studenti. A doua oara, zilele de 2 si 3 mai au fost de asemenea declarate libere in 2013 deoarece data de 1 mai a picat intr-o zi de miercuri.    

In cele patru luni care au mai ramas in acest an, romanilor nu le-au mai ramas multe libere in afara weekendurilor. Pe 30 noiembrie (vineri) se va sarbatori Sfantul Andrei Ziua iar 1 decembrie va pica oricum sambata. Astfel, ne mai raman zilele de 25 si 26 decembrie (miercuri-joi) pentru a sarbatori Craciunul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesori și elevi din șase țări, proiect eTwinning de succes la Botoșani (Foto)

astăzi, 07:20

Proiectul LISTEN TO THE SONG OF THE WATER are ca parteneri profesori, elevi, alți actori educaționali din Georgia, Lituania, Tunisia, Azerbaidjan, Turcia și România (Clasa a II-a D - Steluțe...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfânta Muceniţă Glicheria; Sfântul Serghie Mărturisitorul

astăzi, 06:57
14

Sfânta Muceniţă Glicheria a trăit în vremea în care Imperiul Roman era condus de împăratul Antonin Piul (138-161), guvernator al Greciei fiind Savin. Ea făcea parte din r&...

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
2236

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...