14 tineri trimisi in judecata, in dosarul drogurilor pentru studenti!

14 tineri trimisi in judecata, in dosarul drogurilor pentru studenti!
Procurorii din cadrul Biroului Teritorial Botosani al Directiei de Investigare a  Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au finalizat urmarirea penala in dosarul vizand drogurile pentru studenti si au dispus trimiterea in judecata a 14 tineri.

Acestia sunt acuzati de savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, procurare, detinere si vanzare de droguri de risc. Printre cei trimisi in judecata se afla si botosaneanul Razvan Buzila, in varsta de 22 de ani, student in Iasi.

Alti cativa zeci de tineri, consumatori de droguri, in special studenti, au scapat doar cu sanctiuni.

“In cazul a 87 de persoane s-au aplicat amenzi administrative sau avertismente", a declarat Viorel Porumb, seful Biroului Teritorial DIICOT Botosani.

Va reamintim ca in luna martie au fost executate 15 perchezitii pe raza judetelor Botosani, Iasi, Vaslui, Neamt si Suceava, in cauza fiind cercetati mai multi invinuiti, pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, procurare, detinere si vanzare de droguri de risc si detinere de droguri de risc pentru consum propriu. In cauza au fost cercetate si alte 90 de persoane, cumparatori si consumatori.

Actiunea a fost coordonata de Biroul teritorial DIICOT Botosani.

Cele mai multe descinderi au avut loc in Iasi si Botosani. La Iasi, descinderile s-au derulat in complexul de camine studentesti din Tudor Vladimirescu, dar si in apartamentele si casele pe care studentii le aveau inchiriate.

Toti cei implicati in acest dosar au varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, fiind foarte multi tineri, in special studenti. Drogurile erau vandute in cluburi (si din Botosani), pe strada, dar foarte multe si in caminele studentesti.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
480

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
46

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
59

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...