14 poliţişti de frontieră şi 12 vameşi, audiaţi în urma percheziţiilor la punctele de frontieră cu Moldova

14 poliţişti de frontieră şi 12 vameşi, audiaţi în urma percheziţiilor la punctele de frontieră cu Moldova

Procurorii au condus la audieri 14 poliţişti de frontieră şi 12 vameşi, în urma percheziţiilor în peste 30 de locaţii, dintre care cinci puncte de trecere a frontierei, informează Agerpres, citând surse judiciare.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat, marți, percheziții în 31 de locații din județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Neamț și Bihor, inclusiv cinci puncte vamale, într-un dosar de luare de mită.

Perchezițiile au avut loc în vămile Stânca Costești, Albița, Sculeni, Oancea și Borș. Procurorii DNA precizează că infracțiunile de corupție au fost comise în perioada iulie 2021 – septembrie 2022 și au legătură cu tranzitarea granițelor de est și de nord ale țării.

În dosar sunt vizate peste 20 de agenți de poliție și vameși, suspectați că ar fi luat șpagă între 20 și 250 de euro pentru a facilita trecerea ilegală a unor cetățeni moldoveni care voiau să ajungă în Germania.

Acțiunile s-au desfășurat în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Agenției Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală „Eurojust”.

 

Spune-ne opinia ta