14-20 iulie, Botosani: Proiectul european "Integrare prin angajarea in munca"

Asociatia Renasterea Botosaneana a initiat si coordonat un proiect european de tineret intitulat "Integrare prin angajarea in munca", care se va concretiza prin organizarea la Botosani a unui curs de formare, in perioada 14 – 20 iulie 2010.

Proiectul se adreseaza voluntarilor implicati activ in organizatii si institutii cu activitati orientate spre integrarea tinerilor defavorizati si se desfasoarara sub auspiciile programului "Tineret in Actiune" al Comisiei Europene (program comunitar care sprijina educatia non-formala, implicarea si mobilitatea tinerilor).

Acest Program european este coordonat in Romania de catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (www.tinact.ro).

Proiectul propus se va desfasura in cadrul unui parteneriat intre organizatia Renasterea Botosaneana si alte organizatii din Austria, Germania, Finlanda, Estonia si Turcia, care isi vor trimite la Botosani cate 5 participanti, in perioada mentionata mai sus.

Acestia vor aplica ulterior cele invatate la Botosani in lucrul lor cu tinerii in dificultate cu care lucreaza, in tarile lor. Scopul proiectului este includerea sociala a tinerilor si implicarea activa a lor in viata comunitatii prin manifestarea plenara a civismului.

Pe langa activitatile de formare proiectate sa aiba loc la Botosani, vom mai avea si vizite la institutii locale, jocuri de rol, dezbateri si o transmisiune directa prin "canalele deschise TV" (open web TV), realizata cu sprijinul retelei europene: "European Youth4Media Network e.V.", inregistrata legal la Muenster, Germania (site-ul oficial: www.youth4media.com ), la care organizatia noastra a aderat, in anul 2007. Aceasta transmisiune se va realiza tehnic prin intermediul platformei web: http://europeanweb.tv/.

Pentru buna implementare a activitatilor planificate in cadrul proiectului "Integrare prin angajare" si pentru a asigura vizibilitatea si impactul la nivel local, au fost semnate conventii de colaborare cu Primaria Municipiului Botosani si cu Asociaţia de Dezvoltare Comunitară Inter-Activă Botosani.

"Implicarea autoritatilor publice locale in activitati de formare pentru tineret, in context european, poate ajuta ca municipiul Botosani si oamenii care traiesc aici sa fie mai bine cunoscuti, intelesi si apreciati", a precizat Nicolaie Claudiu Nanea, preşedintele Asociatiei Renasterea Botosaneana.

www.Edu.Botosani.Ro
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
35

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
185

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
98

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...