13 septembrie pe Știri Botoșani. "Cand apare, domnule primar, si la noi o fabrica?" / Pompier botoşănean declarat „Salvatorul de Onoare al Anului”!

Explozie în Parcul Tineretului cu un mort, doi poliţişti răniţi şi zeci de persoane afectate! Și ziua în care un profesor botoșănean a fost găsit mort într-o pădure.

13 septembrie 2009

"Politist, adjectiv", un film cu Vlad Ivanov la Cinema Unirea Botosani

"Politist, adjectiv", a carui premiera a avut loc la Botosani in prezenta a sute de spectatori, este, dincolo de un film care ne reprezinta - fie ca ne place sau nu-, un film care trebuie privit fara orgolii personale, romanesti sau de oricare alta factura umana si sociala. Regizorul Corneliu Porumboiu, sprijinit de actorii Dragos Bucur si Vlad Ivanov, aduce pe marele ecran un film al carui succes se bazeaza pe inteligenta spectatorului, pe capacitatea acestuia de a intelege un parcurs artistic plin de imagini, sensuri si simboluri, dar un parcurs care devine, pe masura desfasurarii evenimentelor, un exercitiu personal al fiecarui privitor.


"Politist, adjectiv" este unul dintre filmele in care, aparent, nu se intampla nimic. De fapt, la propriu, in acest film, pana aproape de final, nu se intampla nimic. Daca initial spectatorul are sentimentul ca rabdarea sa a ajuns la limita, foarte repede realizeaza ca misia lui, de privitor, nu este nici pe departe la fel de usoara cu a personajului principal, politistul Cristi, cel care, in fapt, este supus de catre regizor la o proba de rabdare dificila.

13 septembrie 2011

Sotul botosanencei Raluca Turcan, in Consiliul de conducere al ICR

Presedintele Traian Basescu l-a numit pe Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, membru in consiliul de conducere al Institutului Cultural Roman (ICR). Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat luni, 12 septembrie, decretul privind numirea domnului Valeriu Turcan in calitatea de membru in Consiliul de conducere al Institutului Cultural Roman, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Valeriu Turcan, casatorit cu Raluca Turcan, nascuta in Botosani, este purtatorul de cuvant al sefului statului din aprilie 2007 si consilier prezidential pe comunicare publica. Intre 2005 si 2006 a fost presedintele Agentiei de Strategii Guvernamentale.

13 septembrie 2012

Portariuc, luat la rost de botosaneni in Piata: "Cand apare, domnule primar, si la noi o fabrica?"

Primarul Ovidiu Portariuc a facut, joi, o inspectie inopinata in Piata Centrala din municipiu, pentru a vedea daca este curatenie, dar mai ales pentru a vedea care sunt problemele cu care se confrunta comerciantii care vand in piata, insa si cumparatorii. Mai multi botosaneni care treceau prin piata au inceput sa ii spuna edilului-sef diverse probleme cu care se confrunta, de la fond locativ pana la problema alimentarii cu apa, insa au fost si multi botosaneni care au cerut locuri de munca, spunand: "Domnule primar, sa nu uitati, asa ati promis in campanie". Cei care au cerut ajutorul primarului au fost in special botosaneni trecuti de 45 de ani, care spun ca nu ii mai angajeaza nimeni si se descurca foarte greu. "Cand apare, domnule primar, si la noi o fabrica? Ca sa ne plimbam toata ziua dintr-o parte in alta, ba pe un santier, ba pe altul, patronul face ce vrea, bine mersi. Sa nu uitam ca au fost IMAIA, Electrocontact, IUPS. S-a distrus economia judetului", a spus un alt botosanean.

13 septembrie 2013

Botezatu: "În teritoriu, colegii cu care vorbesc sunt foarte, foarte timoraţi"

Cadrele didactice din judeţ se tem să facă cunoscute anumite probleme din teritoriu sau să se înregimenteze în alte partide politice decât cele aflate la putere. Afirmaţia îi aparţine fostului inspector general adjunct al Inspectoratului Judeţean Botoşani, care spune că şefii le-au transmis dascălilor că ar fi mai bine să tacă.


”În teritoriu, colegii cu care vorbesc sunt foarte, foarte timoraţi. Se tem de eventuale repercusiuni asupra lor plecând de la directori şi până la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Li s-a transmis că e mai bine să tacă. Mulţi colegi de ai mei au spus că susţin tacit Forţa Civică dar nu se pot înregimenta politic pentru că adio gradaţii sau ce brumă de recompense mai sunt în sistemul de învăţământ", a spus Daniel Botezatu, preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Forţa Civică Botoşani.

13 septembrie 2013

Atac la Flutur: "Să nu se agaţe de scaunul de director, să încerce şi în mediul privat!"

Portariuc ii recomanda lui Flutur sa mai lucreze si in mediul privat, nu numai la stat. Declarația lui Ovidiu Portariuc vine în contextul disputelor politice iscate de auditul comandat de primar la doua dintre societatile administrate de Consiliul Local, si anume Urban Serv si Locativa, cea din urma aflata sub conducerea lui Catalin Flutur. "Acest audit are rol strict de eficientizare a activităţii. Nimeni nu vrea să dea afară pe nimeni, să nu se mai sperie, să nu se agaţe de scaunul de director, pentru că nimeni nu are nimic personal cu domnia sa, să îl lase fără loc de muncă. Este strict o analiză economico-financiară a activităţii. De asemenea, îi recomand, ţinând cont că este un om de dreapta, să încerce şi în mediul privat, că nu se poate să fii de dreapta să lucrezi numai la stat", i-a transmis Ovidiu Portariuc lui Cătălin Flutur.

13 septembrie 2014

Pompier botoşănean declarat „Salvatorul de Onoare al Anului” !

Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea a oferit, astăzi, cu ocazia “Zilei Pompierilor din România", distincţia “Salvatorul de onoare al anului plutonierului major Dorel – Ciprian Guşilă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al judeţului Botoşani pentru profesionalismul și prezența de spirit dovedite în acțiunea de salvare a două persoane căzute într-un puț, la o adâncime de peste 16 metri .


În majoritatea cazurilor, acţiunile de salvare încep odată cu primirea apelului pentru intervenţie. În dimineaţa zilei de 6 noiembrie 2013, o zi mohorâtă de toamnă târzie, plutonierul major Dorel Ciprian Guşila, de 36 ani, desfăşura activităţi de pregătire împreună cu echipajul pe care îl comandă în cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi.

13 septembrie 2015

EXPLOZIE în Parcul Tineretului: Un mort, doi poliţişti răniţi şi zeci de persoane afectate!

Un întreg cartier din municipiul Botoşani a fost zguduit, sâmbătă după-amiază, de o explozie ce s-a produs într-un apartament situat la parterul unui bloc din Parcul Tineretului. Bilanţul: un mort, doi poliţişti răniţi, cinci locatari dintr-un bloc, printre care şi un copil, transportaţi la spital, şi mai multe apartamentre distruse. Alarma s-a dat cu puţin înainte de ora 18.00. Stelică Zahariuc, în vârstă de 46 de ani, a sunat la 112 şi a ameninţat că se va stropi cu benzină şi îşi va da foc.


Bărbatul a indicat o adresă greşită, spunând că locuieşte într-o garsonieră din Zona Industrială a municipiului. Mai multe echipaje de poliţie, ambulanţă şi pompieri au pornit către adresa indicată, dar în scurt timp echipajele de intervenţie au fost dirijate către Parcul Tineretului, după ce dispecerul şi-a dat seama, verificând în baza de date, că o soră a bărbatului a sunat şi vineri seara la 112, şi a spus că fratele său a ameninţat că se sinucide. Vineri seara, la uşa acestuia au ajuns oamenii legii şi în urma discuţiei purtate cu acesta individul s-a calmat. Sâmbătă, însă, gândurile negre i-au revenit. Primii care au ajuns la locuinţa botoşăneanului, după ce chiar individul a sunat la 112, au fost un poliţist local şi un poliţist de la Poliţia Municipiului Botoşani. Cei doi au încercat să îl convingă pe bărbat să renunţe la gândul sinucigaş şi să deschidă uşa. Poliţistul local a ieşit afară şi a mers la geam, în timp ce celălalt poliţist stătea în faţa uşii.

 13 septembrie 2016

Directorul de școală condamnat într-un dosar de contrabandă, schimbat din funcție!

Directorul unei unități de învățământ din județul Botoșani, care a fost numit pe funcție începând cu 1 septembrie 2016, va fi schimbat din funcție. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani, prof. Ciprian Manolache, a anunțat că, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație ce va avea loc astăzi, se va numi o altă persoană în locul prof. Marian Daniel Șalabină, directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Hilișeu-Horia.

Prof. Marian Daniel Șalabină a fost acuzat de procurori că facea parte dintr-o grupare care a fost anihilată în toamna anului 2012, când au fost făcute zeci de percheziții în județele Botoșani, Iași Suceava, Bacău și în București.

13 septembrie 20017

FLORENTIN FLORESCU: "Fiecare poate să dea lecţii despre cum se scrie un reportaj, dar puţini sunt cei care şi reuşesc!"

Numele lui Florentin Florescu este și va rămâne - pentru Botoșani și nu numai - un etalon al jurnalismului. Un personaj boem, un excentric al vremurilor. Reportajele lui Florentin Florescu păstrează ironia, dar și sensibilitatea cuvântului, fără a depăși limitele decenței profesionale, însă impresionând mereu prin forța și expresivitatea scriiturii.

Născut pe 16 februarie 1963, în localitatea Sulița, județul Botoșani, Florentin Florescu a scris la Curierul, Jurnalul de dimineață, Monitorul de Botoșani (unde îi găsim și astăzi verbul apăsat). A fost director al săptămânalului Atitudinea. Botoșănenii îl mai cunosc și din Căruța cu moldoveni, cartea de reportaje apărută în anul 2000, la Editura Axa, sau din Săraci lipiți paharului (2004, Editura Agata). Mai mult…

13 septembrie 2019

O rețea de trafic de persoane și trafic de minori care opera la Iași și Botoșani a fost destructurată de Brigada de Combatere a Criminalității Iași!

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Iași, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat ieri, 12 septembrie, o amplă percheziție domiciliară pe raza municipiului Iași, punând în executare 3 mandate de aducere. Acțiunea a urmărit documentarea activității infracționale a 3 bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, care ar fi acționat atât în România cât și în Marea Britanie.

13 septembrie 2020

Controlalele COVID au continuat cu amenzi de aproape 40.000 de lei

În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19, informează duminică Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ). La activităţile desfăşurate au participat politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

13 septembrie 2021

Focar de Covid–19 în rândul personalului Spitalului Județean Botoșani

Nici bine nu a venit valul patru, că Spitalul Județean Botoșani deja a raportat un focar de covid în rândul personalului. Şase angajaţi şi trei pacienţi internaţi pe  Secţia medicală II a Spitalului Judeţean de Urgenţă  au fost depistaţi cu Covid. Din cadrul personalului, cinci sunt asistenţi şi un infirmier.

13 septembrie 2022

Tânăr de 20 de ani din Botoșani, arestat pentru trafic de persoane în Germania

Un tânăr de 20 de ani, din comuna Cristinești, a fost reținut, luni, după ce autoritățile germane au emis pe numele acestuia mandat european de arestare, pentru comiterea mai multor infracțiuni de trafic de persoane, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ). Potrivit sursei citate, acesta a fost identificat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, într-o comună din județul Constanța.

13 septembrie 2023

Tragedie: Profesor botoșănean găsit mort într-o pădure

Potrivit primelor informații, se pare că bărbatul s-a sinucis cu arma de vânătoare, care a fost găsită lângă el. Bărbatul în vârstă de 51 de ani preda la școala din Bucecea. Miercuri dimineață, două colege de cancelarie i-au observat mașina oprită lângă o pădure, în drumul lor spre serviciu.


După ce profesorul nu s-a prezentat la ore, în drum spre casă, cele două femei au trecut din nou pe lângă mașina acestuia, li s-a părut suspect și au oprit să îl caute în zonă. Acestea l-au găsit la aproximativ zece metri distanță de mașină, în pădure, la ieșirea din Cucorăni. Se pare că bărbatul s-a sinucis cu arma de vânătoare, care a fost găsită lângă el.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...