13 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand postesti
Stiri Botosani Monday, 14 March 2011 ActualitateIata cateva lucruri pe care trebuie sa stii atunci cand postesti, potrivit Unica.ro:
1. Legumele sau fructele trebuie sa fie proaspete. Inainte de a le introduce in robot, ai grija sa le speli bine.
2. Cauta sa prepari sucuri din fructe coapte. Cele prea crude nu sunt indicate, iar cele prea coapte nici atat, din cauza fermentarii care iti poate provoca tulburari gastrice.
3. Bea sucul cat mai repede dupa ce l-ai obtinut. Cu cat amani consumarea acestuia, cu atat el isi va pierde din principiile active pe care le contine.
4. Consuma sucul la temperatura camerei. Nu il fierbe! Nu il baga in frigider, cu gandul ca il bei mai incolo...
5. Daca nu esti convinsa ca stii ce faci, nu combina sucurile. In general, sucurile de legume sunt bazice, iar cele de fructe sunt acide. Mai bine consuma-le separat.
6. Consistenta urinei se schimba. Culoarea variaza, ca si nuantele acesteia. E un lucru firesc, dat fiind faptul ca substantele nocive din corp sunt eliminate.
7. S-ar putea sa incepi sa mirosi altfel decat de obicei. Adica, neplacut. Acesta este rezultatul efortului pe care corpul tau il face pentru a elimina toxinele.
8. Este foarte posibil sa iti apara vreo eruptie, o mica bubita sau chiar o eczema. In nici un caz nu te scarpina! Nu e recomandat sa folosesti deodorante pentru stoparea transpiratiei sau tratamente speciale pentru eruptii; in caz contrar, vei ingreuna procesul natural de purificare a organismului. Dusurile si plimbarile in aer liber vor inlatura aceste neplacute efecte dupa cateva zile de la aparitie.
9. Si respiratia s-ar putea sa-ti fie afectata - exista posibilitatea sa capete un miros neplacut. Aici lucrurile stau mai bine, in sensul ca folosirea pastei de dinti si a periutei e un gest cotidian.
10. De asemenea, exista posibilitatea aparitiilor durerilor de cap, ametelilor, a senzatiilor de greata. Toate pot fi consecintele schimbarilor survenite in compozitia sangelui care se reimprospateaza.
11. Daca simti ca te lasa puterile din cauza postului (a curei), incearca un preparat mai putin folosit si anume orzul verde. Acesta contine vitamine (B2, B5, B9, biotina, C, E), minerale (potasiu, calciu, fier, fosfor, magneziu) enzime, hrodelina (un alcanoid tonic pentru sistemul nervos), carbohidrati si multe altele.
Actiunea terapeutica a orzului verde se bazeaza pe capacitatile sale de tonifiere a sistemelor nervos, cardiac si endocrin, pe proprietatile depurative si de stimulare a metabolismului si chiar anticancerigene. E indicat in astenii, anemii, hepatite, gastrite, ulcer gastroduodenal, nevroze, astm bronsic, impotenta sexuala si cancer. Se consuma sub forma de salata, tocat marunt si amestecat cu ulei si zeama de lamaie sau suc.
12. Daca poftesti la carne, incearca sa rezisti folosind un substitute, soia. E unul din cei mai completi nutrienti. Poate inlocui carnea, fara a avea efectele negative ale acesteia, deoarece dispune de toate principiile nutritive pe care le are in compozitie un astfel de aliment.
Actiunea terapeutica se bazeaza pe proprietatile sale tonifiante, energizante, remineralizante, vitaminizante, stimulente ale metabolismului - prin enzime, dinamizante ale sistemului nervos - prin lecitina si aminoacizii esentiali, activizante ale sistemului imunitar, echilibrante ale metabolismului, relaxante - prin melatonina, antitoxice si antioxidante. De obicei, soia e indicata in tratarea asteniei, anemiilor, hepatitelor, nevrozelor, bolilor cardiace si cerebrovasculare, imbatranirii precoce si a diabetului. Produse din soia gasesti aproape peste tot.
13. Ai grija ce si cat suc bei. De exemplu:
- sucul de sfecla rosie este indicat in gripa, anemie, hipertensiune, el fiind si un bun normalizator al metabolismului general, ajutand la refacerea globulelor rosii si la tonifierea sangelui. Dar, avand in vedere ca genereaza o eliminare rapida a toxinelor din ficat, este recomandata consumarea lui cu precautie, adica nu mai mult de 300 ml pe zi, eventual in amestec cu suc de morcov; depasirea acestei cantitati zilnice poate provoca ameteala, stari de greata, chiar voma.
- sucul de varza alba, de asemenea, trebuie consumat in amestec cu suc de morcov, deoarece consumat simplu, de obicei, produce gaze intestinale...
- sucul de patrunjel, indicat in anemie, litiaza biliara si renala, bronsita si avitaminoza, poate produce tulburari ale sistemului nervos.
Iesirea din post trebuie facuta treptat, in aproximativ doua saptamani. In primele 4-6 zile, alimentatia va ramane in proportie de 75% bazata pe cruditati, daca postul a fost tinut corect.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Ministrul Energiei: ”Am semnat un număr record de contracte cu primării”. Botoșaniul e pe listă!
Ministrul Energiei a semnat, marţi, încă 113 contracte de finanţare pentru proiecte de construcţie a unor parcuri solare pentru primării şi instituţii publice, valoarea acestora depăşin...
Suntem la etajul treisprezece! (Foto, Video)
Bubulina se află în casă cu admiratorul ei, când deodată se aud pașii lui Bulă. Apartamentul are o singură ieșire. – Trebuie să sari pe fereastră! Îl grăbi Bubu...
Calendar ortodox, 27 noiembrie: Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul; Sfinţii Cuvioşi Natanael şi Pinufrie
Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul era dregător la curtea regelui perşilor, pe vremea împăraţilor Arcadie (395-408) în Răsărit şi Onorie (395-423) în Apus. Făcând ...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.24 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici