13 august: ISTORIA ZILEI pe Știri Botoșani

13 august: ISTORIA ZILEI pe Știri Botoșani
Vila lui Dumitru Balan a fost sparta, Florin Turcanu anunta ca face greva foamei, iar Valentin Cosereanu isi dadea demisia de la Memorialul Ipotesti! Intr-o zi de 13 august 2011, Gabriel Oprisanu, in calitate de posibil viitor primar al municipiului Botosani, facea pronosticuri pentru alegerile din 2012. 

13 august 2009 

Vila lui Dumitru Balan, sparta de hoti!  

La vreme de criza, hotii nu au liniste! Esecul suferit la vila primarului Catalin Flutur, de unde, se pare, nu au furat decat o cutie de valori... goala, nu i-a descurajat pe hoti! Astfel ca, dupa spargerea data la vila lui Catalin Flutur din cartierul Alfa Land, a urmat vizita hotilor, marti noaptea, la vila lui Miki Balan, patronul firmei Microbuzul din Botosani. Hotii au patruns pe geam si au furat doar o sticla de whiskey. In mod clar hotii erau amatori, pentru ca nu s-au atins de o cutie cu bijuterii si seiful in care se aflau 168.000 de euro. Amatori, dar curajosi, daca ei sunt aceeasi autori de la vila primarului. Balan si-a dus valorile la banca si isi va instala sisteme complete de supraveghere a vilei.    

Valentin Cosereanu a demisionat din functia de director al Memorialului Ipotesti!  

Directorul Centrului National de Studii Mihai Eminescu - Memorialul Ipotesti, Valentin Cosereanu, a renuntat la functie, in urma neregulilor constatate de controlul efectuat in luna iulie de Consiliul Judetean Botosani. Valentin Cosereanu ocupa aceasta functie din 1993.   

"Am avut o discutie cu domnul Cosereanu si, in urma acestei discutii, a decis sa se retraga din functie, directorul urmand sa isi desfasoare activitatea pe domeniul cercetare stiintifica. Am dispus efectuarea unei hotarari de Consiliu Judetean pentru desemnarea unui director interimar", a precizat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.   Demersul directorului Valentin Cosereanu este, conform celor mentionate de Mihai Tabuleac, o consecinta a activitatii de control efectuata recent la institutia de cultura.  

"Odata ce si-a inaintat demisia nu inseamna ca se elimina culpa de la neregulile constatate. Am ajuns la concluzia ca este nevoie de o schimbare de manager, mai ales ca noi am pus accent mai mare pe latura controlului", a completat presedintele Consiliului Judetean Botosani.  

Neregulile prezentate in raportul comisiei se refera la activitatea manageriala, unde s-au constatat incalcari ale dispozitiilor privind atribuirea de contracte de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si de concesiune de servicii. De asemenea, la Memorialul Ipotesti s-au incalcat dispozitiile legii contabilitatii, ale legii privind protejarea patrimoniului cultural national mobil, ale dispozitiilor legii referitoare la Codul Muncii, dar si ale dispozitiilor interne privind achizitiile si evaluarea bunurilor muzeale.  

13 august 2010 

Social-democratii schimba iar macazul: "Alianta cu PNL exista!"  

"Frumos ar fi fost ca domnul Macaleti sa spuna ca ii multumeste prefectului ca a avut atitudinea asta, ca ne-a invatat, ca ne-a trecut clasa", spune Cristian Roman, dupa ce PSD a spus ca hotararea privitoare la CA ale spitalelor ar fi trebui amanat.   

Dupa ce, joi, in sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, consilierii PSD si-au schimbat opinia fata de sedintele anterioare vizavi de componenta Consiliilor de Administratie ale spitalelor din subordinea CJ, si au votat favorabil pentru aprobarea proiectului, vineri, la conferinta de presa a PSD, deputatul Costica Macaleti a declarat ca acest proiect trebuia amanat pana ce se va pronunta Senatul pe Ordonanta privind spitalele.  

"Am inteles ca Ordonanta cu spitalele va fi discutata in cadrul Senatului, rediscutata, si de asta s-a interpretat ca un pas inapoi al consilierilor judeteni PSD. Cred ca ar fi trebuit lasat un ragaz pentru a putea vedea ceea ce iese de la Senat, cu aceasta Ordonanta de Urgenta, cred ca trebuia sa voteze pntru amanarea proiectului. Bineinteles ca mai exista alianta cu PNL, acum probabil ca exista o discordanta in ceea ce priveste tipul de informatie", a spus deputatul PSD Costica Macaleti.  

Pentru a clarifica cele spuse de social-democrat, prefectul judetului a tinut sa precizeze ca are multumirea ca acest proiect de hotarare al CJ a fost aprobat si nu a mai fost nevoie sa se ajunga la instanta, pentru ca acest lucru ar fi blocat activitatea spitalelor, reusind astfel sa-i responsabilize pe o parte dintre consilierii judeteni care au citit legea cu atentie si au votat in consecinta.    

Turcanu: "Tabuleac este de o pervesitate maxima!"  

Presedintele PNL Botosani, Florin Turcanu, a simtit nevoia sa raspunda astazi, intr-o conferinta de presa, declaratiilor facute ieri de presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, care indemna liberalii sa lase deoparte muschii politici si sa mai puna mana si pe carte, adica sa studieze legile.  

In replica, Turcanu l-a acuzat vineri pe Mihai Tabuleac de perversitate, intrucat i-ar fi propus liderului liberal anumiti directori de spitale si apoi ar fi vorbit in plenul sedintei CJ de depolitizarea Consiliilor Judetene.  

"Tabuleac este de o pervesitate maxima, m-a sunat pe mine de vreo sapte ori, si spunea ca nu vrea sa faca politizare, mie numai de politica mi-a vorbit si de avantaje, ca imi da doi directori la spitale, cate un membru in Consiliile de Administratie numiti prin dispozitia mea, si i-am spus ca discutam de o bomba, pentru ca CJ a preluat o bomba amorsata care trebuie numai sa explodeze, pentru ca spitalele nu au bani, si e mizerie, nenorocire. Daca aceasta bomba explodeaza el nu se gandeste ca o sa moara tot el, tot oamenii lui. La ora actuala spitalele sunt jalnice", a declarat Florin Turcanu, presedintele PNL Botosani.  

Nu a scapat de criticile deputatului liberal nici numirea facuta de Tabuleac la sefia Spitalului Judetean, in persoana doctorului Ovidiu Mimor, fostul manager de la Directia de Sanatate Publica, Turcanu spunand despre acesta ca sta toata ziua la Putna si conduce spitalul doar prin telefon.  

"A facut o mare schimbare istorica, ma gandeam ca va pune un director de spital specialist, un mare economist, un om care va veni si in cateva zile va face minuni la Spitalul Judetean, si pe cine aduce… pe profesorul Mimor care a ingropat spitalul in perioada liberala si toata ziua statea la Putna si conducea spitalul prin telefon si a adunat milioane de euro datorii. M-a suparat atitudinea perversa a domnului Tabuleac, sa-mi propui anumite avantaje si sa vorbesti de depolitizare", a spus Turcanu.  

Referitor la cele spuse de Mihai Tabuleac, ca PNL ar trebui sa mai puna mana si pe carte, Turcanu a replicat ca un om nu poate citi toate cartile existente. "In viata asta nimeni nu poate citi toate cartile cate au aparut si sunt in Romania, nu cred ca dumnealui este in tema sa vorbeasca de legi, legea o poate discuta un jurist care are experienta necesara", a conchis Florin Turcanu.    

 
13 august 2011

Gabriel Oprişanu despre sondajul PNL: "La alegerile din 2012 botoşănenii vor da PDL afară din judeţul nostru"  

Candidatul USL pentru Primăria Botoşani, Gabriel Oprişanu, consideră că sondajele locale realizate de PNL şi PSD confirmă că după alegerile de anul viitor, judeţul va fi condus de Uniunea Social Liberală, care reuneşte PSD, PNL şi PC.   "Atât sondajul PNL, cât şi cel al PSD arată o concluzie clară: la alegerile din 2012, botoşănenii vor da PDL afară din judeţul nostru. Vom avea un preşedinte USL, iar Consiliul Judeţean va fi dominat de o majoritate USL. Situaţia e asemănătoare şi la nivel de municipiu", a arătat Gabriel Oprişanu.   

Deşi sondajul PNL îi dă prima şansă în confruntarea cu primarul în funcţie, Gabriel Oprişanu a avut o poziţie reţinută, considerând că e mai înţelept să facă o evaluare realistă asupra dificultăţilor pe care le va presupune viitoarea campanie electorală.  

"Chiar dacă sunt dat pe prima poziţie, sunt conştient că lupta nu va fi deloc uşoară. Este însă foarte clar că botoşănenii vor un consiliu USL în municipiu. Iar un consiliu USL are neapărat nevoie de un primar USL. Deci e datoria mea să câştig alegerile de anul viitor", a comentat candidatul USL pentru Primăria Botoşani. 

  În ce priveşte candidatul care va fi desemnat de USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Oprişanu consideră că rezultatele dintre candidatul PSD şi cel al PNL sunt destul de apropiate, iar în decizia finală va conta foarte mult votul politic pentru cele două partide.   

 
Un ofiter SRI, cercetat in cazul contrabandei de la Vama Stanca-Costesti!

 In noaptea de vineri spre sambata, dupa finalizarea perchezitiilor, au fost dusi la sediul DIICOT Suceava pentru audieri un civil, care a primit interdictia de a parasi tara, si doi vamesi de la Stanca-Costesti, Andrei Corneschi si Constantin Huma, care au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventiva.   Desi initial s-au facut 12 perchezitii, procurorii DIICOT au cerut Tribunalului Suceava si au obtinut autorizatia pentru alte doua perchezitii, dintre care una la un angajat SRI, fratele vamesului Andrei Corneschi, care locuieste de asemenea pe strada Armeana, din municipiul Botosani.  

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, in timpul perchezitiilor au fost gasite inclusiv dispozitive de detectare a microfoanelor.  

Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Suceava, Marius Cazac a declarat ca ancheta în acest caz continuă, fiind dispusă începerea urmăririi penale faţă de 13 persoane, nouă vameşi din cadrul Biroului Vamal Stânca-Costeşti, un ofiţer SRI şi trei civili.  

DIICOT Suceava a acţionat in acest caz ca urmare a sesizării Serviciului Român de Informaţii, iar pentru probarea activităţii infracţionale a grupării de criminalitate organizată transfrontalieră, anchetatorii au cooperat cu structura specializată din cadrul SRI.  

DIICOT a precizat, într-un comunicat de presa, că activitatea infracţională a membrilor grupării, cetăţeni români şi moldoveni, a fost sprijinită de nouă vameşi din cadrul Biroului Vamal Stânca - Costeşti, judeţul Botoşani.  

Cercetările se fac cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Judeţene Suceava, SIR şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, iar suportul tehnic si infromativ este asigurat de catre SRI.  

 
13 august 2012

Florin Turcanu ameninta cu greva foamei!   

Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, sustine ca a facut demersuri la Bucuresti, atat la Ministerul Transporturilor, cat si pe linie de partid, pentru a se prinde bani in bugetul de anul viitor pentru drumul Botosani-Targu Frumos.  

In cazul in care nu se vor aloca fondurile necesare, Turcanu a spus ca va intra in greva foamei.   

"Am fost la Bucuresti si le-am spus ca daca nu imi prind drumul Botosani-Targu Frumos, la anul, ma duc si fac greva foamei in fata Ministerului si a partidului. O zi la Minister, o zi la partid. Am vorbit cu domnul presedinte Daniel Chitoiu, am vorbit cu domnul ministru al transporturilor, o sa ii spun si premierului, o sa spun la toti. Am discutat si cu domnul Andrei Dolineaschi lucrul acesta. Mai multi investitori ma intreaba cand rezolv problema drumului", a precizat Florin Turcanu.  

 
Mancare sub paza la Spitalul Judetean!  

Conducerea Spitalului Judetean Mavromati a inasprit masurile de securitate de la bucataria unitatii si de la depozitul unde se pastreaza alimentele, dupa ce au existata semnale ca se fura din mancarea bolnavilor.   

Agentii de paza care asigura securitatea in unitate vor trebui sa patruleze in permanenta si la cele doua obiective. In plus, pe langa paza asigurata de agenti, bucataria si holurile sunt supravegheate video.  

"S-a extins planul de paza al agentului spre bucatarie, cu cea mai mare atentie la blocul alimentar. Va trebui sa pazeazca acolo in permanenta", a declarat Gheorghe Damian, managerul interimar al Spitalului Judetean.  
 

Presedintele CJ a fost sesizat ca se fura si din mancarea copiilor institutionalizati!  

Presedintele Consiliului Judetean are informatii ca se fura si din mancarea copiilor institutionalizati, care este pregatita in bucataria de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.   

Florin Turcanu a spus ca isi va trimite unul dintre consilieri prin centre si pe la DGASPC pentru a vedea exact care este situatia si va lua si masuri de securitate, la fel ca la Spitalul Judetean.   

"O sa vad ce masuri voi lua, va trebui sa pun paza si acolo. Am inteles ca se fura din bucataria care este la sediul DGASPC si in centre cred ca se fura si acolo. Trebuie sa le iau pe rand. M-am luptat cu spitalul, si acum trebuie sa vad ce fac si aici. La Protectia Copilului sunt intr-o cumatrie totala", a spus Florin Turcanu.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
112

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
65

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
69

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...