128 de elemente de munitie, descoperite in judetul Botosani!

128 de elemente de munitie, descoperite in judetul Botosani!
În anul 2011, personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani a executat 25 misiuni pirotehnice din care 17 misiuni de ridicare, transport, depozitate muniţie rămasă neexplodată, o misiune de distrugere a muniţiei asanate şi 7 misiuni de cercetare a terenului.
    
Pe parcursul desfăşurării acestor intervenţii au fost ridicate şi transportate în poligonul Copălău 128 elemente de muniţie din care 90 - muniţie infanterie, 32 proiectile artilerie de diferite calibre, 3 bombe artilerie, 3 grenade de mână de război.  
Aceste elemente de muniţie au fost găsite în localităţile din Sud-Estul judeţului (Ştefăneşti, Santa Mare, Prăjeni), dar şi în zona de Nord-Est (municipiul Dorohoi, Brăeşti, Hilişeu – Horia), iar izolat în  localităţile Săveni, Flămânzi, Botoşani, Vorniceni, Curteşti, Hăneşti, Copalău.

Cele mai multe elemente de muniţie, 13 proiectile, au fost descoperite într-un punct de colectare a fierului vechi de pe raza oraşului Flămânzi.
 
I.S.U. Botoşani a desfăşurat pe 15 iunie 2011, în poligonul militar Copălău, o acţiune de distrugere a elementelor de muniţie rămase neexplodate, descoperite pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava.
Operaţiunea a fost executată de o echipă de specialişti din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Suceava şi Botoşani.
         
Personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a distrus 100 elemente de muniţie, atât de infanterie, cât şi de artilerie. O parte din elementele de muniţie descoperite erau în stare activă, cu un grad ridicat de pericol la transport şi manipulare.
         
I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Să anunţe I.S.U. sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.
 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atelierele de creație „Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, ediția a IV-a

astăzi, 10:49
57

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bucecea, atelierele de creație intitulate „Simbol și meșteș...

Calendar Ortodox: Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena

astăzi, 08:12
96

Sfântul Constantin cel Mare (306-337) a fost fiul lui Constanţiu Chlor şi al cinstitei Elena. După moartea tatălui său a luat stăpânirea împărăţiei, cu învoirea î...

Bătrână trimisă în judecată pentru că i-a pus diazepam în cafea unei alte vârstnice și a prădat-o

Vineri, 20 Mai 2022
1022

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat că au finalizat ancheta și au trimis în judecată o inculpată în vârstă de 74 de ani, recidivistă, car...