128 de elemente de munitie, descoperite in judetul Botosani!

128 de elemente de munitie, descoperite in judetul Botosani!
În anul 2011, personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani a executat 25 misiuni pirotehnice din care 17 misiuni de ridicare, transport, depozitate muniţie rămasă neexplodată, o misiune de distrugere a muniţiei asanate şi 7 misiuni de cercetare a terenului.
    
Pe parcursul desfăşurării acestor intervenţii au fost ridicate şi transportate în poligonul Copălău 128 elemente de muniţie din care 90 - muniţie infanterie, 32 proiectile artilerie de diferite calibre, 3 bombe artilerie, 3 grenade de mână de război.  
Aceste elemente de muniţie au fost găsite în localităţile din Sud-Estul judeţului (Ştefăneşti, Santa Mare, Prăjeni), dar şi în zona de Nord-Est (municipiul Dorohoi, Brăeşti, Hilişeu – Horia), iar izolat în  localităţile Săveni, Flămânzi, Botoşani, Vorniceni, Curteşti, Hăneşti, Copalău.

Cele mai multe elemente de muniţie, 13 proiectile, au fost descoperite într-un punct de colectare a fierului vechi de pe raza oraşului Flămânzi.
 
I.S.U. Botoşani a desfăşurat pe 15 iunie 2011, în poligonul militar Copălău, o acţiune de distrugere a elementelor de muniţie rămase neexplodate, descoperite pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava.
Operaţiunea a fost executată de o echipă de specialişti din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Suceava şi Botoşani.
         
Personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a distrus 100 elemente de muniţie, atât de infanterie, cât şi de artilerie. O parte din elementele de muniţie descoperite erau în stare activă, cu un grad ridicat de pericol la transport şi manipulare.
         
I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Să anunţe I.S.U. sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.
 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Muncii, Marius Budăi, în vizită la Dorohoi. A stat de vorbă cu cetățenii

astăzi, 15:36
20

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost, sâmbătă, 22 ianuarie, în vizită la Dorohoi, la cabinetul deputatului Dan Șlincu.Cei doi au ținut o zi de audiență, în care au asc...

Mai mulți elevi și profesori din cadrul Centrului de Excelență au participat la un webinar despre inteligență

astăzi, 14:47
73

În cursul zilei de vineri, 21 ianuarie, între orele 16:00 – 19:00, elevii de liceu și profesorii coordonatori din cadrul Centrului de Excelență (CEX) din Botoșani, au participat ...

A ajuns la spital după ce a căzut în gol de pe acoperișul casei

astăzi, 10:42
268

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Albești, a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut în gol de pe acoperișul propriei case.Acesta se afla pe casă, unde ...