1.200 de elevi botoșăneni s-au înscris la BAC-ul de toamnă

1.200 de elevi botoșăneni s-au înscris la BAC-ul de toamnă
1.200 de candidați s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean numărul candidaților pentru sesiunea din toamnă nu este cel final, dat fiind că mai sunt elevi care au de susținut corigențele.

“Mai este o etapă pentru cei care sunt corigenți și care vor da corgineța la începutul lunii august. În măsura în care vor lua corigențele se pot înscrie la examen.", a declarat Marilena Mardare.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.

În 19-20 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 19-21 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 20-21 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 22-23 august - evaluarea competenţelor digitale.

Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română, urmată în 27 august de Limba şi literatura maternă, 28 august - proba obligatorie a profilului şi 30 august - proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Program social:10.000 de vouchere de la stat vor primi femeile care vor să devină mame, dar nu pot!

astăzi, 19:15
10

Potrivit un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică, Ministerul Familiei va da şi în acest an echivalentul a 3.000 de euro pentru 10.000 de proceduri de fertilizare...

24 de agenți economici de la Cornișa, luați la verificat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

astăzi, 18:15
83

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisari...

Beneficiarii indemnizațiilor de handicap își vor primi drepturile bănești începând de mâine!

astăzi, 17:11
64

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav;- Bugetul personal complementar lunar pentru adultul cu handicap grav;- Indemni...