120 de copaci salvaţi de elevii botoşăneni în Săptămâna reciclării

120 de copaci salvaţi de elevii botoşăneni în Săptămâna reciclării
În perioada 22-26 martie 2010 s-a desfăşurat prima ediţie a campaniei de colectare a deşeurilor de hârtie şi carton de către elevi şi cadre didactice, "Colectând deşeurile, protejăm mediul". Unităţile participante la această campanie au fost şcolile cu clasele I – VIII nr. 4, 6, 7, 10, 12, 14, 17, Şcoala de Arte şi Meserii Botoşani, Şcoala Cătămărăşti Deal şi Colegiul Naţional "A.T. Laurian".

Cantitatea totală colectată a fost de 7010 kg deşeuri de hârtie şi carton şi a fost predată unui agent economic autorizat SC VRANCART SA Adjud – punct de lucru Botoşani.

Cele mai mari cantităţi de deşeuri au fost colectate de elevii Colegiului Naţional "A.T. Laurian" (1910 kg) şi Eco Şcolii cu clasele I – VIII nr. 10 Botoşani (1190 kg).

Acţiunea, aflată la prima ediţie, face parte din calendarul activităţilor cuprinse în Programul ECO ŞCOALA şi este dedicată Lunii Pădurii, care se sărbătoreşte în fiecare an în perioada 15 martie – 15 aprilie.

Având în vedere succesul de care s-a bucurat această acţiune intenţionăm ca la viitoarea ediţie a campaniei, care va avea loc la sfârşitul lunii mai 2010 şi va fi dedicată Zilei Mondiale a Mediului, să implicăm toate şcolile şi liceele din municipiul Botoşani.

Dacă o tonă de hârtie reciclată salvează 17 copaci, putem spune ca elevii botosăneni au salvat în această săptămâna 120 de copaci.


Şef serviciu IPM
Eugen MATECIUC


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Opțiuni potrivite pentru păstrarea și transportarea produselor în siguranță

astăzi, 11:14
21

Putem observa cu toții că domeniul comercializării produselor este extrem de competitiv, iar păstrarea și transportarea produselor în siguranță reprezintă unul dintre cele mai importante...

Liberalii din Botoșani au dat startul campaniei electorale. Iftime: ”Vreau să dau oamenilor o alternativă la vot” / Flutur: ”Botoșaniul mai puternic!” (Foto, Video)

astăzi, 10:56
126

În această dimineață, liberalii botoșăneni au dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 9 iunie 2024.După ora 9.30, membrii PNL Botoșani, în frunte cu...

Sărbătoare într-o parohie din municipiul Botoșani, zeci de credincioși asistă la slujbă! (Foto, Video)

astăzi, 10:15
151

"Izvorul Tămăduirii" este o sărbătoare închinată Maicii Domnului. Având în vedere că ea este nedespărțită de Fiul ei, ea este și o zi de prăznuire a lui Hristos....