11 februarie la Botoşani... în ultimii 5 ani!

Verginel Gireadă pune la bătaie 10.000 de euro pentru aerodromul din comuna Mihai Eminescu, Mihaela Huncă reclamă bugetul mic alocat şcolilor, profesorii protestează la uşa Adei Macovei, iar viceprimarul Florin Ghiorghiţă este nemulţumit că inhibitorul de coroziune îi aruncă în aer factura la deszăpezire.

Ce s-a mai întâmplat pe 11 februarie la Botoşani... în ultimii cinci ani!

11 februarie 2013

Șeful Căminului de la Leorda: Demis din cauza neregulilor, repus pe funcție pentru că "bătrânii îl vor înapoi", spune Țurcanu!

Repunerea pe funcţie a lui Costache Nechita la Centrul de bătrâni Leorda a fost făcută pentru că persoanele vârstnice cazate în unitate consideră că a făcut lucruri bune cât a fost la conducere, a spus Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean. "Toţi îl doresc pe dumnealui. Am înţeles că a fost gospodar când a condus Centrul. Bătrânii de la Leorda îl vor înapoi ca director", a spus Ţurcanu.

Nechita a revenit pe funcţie după ce, în anul 2009, în urma unor nereguli depistate în ceea ce priveşte activitatea sa managerială, a plecat de la conducerea Căminului.

La acea vreme, în urma verificărilor efectuate de corpul de control al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului la Căminul de bătrâni din Leorda, s-a constatat că lipsesc alimente în valoare de 50.000 de lei.

Controlul a vizat intrările şi ieşirile de alimente din magazia căminului pe o perioadă de trei ani. Cel mai mare prejudiciu s-a constatat la lapte, respectiv 15.000 de lei.

Nechita a spus că alimentele lipsă au fost date de pomană. Acum, el a revenit pe funcţie, după ce Raluca Alexandru, care a fost numită cu delegaţie, a demisionat.


Cand se vede, si viceprimarului ii place! Daca vede el!

Reprezentantii municipalitatii botosanene apreciaza o imbunatatire a calitatii actului managerial la Urban Serv, de cand a fost schimbat din functie vechiul director Liviu Toma. "Am facut duminica seara o vizita pe teren, in jurul orei 21.30. Utilajele erau pe strazi si imprastiau material antiderapant, si luni dimineata am vazut la trecerile de pietoni angajatii de la Urban Serv cum degajau zapada. Am observat o mobilizare mai buna fata de alte perioade", spune viceprimarul Cosmin Andrei. 
 
Liviu Toma a demisionat din fruntea Urban Serv in cursul lunii ianuarie, după ce i s-a reproşat că nu a gestionat aşa cum trebuie activitatea de deszăpezire. El a fost nevoit să renunţe la funcţie la scurt timp după ce a promovat concursul, fiind de altfel singurul candidat.

Consiliul de Administraţie a decis ca interimatul să fie asigurat de Simion Drelciuc, până la organizarea concursului. Liviu Toma va rămâne în cadrul instituţiei.


11 februarie 2012

Primaria Mihai Eminescu a prins bani in buget pentru aerodrom

Primaria Mihai Eminescu a prins fonduri in bugetul pe anul acesta pentru achizitionarea terenurilor pe care urmeaza a fi construit un aerodrom pentru avioane usoare. "Suntem in discutii cu oamenii pentru a achizitiona acele suprafete de teren, o parte le are Primaria, o parte sunt ale populatiei. Consiliul Local a dat deja Hotararea pentru aprobarea investitiei respective, suntem pe drumul cel bun, undeva pana in toamna vom avea suprafata totala de teren. Noi am prins acum bani pentru achizitionarea terenului, in jur la 10.000 de euro", a spus Verginel Gireada, primarul comunei Mihai Eminescu.

Investitia se ridica la circa 1 milion de euro si se va realiza printr-un parteneriat public-privat. Aerodormul se va intinde pe 4 hectare.


11 februarie 2011

Mihaela Hunca: "Este un buget cu care institutiile de invatamant preuniversitar nu pot sa functioneze"

Bugetul alocat pentru salariile intregului personal din invatamantul preuniversitar este cu aproximativ 30% mai mic, ceea ce inseamna ca salariile sunt asigurate pana in luna septembrie, spune social-democrata Mihaela Hunca, fost inspector scolar.

"Stiti ca in ultima saptamana am asistat la diferite declaratii, sa se respecte legea, sa se respecte hotararile judecatoresti, dar totodata sa se incadreze salariile in bugetul alocat. Toate acestea sunt contradictorii, trebuie sa respecti legea dar nu ai banii suficienti sa acorzi salariile", a declarat Mihaela Hunca.

Fostul inspector scolar spune ca s-au inregistrat mari nemultumiri in randul cadrelor didactice care nu si-au primit salariile, care au datorii, credite la banci, insa o problema certa este si cea a bugetului alocat invatamantului.

"Nu numai salariile sunt cauza nemultumirilor cadrelor didactice, ci si bugetul intreg alocat invatamantului, el este sub limita minima de existenta, de functionare a unitatilor de invatamant. Este un aspect foarte grav pentru ca ne intrebam cum se vor putea plati cheltuielile pentru utilitati, pentru intretinere, pentru terminarea investitiilor, pentru fond de carte nici nu se mai pune problema. Este un buget cu care institutiile de invatamant preuniversitar nu pot sa functioneze", a completat Mihaela Hunca, vicepresedinte PSD Botosani. 

Profesorii protesteaza la usa inspectorului general Ada Macovei!

Zeci de profesori se afla la Inspectoratul Scolar Judetean, nemultumiti ca ISJ nu pune in aplicare hotararile judecatoresti vizavi de drepturile salariale castigate in instanta. Cele mai multe cadre didactice sunt de la Colegiul National "A.T.Laurian" si Colegiul National "Mihai Eminescu", insa profesorii, de la mai multe scoli din municipiu, continua sa se adune in curtea si in incinta ISJ.

Profesorii ameninta ca, in cazul in care nu se vor semna statele de plata si nu isi primi banii pentru munca pe care au depus-o, de luni vor pune lacatul pe scoli. Ei spun ca nu vor pleca de la ISJ pana nu primesc un raspuns ferm de la conducere, pentru a sti cum procedeaza mai departe.

Dolineaschi: "Orice alianta cu PDL in administratia locala este interzisa"

Social-democratii botosaneni spun ca scopul USL nu este numai de a castiga alegerile din 2012, ci si de a darama Guvernul Boc. Astazi, Biroul Permanent Judetean al PSD va stabili ce persoana va fi desemnata pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani.

"Speram ca USL sa poata gasi solutii pentru rezolvarea problemelor, sa poata darama Guvernul Boc cat mai repede posibil, si orice zi care trece cu primul ministru Boc si cu clica PDL-ista aflata la putere reprezinta un real pericol atat pentru interesele romanilor, dar si pentru interesul national", a declarat deputatul Andrei Dolineaschi.

Parlamentarul din Dorohoi spune ca au avut loc discutii la Bucuresti vizavi de situatia de la Botosani, urmand ca in aceasta perioada cele doua partide, PSD si PNL, prin cei doi presedinti, Gheorghe Marcu si Florin Turcanu, sa stabileasca limitele de termen pe care le prevede actualul protocol la nivel national semnat de catre cei doi presedinti, Victor Ponta si Crin Antonescu.

Intalnirea care va avea loc intre PNL si PSD la nivel judetean trebuie sa puna la punct doua lucruri, respectiv sa negocieze si sa semneze protocolul la nivel judetean, si sa stabileasca agenda politica comuna pentru judetul Botosani.

Conform deputatului social-democrat, orice alianta cu PD-L in administratia locala este interzisa, fapt prevazut in protocolul semnat de cele trei partide, PNL, PSD si PC.


11 februarie 2010


Factura la deszapezire, incarcata de inhibitorul de coroziune, spune viceprimarul!

Cheltuielile pentru deszapezirea strazilor in lunile decembrie si ianuarie au afectat serios bugetul local al Primariei Municipiului Botosani, in conditiile in care municipalitatea alocase, in medie 400.000 lei pe o luna de iarna. Conform celor declarate de viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, pe luna decembrie, cheltuielile pentru deszapezire in municipiul Botosani au fost de 606.680 lei, iar in luna ianuarie de 678.176 lei.

"In doua luni de iarna am cheltuit aproape 1,3 milioane lei, o suma foarte mare din bugetul local. Noi ne calculaseram pentru aceasta iarna o suma medie din cursul anilor trecuti, unde o luna de iarna ne costa in jur de 400.000 lei. Facand o analiza, am remarcat un lucru, ca noi, prin lege, am fost obligati sa folosim atunci cand dam cu material antiderapant si un inhititor de coroziune ca sa nu rugineasca masinile si ca sa nu se distruga asfaltul. Numai pe luna decembrie inhibitorul de coroziune ne-a costat 75.000 lei, iar in luna ianuarie 140.000 lei", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Pentru a scadea de acum inainte factura pentru deszapezire si intretinerea strazilor, Primaria Botosani nu va mai folosi in amestecul de antiderapant inhibitor de coroziune, asumandu-si totodata si raspunderea acestui fapt.

"Au fost doua luni de iarna grele cu cheltuieli foarte mari si nu-mi explic cum un municipiu ca Suceava poate cheltui numai 380.000 lei, cum am inteles de la viceprimarul de acolo. Am dat adresa ieri la Urban Serv si nu vom mai folosi de acum inainte inhibitor de coroziune, costurile sunt prea mari si ne asumam riscul de a folosi numai nisip si sare, cum am facut atatia ani pana acum", a adaugat Ghiorghita.


11 februarie 2009

Viorica Afrasanei, instalata oficial pe scaunul de subprefect!

Viorica Afrasanei a fost oficial instalata in functia de subprefect al judetului Botosani, ea fiind nominalizata de PSD pentru acest post, in locul liberalului Corneliu Mihai.

La ceremonia de instalare au participat prefectul judetului, Cristian Roman, presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, dar si multi primari din judet, precum si actuali si fosti directori ai institutiilor deconcentrate.

Viorica Afrasanei a declarat ca este pregatita pentru acest post, considerand ca atuurile sale sunt perseverenta si implicarea

Deputatul Turcanu, hotarat sa salveze agricultura Romaniei!

Florin Turcanu, deputat de Botosani, spune ca, intrucat tara noastra beneficiaza de subventii mult mai mici fata de celelalte state ale comunitatii europene, este hotarat ca, impreuna cu parlamentarii din PSD si PD-L, sa insiste pentru clarificarea situatiei agricole si zootehnice din Romania.

De exemplu, la lapte, Romania are 3.000 lei vechi, iar in comunitate e 5.000 lei. Aproape dublu. In aceste conditii, e de inteles ca austriecii, polonezii pot vinde laptele cu o mie sau doua mii de lei mai ieftin ca noi, fiindca au subventie mai mare, a spus deputatul Florin Turcanu. In asemenea conditii, completeaza deputatul, romanii ajung sa importe lapte si carne.

"Voi trata cu maxima atentie si voi incerca sa sprijin sectorul zootehnic si agricol, pentru ca este o ramura foarte importanta pentru judetul Botosani. Impreuna cu colegii parlamentari de la PD-L si PSD vom sustine amendamente care sa clarifice situatia agricola si zootehnica in Romania", a incheiat Florin Turcanu.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...

Biserica nouă de la Mănăstirea Popăuţi va fi în sărbătoare! Ridicată în șase luni, pictată în șapte ani!

astăzi, 10:39

În ziua cinstirii Acoperământului Maicii Domnului, marți, 1 octombrie 2024, Biserica nouă cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“, a Mănăstirii Popăuţi î...

Alertă de vreme rea: Cod galben în toată țara, inclusiv în județul Botoșani!

astăzi, 10:17

În intervalul 29 septembrie, ora 10:00, 30 septembrie, ora 22:00, meteorologii anunță vreme rea. A fost emis un cod galben valabil în toată țara. În intervalul menționat, ave...