1000 de soferi din Botosani, cu varsta peste 70 de ani, conduc inca autovehicule pe drumurile publice

1000 de soferi din Botosani, cu varsta peste 70 de ani, conduc inca autovehicule pe drumurile publice

   arhiva

Cel mai varstnic sofer din judetul Botosani are 93 de ani si poseda permis de conducere inca din anul 1960.

Este vorba despre un barbat despre care reprezentantii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Botosani nu stiu daca mai circula la aceasta venerabila varsta cu masina, dar care figureaza in evidenta ca fiind cel mai in varsta posesor de permis de conducere din judetul Botosani.

Alti 2.483 de botosaneni, care au varsta peste 70 de ani, poseda premise de conducere, iar circa 1.000 dintre acestia conduc autovehicule pe drumurile publice.

Legislatia din domeniu nu prevede o limita de varsta pana la care o persoana are dreptul sa conduca autovehicule pe drumurile publice, insa reprezentantii Serviciului Permise si Inmatriculare a Vehiculelor considera ca ar trebui introduce noi reglementari, in ceea ce priveste perioada la care trebuie efectuate examenele medicale.

"Nu sunt niciun fel de restrictii dupa normele actuale, la zece ani, cand conducatorului auto i-a expirat permisul de conducere, trebuie sa prezinte o fisa medicala. Inainte de implinirea celor zece ani acesta poate conduce fara niciun fel de probleme, chiar daca are afectiuni medicale. Este un vid legislativ. Noi am instiintat, impreuna cu conducerea Prefecturii, Directia Generala, pentru a lua masurile necesare de a elabora o metodologie pentru efectuarea fiselor medicale. Punctul meu de vedere este ca o persoana dupa 70 de ani nu mai are aceleasi refelexe ca o persoana pana la 50-60 de ani. Pana acum 15 ani exista o lege prin care fisa medicala la soferii profesionisti se facea anual, acum nu se mai face aceasta fisa medicala. Peste implinirea varstei de 45 de ani se facea din 5 in 5 ani, dupa aceasta varsta se facea din 3 in 3 ani, iar dupa varsta de 60 de ani era obligatorie fisa medicala sa se faca la un an de zile si anual se punea viza medicului de specialitate", a spus Danut Ciubotariu, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Botosani.

In prezent, parcul auto la nivelul judetului Botosani numara 57.043 de autovehicule, si sunt 102.125 de posesori de permise de conducere. Cei mai multi, respectiv 64.452, sunt barbati.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
212

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
100

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
118

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...