1000 de cadre didactice din Botosani solicita echivalarea competentelor profesionale!

1000 de cadre didactice din Botosani solicita echivalarea competentelor profesionale!

 Daniel Cojocaru  

Aproximativ 1000 de cereri depuse la Botosani de cadrele didactice, care ocupa functii de educatori, institutori, invatatori, maistru-instructor si antrenor, si care solicita astfel recunoasterea si echivalarea competentelor profesionale, in vederea ocuparii functiei de profesor pentru invatamantul prescolar, profesor pentru invatamantul primar, profesor de instruire respectiv profesor-antrenor.

Primul termen stabilit de Inspectoratul Scolar Judetean pentru depunerea dosarelor a fost 15 decembrie, conducerea ISJ estimand ca in prima etapa isi vor depune dosarele aproximativ 300 de cadre didactice. Conform reprezentantilor ISJ, insa, au fost inregistrate nu mai putin de 1000 de cereri!

"Sunt in jur de 1000 de cereri depuse, dar inca nu stim numarul exact, pentru ca acum se lucreaza la centralizare. In luna ianuarie cererile vor fi analizate si se va constitui o comisie de evaluare a acestora", a declarat Daniel Cojocaru, inspector resurse umane in cadrul ISJ Botosani.

Fiecare cadru didactic care doreste sa parcurga aceasta forma de echivalare a competentelor profesionale a trebuit sa depuna un dosar la ISJ.

"Pe de o parte inseamna o recunoastere a competentelor pe care acesti oameni le au deja, pe care le-au dobandit si le-au dezvoltat in scoala de-a lungul unei cariere, iar pe de alta parte este vorba si de o marire de salariu si de o recunoastere a muncii desfasurata la catedra. Vor fi cu siguranta si cateva cazuri de cadre didactice nemultumite care nu au parcurs in ultimii ani niste cursuri de formare continua, niste etape care ar fi putut sa le aduca un punctaj bun, dar nu e un motiv de disperare pentru ca termenul stabilit de ISJ este doar primul dintre termenele care ulterior vor fi stabilite pentru aceasta recunoastere si echivalare, asa incat fiecare cadru didactic care doreste sa devina profesor poate sa-si completeze dosarul si in momentul in care atinge punctajul solicitat, diplomele si activitatea le sunt recunoscute de catre Minister", declara in urma cu o luna Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Panică în zona Gării Botoșani, incendiu în sediul unei societăți comerciale! (Foto, Video)

astăzi, 14:40

Un incendiu violent a izbucnit ,luni, 28 octombrie, la prânz, în subsolul unui bloc de pe strada Gării din municipiul Botoșani. Arhiva unei societăți comerciale, piese de mobilier...

Până pe 31 octombrie se fac înscrieri pentru Festivalul-Concurs de creație și interpretare a Piesei de Teatru într-un Act ”Mihail Sorbul”!

astăzi, 13:43

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, reamintește persoanelor interesate, că se pot face înscrieri pentru Festivalul-Concurs de Creație și Int...

Bicicliștii botoșăneni luați în vizor de polițiști, au fost sau nu ,,cuminți” în trafic!

astăzi, 12:37

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu subunitățile de profil au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare ab...