100 de elevi din Botoșani participă la Firma de exerciţiu, o metodă inovatoare pentru pregătirea viitorilor economişti

100 de elevi din Botoșani participă la Firma de exerciţiu, o metodă inovatoare pentru pregătirea viitorilor economişti
Firma de exercitiu constă într-un stagiu de practică pe firme virtuale după modelul celor reale, în cadrul cărora elevii efectuează operaţiuni economice, dobândind astfel experienţa necesară activităţii de economist.

Utilizarea metodei "firmei de exerciţiu" a fost implementată în Suceava începând cu anul acesta la Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir", cu ocazia unui proiect POSDRU, beneficiar fiind Consiliul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Tehnic şi Profesional.
 
La proiect participă 500 de elevi de la clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Economic din Suceava şi 100 de elevi de la Colegiul Economic "Octav Onicescu" Botoşani, alături de alţi elevi din ţară, centrul naţional de formare fiind la Timişoara, conform monitorulsv.ro.
 
Implementarea metodei se face prin participarea elevilor şi a profesorilor la seminarii de învăţare şi de practică, din care primul a avut loc pe 12 octombrie, la Suceava, al doilea urmând să aibă loc mâine, la Bucureşti.

În cadrul celui de-al doilea seminar se vor realiza operaţiuni economice între elevi din România şi din Austria. Coordonatoarea proiectului pe judeţele Suceava şi Botoşani, profesoara Carmen Cheaburu, ne-a declarat: "Urmărim familiarizarea elevilor cu practica economică deoarece considerăm că nu ajunge doar asimilarea unor noţiuni teoretice în pregătirea  viitorilor economişti".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
350

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
493

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
612

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...