100 de copii la spital, pompierii botoșăneni trag semnalul de alarmă: ”Aveți grijă de copiii dumneavoastră!” - Video

Peste 100 de copii din județul Botoșani au ajuns anul trecut la spital cu arsuri provocate de foc, lichid fierbinte, obiecte incendescente sau substanțe chimice.

„Un cămin sigur pentru copilul tău” este o campanie de informare, constientizare și responsabilizare a adulților, dezvoltată de ISU Botoșani.

Aveți grijă de copiii dumneavoastră! Nu îi lăsați singuri în locuință cu sobele aprinse sau cu alte mijloace de încălzire pornite. Nu îi încuiați în casă gândindu-vă că așa vor fi în siguranță! Apelați la rude sau la vecini dacă sunteți nevoiți să plecați, chiar și pentru o perioadă scurtă.

Lăsați nesupravegheați, chiar și pentru o clipă, copiii pot fi în pericol, iar în caz de incendiu, de cele mai multe ori, nu ar ști cum să reacționeze.

Anul trecut, peste 100 de copii din județul Botoșani au ajuns la spital cu arsuri provocate de foc, lichid fierbinte, obiecte incendescente sau substanțe chimice.

Pentru a preveni astfel de evenimente, părinții trebuie să fie prudenți în fiecare zi și să respecte regulile de prevenire a incendiilor. Printre acestea, reamintim:

- nu lăsați copiii singuri în casă cu sobe, plite, radiatoare, aragazuri sau aparate electrice aflate în funcțiune;

- nu lăsați la îndemâna copiilor recipiente cu substanțe inflamabile;

- păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care copiii nu au acces;

- supravegheați lumânările aprinse, candelele sau aparatele cu flacără deschisă și nu le lăsați la îndemâna copiilor;

- nu folosiți mijloacele de încălzire deteriorate sau cu defecţiuni;

- atunci când gătiți, nu-i lăsați aproape de aragaz sau de locul în care ați pus recipiente cu lichid fierbinte;

- explicați-le că nu trebuie să umble la prize pentru a nu se curenta sau pentru a nu produce un incendiu;

- folosiți accesorii de protecție a prizelor;

- înlăturați orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le, cu răbdare, pericolul pe care acesta îl reprezintă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...