10 sfaturi pentru a recunoaște legumele tratate cu chimicale sau care au stat mult pe tarabă rosii netratate
Stiri Botosani Monday, 16 May 2016 ActualitateSecretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Daniel Botănoiu, vine cu mai multe sfaturi privind modul în care se poate evalua calitatea și prospețimea fructelor și legumelor din piață sau din supermarket.
Iată sfaturile oferite de secretarul de stat în MADR, Daniel Botănoiu:
1.Cel mai bine este să cumpărăm fructele și legumele în vrac, deoarece, dacă le luăm ambalate, riscăm să nu apreciem prospețimea și gradul de maturizare al mărfii.
2.Tomatele se cumpără întotdeauna când au culoarea roșie și sunt tari. Evident, la temperatura ambientală, continuă procesul de maturizare. Petele maro sau negre sunt semne că produsul a început să se strice.
3.Vânzătorii de legume au obiceiul de a stropi pe parcursul zilei marfa pentru menținerea consistenței, însă trebuie avut în vedere că salata, spanacul, legumele în foi, în general, nu sunt mari iubitoare de umezeală. Ca atare, când ajungeți acasă, este bine să uscați aceste legume sau să le scoateți din punga de plastic. În caz contrar, riscați să se strice rapid.
4.În cazul prunelor sau strugurilor, ceara de deasupra fructelor are tocmai menirea de a îndepărta apa. Ca atare, umectarea acestora nu este recomandată.
5.Piersicile coapte trebuie să fie parfumate. Indiferent de culoarea lor, piersicile coapte degajă un miros persistent.
6.Ciupercile trebuie cumpărate cu picior. Pălăria ciupercii trebuie să fie lipită de piciorul său. Petele maro sau negre sunt semne că produsul a început să se strice.
7.Caisele ținute la temperatura camerei continuă să se matureze, însă, introduse în frigider, acest proces încetează și, odată cu aceasta, se pierde și aroma fructului proaspăt. Un fruct proaspăt și de calitate trebuie să emane un parfum permanent.
8.Tecile de fasole verde care nu sunt ferme (tari), castravetele și dovlecelul moale, frunzele exterioare ale verzei înmuiate arată că aceste legume sunt pe tarabă de mai multe zile.
9.Morcovii care sunt strâmbi, care nu sunt "perfecți" și sunt mai mici ne indică faptul că asupra lor nu s-a intervenit cu produse chimice în cantitate mare.
10.Și, deși nu suntem cultivatori, ci consumatori, iată câteva informații și despre banane. O banană coaptă nu trebuie să aibă puncte maro. Aceste pete maro indică faptul că maturitatea a fost depășită. Păstrarea în frigider face ca procesul de maturare să fie întrerupt.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Valeriu Iftime: „Mă bucur că am reușit să contribui la sprijinirea unei familii pentru care orice ajutor face diferența”! (Video)
„Tot ce le-a mai rămas este o comunitate unită, care nu vrea să rămână indiferentă la durerea lor și face tot posibilul să dea o mână de ajutor. Tot ceea ce vedeți &icir...
Sindicatul Solidaritatea Sanitară Botoșani, nemulțumit de sporul pentru activitatea desfășurată în zilele libere și sărbători legale!
Prin acțiunile desfășurate în acea perioadă s-a reușit eliminarea unei serii de pierderi. De partea pozitivă poate fi reținut faptul că angajații din sănătate au în continuar...
Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" Bacău va asigura ordinea publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și CFR Cluj!
Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împreu...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.64 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici