10 septembrie pe Știri Botoșani. Ultimele spectacole la Grădina de Vară, fostul medic de la Casa de Pensii, judecat pentru luare de mită, cere plata unor drepturi salariale!

Profesorii "se elimina unul pe altul, fiecare pentru bucata lui de paine". Și sfârșit cumplit pentru o femeie din Botoșani: a murit după ce i-a curs tot sângele din corp!

10 septembrie 2009

FC Botosani, echipa cu cei mai multi antrenori

FC Botosani, echipa cu cei mai multi antrenori. Lotul actual al ros-alb-albastrilor cuprinde deja trei antrenori licentiati si unul in devenire. Pe langa acestia, alti doi jucatori activi au optat pentru cursurile scolilor de antrenori si dupa doi ani pot deveni antrenori-jucatori. Doi dintre jucatorii FC Botosani s-au inscris in acest an la scoala de antrenori. Este vorba despre primii doi portari ai formatiei botosanene, Alin Bordeanu, si Vasile Prisaca. Scoala de antrenori dureaza doi ani, dupa care cei doi portari ar putea opta pentru cariera de antrenor. Leo Grozavu nu se teme insa ca acestia ar putea inlocui un alt antrenor din lotul FC Botosani. Alin Bordeanu si-ar dori ca dupa terminarea carierei de jucator sa antreneze alaturi de fratele sau Valeriu Bordeanu, jucator la Unirea Urziceni.

10 septembrie 2009

Scolile darapanate si statisticile din birourile sefilor ISJ Botosani!

În cadrul Colegiului Prefectural de joi, primul şi cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost cel legat de stadiul pregătirii unităţilor şcolare din judeţul Botoşani, în vederea deschiderii noului an şcolar. Potrivit subprefectului Viorica Afrăsânei, s-au verificat 17 localităţi din mediul rural şi oraşul Bucecea, în total, 69 obiective şcolare.


Ceea ce a fost de apreciat de catre reprezentanţii Prefecturii în unele localităţi a fost comunicarea dintre primar si directorii de şcoala, care se observă prin grija acordată unităţilor şcolare. Şcolile apreciate de subprefecul Afrăsânei sunt din următoarele localităţi: Brăeşti, Şendriceni, Lozna, Bucecea, Dersca, Vârful Câmpului, Ungureni, Vlăsineşti, Hăneşti, Văculeşti. Pe partea opusă, reprezentanţii Prefecturii au gasit şcoli care nu sunt pregătite din toate punctele de vedere.

10 septembrie 2010 

Prefectul Cristian Roman: "Natura nu a ales, natura nu stie care este primar PDL si care primar este PSD"

Referitor la cele declarate de social-democrati vizavi de alocarea fondurilor de catre Guvern catre judetele afectate de inundatii, consilierul judetean PSD Narcis Stefan, care acuza ca acele sume de bani ar fi fost repartizate in mod politic, prefectul judetului, Cristian Roman, a spus ca banii au fost dati pentru infrastructura, de aceea Botosaniul nu a primit atat de mult, intrucat la noi in judet au fost cele mai multe case afectate de calamitatile naturale. "Decat acesti bani sa fie acordati politic, am preferat ca aceasta HG sa fie facuta pe autoritatile publice locale, pentru ca nu aveam nicio speranta ca acei bani vor reveni exact acolo unde oamenii au mai multa nevoie de ei. Natura nu a ales, natura nu stie care este primar PDL si care primar este PSD. Daca m-ati intrebat de Suceava, v-am spus ca Botosaniul a fost al treilea judet ca alocare de fonduri si asta nu este o fericire, as fi preferat sa nu mi se aloce niciun ban si judetul meu sa nu fie afectat de calimitati.  Trebuie tinut cont ca Suceava a avut preponderant afectata infrastructura rutiera", a spus Cristian Roman.

10 septembrie 2011

 Ultimele spectacole la Gradina de Vara!

Ultimele zile de spectacol la Gradina de Vara, cu trupa de teatru a Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani! Atelierul de Teatru va prezenta sambata, 10 septembrie, ora 19.30, spectacolul "Jocul de-a vacanţa", după Mihail Sebastian, regia Lenus Teodora Moraru si Gelu Rasca. Un spectacol de succes, cu un palmares bogat si reprezentatii pe scenele nationale. Duminică, 11 septembrie, de la  ora 19.30, sunteti invitati la "Reţeta dragostei", de Sabina Balan, regia Lenus Teodora Moraru si Gelu Rasca. Spectacolele au loc in Gradina de Vara a Teatrului Mihai Eminescu Botosani.  


Gradina de Vara a fost deschisa ultima data in anii 1991-1992, cu ocazia difuzarii unui film, dupa care a fost inchisa, odata cu demararea lucrarilor de reabilitare a cladirii Teatrului. Scena a fost redeschisa in aceasta vara, cand conducerea Teatrului Mihai Eminescu a programat aici doua spectacole de teatru si doua proiectii cu reprezentatii de succes ale institutiei de cultura ("Hamlet" si "Insemnarile unui nebun")

10 septembrie 2012 

Botosanenii care intra in Primarie nu vor mai calca in picioare crucea, mochetele au fost scoase!

Executivul Primariei Botosani a luat decizia de a renunta la mochetele de pe holurile institutiei, achizitionate de catre vechea conducere, dupa ce a existat o solicitare in acest sens din partea Protopopiatului Botosani. Reprezentantii Bisericii au solicitat municipalitatii sa renunte la aceste mochete pe motiv ca au inscriptionata stema municipiului Botosani, care include si Crucea Sfantului Gheorghe, considerand ca este nepermis sa fie calcata in picioare. Primarul Ovidiu Portariuc a dispus strangerea tuturor mochetelor, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie achizitionate altele noi.

10 septembrie 2012 

Declaratie surprinzatoare: Profesorii "se elimina unul pe altul, fiecare pentru bucata lui de paine"

Si in acest an vor fi cadre didactice care vor fi nevoite sa se inscrie la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, pentru a incasa somaj, sustine Maria Tiprigan, presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar. Ea a precizat ca se va ajunge in aceasta situatie din cauza lipsei posturilor pe anumite discipline scolare, desi sunt cadre didactice care au obtinut note peste 9 la concursul de titularizare. "Da, va fi somaj, in mod categoric. Am avut o discutie cu colegii care nu au posturi si i-am sfatuit sa isi depuna in septembrie acte pentru somaj, iar in cazul in care se rezolva prin acele testari, sisteaza somajul, astfel incat oamenii sa aiba un venit cat de cat. An de an apar noi absolventi, dar nici nu poti sa faci loc tuturor celor care se pregatesc pentru educatie. Ar trebui facuta o revizuire a sistemului, sa ramana chiar oamenii cei mai bine pregatiti, sa procedam la o selectie riguroasa si sa vedem daca chiar toti sunt facuti pentru educatie. De altfel, apar pe viitor situatii de genul in care se elimina unul pe altul, fiecare pentru bucata lui de paine si incep sa spuna lucrurilor pe nume", a spus Tiprigan.

10 septembrie 2013 

Fostul medic de la Casa de Pensii, judecat pentru luare de mită, cere plata unor drepturi salariale

Fostul medic de la cabinetul de expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii, Liliana Teodoriu, judecat pentru luare de mită, a depus o nouă solicitare la instituţie prin care cere plata unor drepturi salariale din perioada cât a fost angajat.


În cererea depusă la CJP solicită plata zilelor libere compensatorii stabilite prin sentinţă civilă, precum şi plata concediului de odihnă rămas neefectuat în anul 2011. Liliana Teodoriu a fost condamnată de Curtea de Apel Suceava la trei ani de închisoare cu executare.

10 septembrie 2014 

Iliuţă îi dă replica lui Portariuc: "Sunt maior în rezervă. Nu imi este frică, nu am făcut nimic ilegal în acest spital"

Directorul demisionar de la Spitalul Judeţean Mavromati, Viorel Iliuţă, a reacţionat la declaraţiile făcute de primarul Ovidiu Portariuc la adresa sa, care a spus că Iliuţă a demisionat de la conducerea spitalului executând un ordin politic pentru că este "un soldat disciplinat în armata lui Florin Ţurcanu", liderul PNL Botoşani. Iliuţă îi transmite edilului-şef al municipiului că, în loc să facă aprecieri la adresa sa, "mai bine şi-ar vedea de activitatea de la Primărie".  

"Îi transmit domnului primar că sunt maior în rezervă. În al doilea rând, eu am un pic de bun simţ şi atunci când cred că lucrurile trebuie să se oprească, iau această decizie şi îi recomand şi dumnealui să facă, pentru că şi pe la dânsul pe acolo sunt blocaje. Poate se ocupă de strada Primăverii, poate se ocupă de Cornişa şi de alte activităţi care ar trebui să fie în atenţia domniei sale şi să lase aluziile la nişte controale politice făcute care nu au avut temă, rezultat, despre care nici acum nu ştiu care a fost scopul", a declarat Viorel Iliuţă.

10 septembrie 2015 

Primarul din Leorda a câștigat procesul cu Greenpeace

Primarul din Leorda a câștigat procesul cu GreenpeacePrimarul comunei Leorda, Ștefan Dulgheru, dar și ceilalți cultivatori de soia din localitate, chemați în instanță de Greenpeace, au avut câștig de cauză. La sfârşitul lunii septembrie, reprezentanţii Greenpeace au anunţat că, în urma unor sesizări, potrivit cărora la Leorda s-ar cultiva soia modificată genetic, au dus probe la mai multe laboratoare, unul din afara ţării, iar analizele, potrivit organizației, au confirmat acuzaţia. La finele anului trecut, reprezentanţii Greenpeace au iniţiat mai multe procese civile la Judecătoriile Botoşani şi Dorohoi, după ce autoritățile de la Botoșani au precizat că nu există astfel de culturi, ca urmare a rezultatelor primite de la București.

10 septembrie 2016

Sfârșit cumplit pentru o femeie din Botoșani! A murit după ce i-a curs tot sângele din corp!

O femeie in varsta de 60 de ani a avut parte de un sfarsit cumplit, dupa ce a ramas fara sange in organism. Femeia facea dializa, iar vineri dimineata, in jurul orei 5:00, rudele s-au dus in camera pentru a vedea daca s-a trezit pentru a merge la sedinta de dializa. Cand au intrat in camera acestea au ramas socate, dupa ce au gasit-o intr-o balta de sange. Femeia avea montata o fistula pe bratul stang pentru sedintele de dializa, iar pe acolo s-a scurs aproape tot sangele din corpul acesteia. Un echipaj de ambulanta a ajuns la fata locului, insa medicii nu au putut face altceva decat sa constate decesul. Medicii specialisti spun că sângerarea masivă ar fi putut avea loc după ce femeia a agăţat fistula din greşeală prin somn.

10 septembrie 2017

BRAVO! Eusebiu Cristian Toma, nevăzătorul care vede luminița de la capătul tunelului, a devenit student la Conservator!

Botoșăneanul Eusebiu Cristian Toma nu a absolvit bacalaureatul cu nota 10, ca să culeagă laurii și banii oferiți de Ministerul Educației, în schimbul strădaniei de peste ani. Eusebiu (Sebi, cum îi spun prietenii) a trecut examenul maturității cu nota 9,43. A avut aceleași subiecte și a fost notat la fel cu toți ceilalți elevi din toată țara. Doar că Sebi este nevăzător și a susținut toate probele ajutându-se de alfabetul Braille şi de fişiere audio, sub supravegherea profesorilor, desigur.

Eusebiu cântă la 8 instrumente, unele dintre ele greu de abordat chiar de către artiștii profesioniști (caval, cimpoi, clarinet). A absolvit în acest an Liceul Special Moldova Târgu Frumos și, din această toamnă, este student la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iași. Mai mult…

10 septembrie 2018

 Botoșani, pe locul 2 în topul judeţelor cu cele mai mici salarii din România

Angajaţii din Bucureşti au cele mai mari salarii din România, nivelul câştigului mediu net din Capitală fiind de 3.535 de lei net în luna iunie a acestui an, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. La polul opus se află angajaţii din Suceava, Botoşani, Harghita, Neamț și Bistriţa-Năsăud, unde salariul mediu este de puţin peste două mii de lei pe lună.

10 septembrie 2019 

A avut loc prima întrunire a afaceristelor din Botoșani. Ce mesaj a transmis subprefecta județului

Femeile de business din Botoşani s-au întrunit în prima şedinţă a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), organism menit să le susţină interesele şi să le promoveze munca. La această şedinţă a luat parte şi subprefectul Daniela Lozneanu.

10 septembrie 2020 

O tânără de doar 30 de ani a suferit un infarct după nașterea unui bebeluș. Aceasta a fost stabilizată la Botoşani și transferată la Iași

O femeie de 30 de ani a fost la un pas de moarte la puţin timp după ce a dat naştere unui bebeluş. Aceasta avea o sarcină la termen şi a născut în weekend, la doar câteva ore de la internare. La scurt timp după naşterea unei fetiţe snătoase, starea mămicii a început să se deterioreze, motiv pentru care medicii ginecologi au început să facă o serie de teste şi analize suplimentare. Rezultatul a fost unul şocant, tânăra de doar 30 de ani suferind un infarct. Aceasta a fost stabilizată la Botoşani, iar ulterior medicii au solicitat transferul femeii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

10 septembrie 2021  

Pompierul Iulian Rotariu, la startul unei noi provocări

Plutonierul adjutant Iulian Rotariu pornește către o nouă provocare - "Ultra Bolivia Race". În perioada 20 – 26 septembrie 2021, plt. Adj. Iulian Rotariu va reprezenta România la acest ultramaraton.

Alături de alți 17 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume înscriși în competiție, are de alergat 220 de kilometri, în şapte etape, cursa fiind organizată de Canal Aventure.

Își va testa limitele la o altitudine de 4.100 de metri, în condiţii neobişnuite.

10 septembrie 2022

Mihai Teja, morală în direct, după ce Botoșaniul a pierdut cu UTA: „Nu am avut agresivitate, am făcut multe greșeli tehnice”

FC Botoșani ajunge la trei eșecuri în ultimele patru întâlniri din Superligă, după 1-2, pe teren propriu, cu UTA. Moldovenii au intrat cu 0-2 la cabine, după ce nici nu au tras pe spațiul porții lui Iacob și, chiar dacă și-au mai revenit după pauză, și au redeschis tabela prin golul norocos al lui Sno, nu au făcut suficient nici măcar pentru un punct.


La final, Mihai Teja a admis că echipa sa nu a avut atitudine, în special în prima parte, când a și greșit foarte mult pe ambele faze ale jocului.

10 septembrie 2023 

Magistrații botoșăneni au desființat în mare parte raportul Camerei de Conturi în cazul achiziţiei Spitalului Mobil Leţcani

Inspectorii au verificat procedura achiziției derulate în primăvara anului 2020 până la sosirea celor o sută de module aflate azi la Lețcani. Instanța a anulat argumentele pe baza cărora Euronest, asociația care deține complexul medical, a fost sancționată de inspectorii de conturi. Magistrații Tribunalului Botoșani, unde se rejudecă procesul, au anulat în parte Decizia nr. 80/2020 întocmită de inspectorii de conturi în urma controlului realizat pe repede înainte – la fel ca și achiziția complexului medical mobil – în perioada 23 iunie - 10 iulie 2020. Amintim că cele aproximativ 100 de module cu 256 de paturi, echipament medical și instalații de funcționare au fost achiziționate pe 21 aprilie 2020 de la o companie din Turcia, a cărei ofertă a concurat cu alte trei în procedura de licitație.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de încălzire acordate de stat pentru locuitorii din Botoșani: Ce documente sunt necesare!

Monday, 7 October 2024

Începând cu 14 octombrie 2024, cererile și declarațiile pe propria răspundere vizând acordarea ajutorului de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili so...

O unitate sanitară din Botoșani angajează medici: Lista locurilor de muncă vacante a AJOFM!

Monday, 7 October 2024

Se caută spre angajare un medic rezident și un medic specialist, absolvenți de studii universitare. Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă. Oferta este ...

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

Monday, 7 October 2024

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...