10 octombrie, pe Stiri Botosani!

10 octombrie, pe Stiri Botosani!

 Constantin Contac  

Alta conducere, alta guvernare, aceleasi probleme la Nova Apaserv! Pe 10 octombrie 2011 se vorbea in termeni extrem de duri despre "apa chioara" si "monopol". La fel cum, in 10 octombrie 2009, citim despre conditiile nepotrivite in care funtiona Filarmonica botosaneana, situatie in care o regasim si in 2012.

In 10 octombrie 2008, in schimb, aflam cum Florin Turcanu era la un pas sa fie exclus din PNL de catre liderul de atunci, Liviu Campanu, dar si despre sicanele dintre Tabuleac si Contac, cu Buhaianu la mijloc!


10 octombrie 2011

Mihai Tabuleac catre directorul Nova Apaserv: "Vindeti o singura marfa, apa chioara, si aveti si monopol!"

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, a pus la zid toata conducerea societatii Nova Apaserv, careia i-a reprosat, pe un ton ridicat, cheltuielile uriase cu salariile anagajatilor, indeosebi ale celor cu functii de conducere.

In cadrul sedintei AGA a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Aqua" Botosani, seful Consiliului Judetean le-a spus celor de la Nova Apaserv ca nu fac altceva decat sa repete aceleasi greseli pe care le-au facut si la Apa Grup, dovada fiind faptul ca noul operator de apa si canal inregistreaza deja pierderi. El a precizat ca alta ar fi fost situatia daca aceasta activitate ar fi fost data unui operator privat.

"Nu ati reusit sa echilibrati cheltuielile cu veniturile la acest operator al judetului, care vinde o singura marfa, apa chioara, si are si monopol. Toti consumatorii acestui judeti sunt captivi, sunt la dispozitia dumneavoastra. Este de neinteles si imi pare rau ca legea nu ne-a permis sa licitam acest serviciu la un operator privat si puneam niste conditii de la inceput si nu ne obligam sa facem acest colectivism", a precizat presedintele Consiliului Judetean.

Mihai Tabuleac a cerut si reanalizarea sporurilor din unitate, in conditiile in care desi s-au raportat pierderi, la nivelul societatii angajatii au primit spor de fidelitate de 10%.
 

Flutur despre Nova Apaserv: Performanta se face cu mai multa munca si oameni mai putini!  

Primarul Catalin Flutur considera ca angajatii de la Nova Apaserv ar trebui sa fie platiti in functie de realizarile pe care le au!

"Cred cu tarie ca daca vor fi platiti in functie de realizari, de la directorul general si pana la ultimul instalator, atunci fiecare dintre cei de acolo va fi motivat. Nu o sa mai inchida ochii la un bransament facut nu stiu cum, pe care il stie numai domnul maistru cum l-a facut si cand l-a facut, nu o sa mai inchida ochii la faptul ca sunt pierderi si curge apa intr-un bloc nu stiu cat. Am realizat planul 70%, 70% ia salariu toata lumea. Daca le taiem salariul acum nu cred ca rezolvam nimic. Performanta se face cu mai multa munca si oameni mai putini. Speram ca dupa aceasta reajustare de personal, cel putin nivelul pierderilor nu se va mari", a spus Catalin Flutur.

Flutur a cerut conducerii Nova Apaserv sa fie vazuti mai multi oameni pe teren.

"Am vazut ca pe sectorul Botosani sunt vreo 69 de oameni la exploatare. As vrea sa ii vad mai mult prin oras. Mai mult intervin unde apar avarii. Profit de ocazie sa va rog sa completati capacele de la canale. Stiu ca nu aveti bani, dar faceti un efort pentru ca dispar pe capete. Se fura efectiv. Si unde ajungem?", a adaugat primarul municipiului Botosani.
  

10 octombrie 2010  

Gheorghe Vazdoaga:Conventiile cu Termica pot constitui o baza de dare in judecata a S.C. Modern Calor pentru nefurnizarea energiei termice

Faptul ca nu toti botosanenii beneficiaza de furnizarea energiei termice, desi afara sunt doar cateva grade, l-a intrigat pe consilierul local din partea PSD, Gheorghe Vazdoaga, care a primit mai multe sesizari din partea anumitor cetateni din Cartierul Bucovina. Vazdoaga spune ca ceea ce face acum noua societate Modern Calor incalca conventiile individuale intre botosaneni si Termica, in conditiile in care acele conventii nu au expirat si totusi oamenii nu primesc caldura.

"Oamenii din Cartierul Bucovina sunt suparati ca nu au caldura si am sunat la Termica sa ma interesez despre ce este vorba si raspunsul a fost total nemultumitor. Oamenii din Bucovina au conventii individuale cu Termica, care este justificarea celor de la Modern Calor care au cesionat serviciul de producere, transport si distributie a energiei termice, ca trebuie sa faca contracte de acum cu Modern Calor, ca cele de la Termica nu ar mai fi valabile si primul care ar trebuie sa incheie aceste contracte este Asociatia de Proprietari, apoi sa se faca conventii individuale. Parerea mea este ca aceste conventii care nu au expirat pot constitui o baza de dare in judecata a Modern Calor pentru nefurnizarea energiei termice", a declarat Gheorghe Vazdoaga.
 

10 octombrie 2009

Frumusetea muzicii si semi-obscurul unei sali

Melomanii au avut parte de o seara de opera la Filarmonica Botosani, invitatii de vineri reusind sa impresioneze si sa culeaga aplauze meritate.

Mezzo-soprana Veress Orsolya si baritonul Florin Estefan au demonstrat o buna pregatire profesionala, dar mai ales un bun simt scenic, artistii transformand scena botosaneana intr-un spatiu de real spectacol liric.

Concertul a purtat amprenta dirijorala a lui Ioan Adrian Morar, o personalitate bine fixata in lumea artistica muzicala de gen.

Dupa o prima parte doar aparent timida, cu arii bine conturate muzical de cei doi invitati, un rol deosebit revenind si orchestrei Filarmonicii, partea a doua a concertului s-a dovedit a fi un adevarat regal pentru public.

Expresivitate, joc scenic si voce pe masura, atmosfera degajata, totul cu concursul dirijorului, care a intrat firesc in jocul celor doi artisti, emotii si aplauze.

Nu putem ignora momentele incantatoare prilejuite de interpretarea "portretelor" muzicale Schumann-Rogalski, reale diamante presarate pe parcursul concertului.

Ioan Adrian Morar a dovedit astfel un fin si extrem de delicat simt al instrumentului, al sunetului, reusind sa imprime in memoria afectiva a spectatorului stari si sentimente reusite tocmai din conlucrarea si dialogul dintre viori si flaut, violoncel si fagot, intr-un joc melodic menit sa trimita spectatorul catre personaje reale sau literare la care face trimitere Theodor Rogalski, cel care a orchestrat lucrarea pentru pian Carnaval, de Robert Schumann.

Finalul concertului, G. Verdi: Il Trovatore: Duetul Leonora-Contele di Luna (Udiste), a incheiat la mare inaltime un spectacol care merita, probabil, un public ceva mai numeros in sala Filarmonicii botosanene, o sala lipsita, din pacate, de stralucirea artistica de care se bucura alte institutii de gen din tara.

Fara o acustica potrivita si, deseori, cu reale deficiente legate de lumina – artistii invitati "stralucesc" intr-un semi-obscur suparator – concertele Filarmonicii Botosani devin cu atat mai valoroase cu cat calitatea artistica reuseste sa suplineasca aspectul precar in care instrumentistii isi consuma sufleteste viata, intru bucuria si implinirea noastra, a spectatorilor…
  

10 octombrie 2008


Liberalii pregatesc excluderea lui Florin Turcanu din PNL!

Lupta politica dintre liberali capata proportii! Daca discutiile dintre Liviu Campanu, presedintele PNL Botosani, si Florin Turcanu, secretar general al organizatiei municipale PNL, pareau la un moment dat strategii electorale, acum incep sa iasa la iveala adevaratele probleme.

Florin Turcanu a pierdut, astazi, inca o lupta in fata lui Campanu, intrucat liberalii au hotarat excluderea sa din partid. Miza este una foarte mare, pentru ca Turcanu isi anuntase deja candidatura la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Surse din PNL spun ca Florin Turcanu, cel mai probabil, va candida in calitate de independent.

Alte surse din interiorul PNL spun ca neintelegerile dintre Turcanu si Campanu ajunsesera sa ia cote ingrijoratoare, insa paiele pe focul mocnit ar fi fost puse de sotia lui Liviu Campanu, odata cu cooptarea ei in cabinetul prefectului de Botosani. Revenim cu amanunte.
  

Ce am avut pe vremea lui Ceausescu, am si acum!  

Pedelistii ies la atac in apararea lui Mihai Tabuleac! Astfel, actiunea lui Constantin Contac de a-i solicita prefectului sa il demita pe presedintele Consiliului Judetean ar fi generata de faptul ca Tabuleac s-a apropiat periculos de mult de zona afacerilor liderului social-democrat.

"Domnul Contac nu a avut castig de cauza. Ii aduc aminte ca exista o hotarare definitiva si irevocabila atat la Tribunalul Botosani, cat si la Curtea de Apel Suceava in sensul validarii mandatului actualului presedinte. Ii solicit sa isi faca publica averea, sa declare cat din aceasta provine din contractele incheiate din banii publici. Din multele zerouri, cate sunt rezultatul unor contracte pe bani publici", l-a somat deputatul Catalin Buhaianu pe Contac.

In replica, pesedistul Constantin Contac declara ca nu s-a imbogatit cu banii publici, ci prin munca cinstita.

"Se poate uita oricine pe declaratia de avere. Ceea ce am avut pe vremea lui Ceausescu, am si acum. Bani castigati prin munca cinstita", a declarat Constantin Contac.  

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani are echipe de candidați la toate primăriile și consiile locale cu cea mai mare experiență și cea mai bună expertiză în administrație publică

astăzi, 09:41
1

Organizația PSD Botoșani a anunțat că este singura formațiune politică din județ care a depus liste complete de candidați pentru primari și consilieri locali la toate primăriile. &b...

Alianța Dreapta Unită Botoșani: Start în campanie și apel la respect și competiție de proiecte pentru Botoșani (Foto)

astăzi, 09:35
13

Candidații la funcțiile de primar, președinte al consiliului județean, consilier local și județean au fost la prima oră a zilei de 10 mai, alături de colegii lor, în locurile stabilite c...

Izvorul Tămăduirii: Mănăstirea Zosin își sărbătorește astăzi hramul! (Foto)

astăzi, 08:55
86

Astăzi, când întreaga creştinătate prăznuieşte sărbătoarea Izvorului Tămăduirii al Maicii Domnului, Mănăstirea Zosin serbează hramul bisericii care s-a construit în ultim...