10-13 septembrie, la Botosani: Sesiune de formare in domeniul prevenirii consumului de droguri, pentru 25 de ofiteri si subofiteri din cadrul Jandarmeriei!

10-13 septembrie, la Botosani: Sesiune de formare in domeniul prevenirii consumului de droguri, pentru 25 de ofiteri si subofiteri din cadrul Jandarmeriei!
În baza Protocolului de colaborare încheiat între Agenţia Naţională Antidrog şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, a fost elaborat calendarul sesiunilor de formare destinate personalului IGJR, ofiţeri din cadrul structurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi lucrători jandarmi implicaţi în activitatea de combatere a infracţionalităţii stradale de la nivel central şi teritorial.

Astfel, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, în perioada 10-13 septembrie 2013 are loc Sesiunea de formare cu tema "Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri", ce va viza formarea unui număr de 25 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul instituţiei.

Fiecare sesiune de formare se va desfăşura pe parcursul a 4 zile, însumând 32 de ore de învăţare şi va fi susţinută de specialişti din cadrul CPECA Botoşani deţinători ai certificatului de formator recunoscut de Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Obiectivul general al cursului este îmbunătăţirea competenţelor în domeniul prevenirii consumului de droguri, achiziţionarea de cunoştinţe referitoare la tendinţele fenomenului consumului şi traficului de droguri din România, principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, noţiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadrul legal şi sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România, noţiuni şi concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri, fenomenul substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive.

La finalul sesiunii de formare, participanţii vor dobândi cunoştinţe teoretice şi abilităţi care să faciliteze abordarea problemelor specifice domeniului prevenirii consumului de droguri. Metodele de lucru folosite în cadrul acestor sesiuni vor fi: expuneri, vizionări de materiale video, furnizarea de exemple de bune practici. Activitatea se va încheia cu discuţii şi feed-back pe marginea proiectelor de prevenire elaborate de cursanţi, concluzii finale şi feed-back referitor la sesiunea de formare.

De asemenea, în perioada 17-20 septembrie 2013 specialiştii CPECA Botoşani vor susţine aceeaşi sesiune de formare şi cu ofiţeri din cadrul structurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi lucrători jandarmi implicaţi în activitatea de combatere a infracţionalităţii stradale de la nivel central şi teritorial din cadrul IJJ Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie pe șosea: Trei tineri motocicliști au murit, una dintre victime este din Botoșani! (Foto, Video)

astăzi, 07:20
189

Un accident grav a avut loc duminică după-amiază, la granița dintre județele Vaslui și Iași, pe raza comunei Codăești. Incidentul s-a produs între două motociclete și un autoturism....

Calendar ortodox: O cinstim astăzi pe Sfânta Lidia

astăzi, 06:55
24

Sfântă Lidia din Filipi este cinstită pe 20 mai. Este cunoscută drept prima creștină din Europa. Din Faptele Apostolilor (capitolul al 16-lea) aflăm că, după ce Pavel predică mai multor...

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
797

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...