1 Mai fara incendii!

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani este preocupat de consecintele pe care le-ar putea produce neglijenta in utilizarea focului a celor care isi vor petrece 1 Mai la iarba verde.

 Si pentru ca obiceiul botosanenilor de a sarbatori Ziua Muncii in zonele de agrement sau padure sa nu se transforme in evenimente cu foc ce pot avea urmari grave asupra populatiei sau mediului inconjurator, se recomanda respectarea cu strictete a regulilor de prevenire si stingere a incendiilor. Jarul aruncat la intamplare, fumatul in locuri nepermise, jocul copiilor cu focul au provocat numeroase incendii de vegetatie uscata sau de padure in tara, dar si la Botosani.

Pentru a-i proteja pe cetatenii care vor iesi de 1 Mai, dar si in alte zile la gratar, pompierii ii sfatuiesc sa nu lase focul nesupravegheat, mai ales atunci cand bate vantul, iar la plecare sa stinga jarul cu apa si sa acopere cenusa cu pamant. Fumatorii sunt rugati sa nu arunce la intamplare resturile de tigara sau chibriturile aprinse, fumatul fiind permis doar in locuri marcate si amenajate.

O grija deosebita trebuie acordata copiilor, carora nu trebuie sa li se lase la indemana mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).

Pentru a preveni izbucnirea unui incendiu la fondul forestier se impune interzicerea accesului cu foc deschis si fumatul in padure sau la o distanta mai mica de 100 m de aceasta.

Locurile de popas vor fi stabilite, amenajate si marcate, iar orice activitate in padure, indiferent de natura acesteia, va fi desfasurata cu respectarea stricta a normelor de prevenire a incendiilor. Accesul autoturismelor particulare in padure, precum si instalarea corturilor pentru cazare in alte locuri decat cele special amenajate, este insterzis.

Cantoanele si ocoalele silvice trebuie sa fie dotate cu materiale de prima interventie in caz de incendiu, iar pe cursurile de apa din apropierea padurilor trebuiesc amenajate, pe cat posibil, rampe de alimentare cu apa a autospecialelor de interventie.

Orice inceput de incendiu observat trebuie sa fie anuntat la numarul unic de urgenta 112 pentru a fi lichidat de catre pompieri inainte de produce pagube materiale sau pierderi de vieti omenesti.

Subofiter Relatii Publice,

Plutonier Dorina Lupu

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...