Vremea se schimbă radical

 Vremea se schimbă radical

 În weekend vremea se va răci brusc și nu vor fi mai mult de 20 de grade în întreaga țară. Va ploua în sud-est și la munte, iar pe crestele înalte ale munților vor fi precipitații mixt.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă vremea se va răci, temperaturile la nivelul ţării nu vor depăşi 20 de grade Celsius. La munte şi în sud-est va ploua, iar pe crestele munţilor precipitațiile vor fi mixte.

Frig și ploi în prima zi de weekend

În prima zi de weekend, temperaturile maxime vor avea 19 grade în Moldova, 17 în Transilvania, 16 în Maramureș, 18 în Crișana, 19 în Banat, 21 în Muntenia, 22 în Oltenia și 19 în Dobrogea.

Ploi vor fi în Moldova, Transilvania, Muntenia și Dobrogea, însă va fi însorit în Marmureș, Crișana, Banat și Oltenia.

Vântul va sufla în toată țara, iar la munte cu până la 90 km pe oră.

De duminică vremea se încălzește

Duminică se va încălzi din nou, astfel că luni temperaturile vor ajunge până la 26 grade Celsius, cel mai cald fiind în Banat și Crișana.Temperaturile maxime pe regiuni  – 20 grade în Moldova, 20 în Transilvania, 20 în Maramureș, 22 în Crișana și Banat, 22 în Muntenia, 23 în Oltenia și 19 în Dobrogea. Cerul se menține senin în toată țara.

Cum va fi vremea în săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021

Începând cu săptămâna 10 – 17 mai, temperaturile vor creşte în jumătatea nord-vestică a țării, fiind mai apropiate de cele normale pentru această perioadă. În restul zonelor, valorile vor fi apropiate de cele specifice acestei luni. Precipitaţiile vor fi deficitare în toate regiunile ţării, chiar şi la munte.

Temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sud-estice, însă  ușor mai ridicate în vest și nord-vest. În rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. În privința ploilor, regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, însă mai ales în zonele montane.

Mai apoi,  meteorologii anunţă temperaturi normale specifice acestui interval, uşor mai coborâte, local, în regiunile nordice și estice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CSM Botoșani a reușit prima afacere a verii! A dat un jucător, la schimb cu doi, de la rivală

astăzi, 12:30
46

CSM Botoșani și CSU Suceava au realizat prima afacere a verii. Elod Szasz va face pasul către CSU Suceava, după doar un sezon la CSM Botoșani.Pivotul a fost nemulțumit de retrogradarea echi...

Un nou medic specialist la Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” din Botoșani

astăzi, 12:00
325

Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” din municipiul Botoșani are începând din această lună un medic specialist nou.Este vorba de Carmen Ștefania Olariu, medic pneumol...

Românii pot scăpa de carantină în cazul deplasărilor în UE

Vineri, 11 Iunie 2021
526

Oficialii europeni au stabilit, vineri, 11 iunie, noi măsuri pentru călătoriile realizate în interiorul Uniunii Europene. Începând cu data de 1 iulie, orice persoană care deține...