Un elev a cărui lucrare a fost corectată la Botoșani cere demisia ministrului Educaţiei pentru notările aberante la Bac: „Este inadmisibil să fii notat cu 5.65, iar după contestaţii cu 9.70“

 Un elev a cărui lucrare a fost corectată la Botoșani cere demisia ministrului Educaţiei pentru notările aberante la Bac: „Este inadmisibil să fii notat cu 5.65, iar după contestaţii cu 9.70“

   Adevarul

Un elev de la Liceul Mihai Eminescu“ din Bârlad cere demisia ministrului Educaţiei şi profesorilor care au corectat "în bătaie de joc“ la Bacalaureat 2015. Revolta elevului bârlădean vine după ce s-a confruntat cu o diferenţă incredibilă de notare la proba Istorie: de la 5,65 la 9,70, după contestaţii.

Rareş Anton a absolvit Liceul
Mihai Eminescu
din Bârlad, la profilul Ştiinţe Sociale, iar experienţa pe care a trăit-o la examenul de bacalaureat nu doar că nu o va uita prea curând, dar i-a stârnit revolta faţă de nedreptăţile care se petrec în sistemul de învăţământ.

La afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2015, Rareş Anton avea să constate cu stupoare că a primit nota 5,65 la Istorie, proba obligatorie a profilului, deşi ştia că a făcut o lucrare aproape perfectă, în timp ce la Limba Română a primit 9,05, iar la Sociologie 9,1. Şocat de nota la Istorie, adolescentul a depus contestaţie. A apreciat că şi la Limba Română ar fi meritat o notă mai mare, aşa că a contestat şi nota de la această probă. În urma soluţionării contestaţiilor, nota primită de
Rareş Anton la Istorie avea să facă istorie la Bacalaureat  2015, reprezentând cea mai mare diferenţă de notare din întreg judeţul Vaslui şi una dintre cele mai mari din ţară. Notat iniţial cu 5,65, Rareş Anton a primit, în urma reevaluării lucrării, nota 9,70.

Diferenţa de peste patru puncte este greu de înţeles atât de elev, cât şi de profesori vasluieni: Istoria nu este o disciplină interpretabilă, astfel de diferenţe de notare nu pot fi de înţeles, nu au logică. La Limba Română poţi admite că mai poate interveni subiectivismul corectorului, la Istorie nu poate fi vorba de aşa ceva. Să notezi cu 5 şi ceva o lucrare de aproape 10, este inacceptabil. Şi la proba de Limba Română, elevul bârlădean a primit o notă mai mare după contestaţii, de la 9,03, la 9,25. Diferenţa fiind de sub 0,5 puncte, nota finală a rămas 9,05. Cu media 9,28 la Bacalaureat, Rareş Anton, este al şaptele elev în clasamentul liceului. 

În judeţul Vaslui, peste 13% dintre elevii care au susţinut Bacalaureat 2015 au primit note mai mari după contestaţii. Tezele elevilor vasluieni au fost corectate în judeţul Botoşani. Atât elevii, cât şi profesorii vasluieni au acuzat corectorii botoşăneni că şi-au bătut joc de lucrările elevilor din Vaslui.

"Vrem doar respect este inadmisibil să fii notat 5.65 , iar după contestaţie cu 9.70. Dorim demisia tuturor celor responsabili cu această bătaie de joc, în frunte cu dumneavoastră, domnule ministru"!, a reacţionat  Rareş Anton, după aflarea rezultatelor finale la Bacalaureat.

Citește mai mult pe Adevărul
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Importanța licenței cazinourilor online: Cum verifici siguranța platformelor

astăzi, 16:36

În lumea fascinantă a jocurilor de noroc online, siguranța și încrederea sunt esențiale. Cu toate acestea, navigarea prin multitudinea de opțiuni poate fi copleșitoare, mai ales pent...

Mesajele de avertizare a populației și tehnologia utilizată! (Video)

astăzi, 16:21

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ne aduce la cunoștință metoda prin care este difuzat un mesaj de avertizare a populației.    Operatorul Sistemului RO-ALERT are la ...

ANAF a făcut public Ghidul pentru accesarea facilitaților fiscale!

astăzi, 15:40

Pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, în secțiunea „Asistență contribuabili, domeniul " Servicii oferite contribuabililor"-  categoria &...