Temperaturi de foc în toată țara

 Temperaturi de foc în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 1 august. În cea mai mare parte a țării, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Vremea, duminică, 1 august, va fi caniculară. Disconfortul termic va fi extrem de accentuat, iar indicele ITU va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil. Seara și în cursul nopții de duminică spre luni, se vor semnala înnorări accentuate, cu precădere în centru, vestul și nordul României, precum și în zonele montane.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Rafalele de vânt se vor intensifica și vor atinge viteze de 80 km/h. Vor fi prezente, de asemenea, vijelii puternice, averse cu caracter torențial însoțite de descărcări electrice. În unele zone, se pot semnala și căderi de grindină.

Temperaturile minime se vor situa în intervalul 16-25 de grade, cele mai scăzute fiind înregistrate în depresiuni, unde valorile pot atinge 12 grade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 40 de grade, cele mai ridicate valori semnalându-se în Banat, Oltenia și sudul Munteniei. Se vor semnala și descărcări electrice frecvente, căderi de grindină și vijelii. Aceste fenomene vor avea loc cu precădere în Carpații Occidentali și Orientali.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
69

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
67

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
95

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...