Temperaturi de foc în toată țara

 Temperaturi de foc în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 1 august. În cea mai mare parte a țării, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Vremea, duminică, 1 august, va fi caniculară. Disconfortul termic va fi extrem de accentuat, iar indicele ITU va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil. Seara și în cursul nopții de duminică spre luni, se vor semnala înnorări accentuate, cu precădere în centru, vestul și nordul României, precum și în zonele montane.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Rafalele de vânt se vor intensifica și vor atinge viteze de 80 km/h. Vor fi prezente, de asemenea, vijelii puternice, averse cu caracter torențial însoțite de descărcări electrice. În unele zone, se pot semnala și căderi de grindină.

Temperaturile minime se vor situa în intervalul 16-25 de grade, cele mai scăzute fiind înregistrate în depresiuni, unde valorile pot atinge 12 grade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 40 de grade, cele mai ridicate valori semnalându-se în Banat, Oltenia și sudul Munteniei. Se vor semnala și descărcări electrice frecvente, căderi de grindină și vijelii. Aceste fenomene vor avea loc cu precădere în Carpații Occidentali și Orientali.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit Dorin Anastasiu. Cântăreţul de muzică uşoară avea 78 de ani

astăzi, 17:33
553

Cântăreţul de muzică uşoară Dorin Anastasiu a murit sâmbătă la vârsta de 78 de ani. Artistul originar din Craiova a câştigat acum mai bine de 50 de ani trofeul „C...

Patru bărbați reținuți la Suceava după agresarea a doi jurnaliști și a unui activist de mediu

astăzi, 17:30
222

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, au fost reţinuţi în urma agresării a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu care realizau un documentar despre t...

PNL invită USR PLUS la negocieri fără „precondiții inacceptabile” și cere renunțarea la colaborarea cu AUR

astăzi, 12:28
167

Conducerea PNL a adoptat, sâmbătă, o rezoluție prin care asigură „cetățenii și mediul de afaceri, care au exprimat îngrijorări cu privire la stabilitatea politică din Rom&ac...