Sute de botoșăneni sancționați de polițiști week-end-ul trecut!

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

În week-end-ul care a trecut, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la aproximativ 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Zilnic, prin prezența activă în spațiul public, în cadrul activităților specifice, și prin intervenția acestora, atunci când situația o impune, polițiștii acționează în scop preventiv, pentru siguranța cetățenilor și reducerea faptelor antisociale. Totodată, prin măsurile de sancționare prevăzute de lege,  se urmărește descurajarea celor care comit astfel de fapte să recidiveze.

Astfel, în această perioadă, au fost organizate 13 acțiuni punctuale, atât pentru prevenirea accidentelor rutiere, cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor. În cadrul activităților desfășurate de polițiști, au fost aplicate aproximativ 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 255.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 20 de permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare.

În aceeași perioadă, a fost arestată preventiv o persoană pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt și a fost emis un  ordin de protecție provizoriu pentru infracțiune de violență în familie, fiind montată persoanei supravegheate un dispozitiv electronic de monitorizare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suceveni încarcerați în Penitenciarul Botoșani pentru infracțiuni la regimul rutier!

astăzi, 18:40

În cursul zilei de joi, 03.10.2024, ora 23 :00, un bărbat din sat Basarabi, comuna Preutești, jud Suceava a condus motociclul (moped) pe Dj 208 Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suce...

„Legenda Cetății Neamțului” se joacă două zile pe scena Teatrului „Vasilache”! (foto)

astăzi, 17:50

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

La un pas de a provoca o tragedie,pericol oprit de un jandarm aflat în timpul liber!

astăzi, 16:18

Duminică seară,27 octombrie, în timp ce se deplasa dinspre orașul Săveni spre municipiul Botoșani, un subofițer jandarm aflat în  timpul liber a observat în trafic, î...