Scandal pe holurile Spitalului Mavromati!

 Scandal pe holurile Spitalului Mavromati!
Aproape că nu este zi în care holurile de la parterul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Botoşani să nu răsune de strigăte şi ţipete.

Protagoniştii unor astfel de scene sunt în general aparţinătorii pacienţilor care sunt internaţi pe secţiile Spitalului Judeţean şi care vor cu orice preţ să îi viziteze în afara programului de vizită.

Un astfel de incident a avut loc miercuri dimineaţă. Un bărbat a intrat în spital şi a vrut să urce pe una dintre secţii dar a fost oprit de agenţii de pază chiar i-au transmis că va trebui să revină mai târziu întrucât nu este program de vizită. Extrem de nervos, cetăţeanul a început să ţipe, dar în cele din urmă a trebuit să renunţe la a mai face scandal pentru că nu a avut sorţi de izbândă.

Imediat după finalizarea lucrărilor de reabilitare din spital, conducerea unităţii a decis să fie instituit din nou programul de vizită, în lipsa unei astfel de măsuri fiind un du-te-vino continuu prin tot spitalul, activitatea cadrelor medicale fiind astfel perturbată.

“Se întâmplă aproape în fiecare zi să vină pacienţi recalitranţi la spital care să solicite intrarea pe o secţie în afara programului de vizită. Cetăţenii pot intra în spital doar în intervalul stabilit conform legii, de la ora 15.00 până la ora 20.00, de luni până vineri, iar în weekend de la ora 10.00 la ora 20.00. Cetăţenii mai pot intra pe secţii doar cu bilet de voie semnat de medicul curant din cadrul secţiei. Aparţinătorii doresc să intre la pacienţi motivând în special că stau la distanţă mare de spital şi nu au altă variantă de a ajunge la spital decât în cursul dimineţii. Încercăm să păstrăm aceeaşi regulă pentru toţi pentru a crea o anumită disciplină în spital", a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati. 

 

Spune-ne opinia ta